"Навални" с участието на Христо Грозев е фаворит на наградите "Оскар"

След няколко часа светът ще заживее в ритъма на киното
12 мар 2023 23:00, Нели Христова
90
"Навални" с участието на Христо Грозев е фаворит на наградите "Оскар"
Снимка: БГНЕС

Вълнения и очакване за нощта на Оскарите, която предстои. До часове "Долби Тиатър" ще заблести от присъствието на звездите на киното, които се надяват да си тръгнат от там с престижната статуетка.

Сред номинираните и създаденият с участието на журналиста Христо Грозев филм "Навални". Лентата е фаворит в категорията за документално кино.

След няколко часа светът ще заживее в ритъма на киното. В Лос Анджелис текат последни приготвления за грандиозното събитие, пишат от БНТ.

Стотици продуценти, членове на филмови екипи, както и армията от журналисти вече са край Долби Тиатър.

Във филмовите заглавия изненадата е "Всичко навсякъде наведнъж". Определеният от кинокритиците като "нестандартен филм" е основен претендент за Оскар. Има 11 номинации.

С най-много шансове за Осдкар сред актрисите са Мишел Йео и Кейт Бланшет. Надпреварата при мъжете е оспорвана. Тя е между Брендън Фрейзър, Колин Фарел и Остин Бътлър.

За трети път водещ на церемонията ще бъде Джими Кимъл. Риана ще изпълни номинираната за "Оскар" песен "Lift me Up" от филма "Черната пантера: Уаканда завинаги".

Първоначално беше предвидено и участие на лейди Гага с песента "Hold My Hand" от "Топ Гън: Маверик", но тя отказа, заради ангажименти.

Със сигурност на церемонията няма да присъства и Уил Смит. След плесницата, която зашлеви миналата година на Крис Рок, той има забрана да присъства наградите "Оскар" в продължение на 10 години. С какво ще бъде запомнена 95-та церемония предстои да разберем.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
7
 
1
 
! Отговори
Българи преди 1 година
Този филм трябва да го гледа всеки Българин и да се гордее с Христо Грозев! Свобода за Навални, за да е свободна русия!!!
62
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В какво точно се изразява участието на Христо Грозев във филма, че не разбрах. Освен това дори не беше поканен на Церемонията.
61
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Между другото Русия и тука прецака украина - украинския филм за лисичанск не успя да изпревари филма руския измамник! И Зеленски не включиха в церемонията... Изобщо украина загина!
60
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Забележете как " разследващия журналист" е участвал в правенето на разследването - със своя лаптоп! Уникално! Как не се сетих по- рано. Но риска си е голям! Ами ако попаднеш на инфо, че навални е измамник!? Събирал сведения с лаптопа- това означава, че е хаквал определени масиви с данни, което е наказуемо по всички закони в нормалните държави. Значи е крадец на данни, който необезпокояван може да ви влезе в профилите и да ви остави без дом и спестявания! Демек - дребен измамник!
59
0
 
7
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Мда, от политическите оскари. Там сме добри.
58
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хи, хи ама не му стиска на Хр. Г. и сие да направят филм за Д. Асандж или Давид Кели!
57
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хора, гордейте се! Получихме световно признание за най- българските черти - злобата и зависта!!! Нереализирал се в Русия драскач, намери благодатна почва в говеждия тор!!! А там е необходимо само да изразиш своята ненавист към руската държава и си герой! И колкото повече, толкова повече! А ние сме царе в това да оплюваме и мразим. Така че гордейте се! Обичайте го този герой - грозев! Това няма да му понесе, той обича да мрази!
56
0
 
9
 
! Отговори
Сандо преди 1 година
Навални за руснаците е един измамник и нищо друго. Има няколко блогъра които имат няколко пъти повече последователи от Навални
55
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поредният конюктурен срам за българската журналистика и кинопроизводство
54
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Една Мария Бакалова я номинираха за роля, която никой друг не я искаше и уа-у-у-у. Голяма работа. Сега за филма "Нахални" - "Берлинският пациент" - кой друг ще се наеме да сътвори филм, основан на лъжа и омраза - българинът Грозев. Вместо да се срамувате, че това *** ви е сънародник вие го правите герой. Излиза, че ако янките поискат да омаскарите някой от опозицията на В.Путин - направете го - получавате ОСКАР. Е га ти прототията. Оскар за политическо подлизулстване и васалитет. Срам
53
0
 
7
 
! Отговори
Тоя преди 1 година
Грозний, нали щеха да те убиват,бе?Параноик!Два *** се събрали, филмче са си направили.
52
0
 
15
 
! Отговори
хаха преди 1 година
Наркомански май го резнаха, искаше пак да ръси лъжи на всеослушание. колкото до това с Навални ... пълна пародия. Всички тия награди вече нямат никаква стойност, всичко се *** и не се гледа изкуството, а политкоректността и дали се обслужват интересите на САЩ.
51
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пълна суета. Направете филм за измислената пандемия.
50
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Спечелилите наградата Сталин получават прозвище народен артист и място в чакащите за нов китайски Москвич. Ще има и категория за чужд филм от братските държави Беларус, КНДР и Иран. Китайците казали някой друг път въпреки молбите.
49
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оскарите бият и Евровизия по политически слугинаж и политкоректно редене на "листите на печелившите" !!!Естествено тук захлебените медии и стотиците НПОта цвърчат от възторг и сипят златният медиен дъжд върху главите на чудещите се как да си купят основни неща в магазините българи!!! Цари едно щастие една благодат, че видиш ли българин е част от цялата схема...Както се казва в онзи виц...на$рани но щастливи!!!
48
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Московия вече не признават Оскарите, понеже не печелели християнски филми, затова щели да направят своя версия с Мосфильм, Сталини.
47
0
 
13
 
! Отговори
VladTepes преди 1 година
Стига вече с алкаш Навални. Има нужда да остане по-дълго без пиячка за да изтрезнее накрая
46
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма ли някой транс филм да го бие
45
21
 
7
 
! Отговори
Българи преди 1 година
Един достоен Българин! Истината е над всичко!!!
44
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 58 - ти обратното къде го прочете? В блога на Навални или... *** и виж. Или пък *** в щатите, ама там такива като мене и тебе не ги искат и не ги пускат... Трета ръка хора никой не иска... Щом от затвора прави политически изявления, смятай! А можеше да падне в банята и да си счупи врата, примерно! И никой нямаше да знае за Навални. Сега е мбого смел! Никой ме му обръща внимание освен западните куратори, оформяйки съзнанието на мислещите демократи...