Захарова: Въпросът със "Северен поток" не може да бъде заметен под килима

Русия ще търси отговори от Дания
18 мар 2023 15:05, Нели Христова
75
Захарова: Въпросът със "Северен поток" не може да бъде заметен под килима
Снимка: БГНЕС

Руското външно министерство ще продължи да настоява пред Копенхаген за отговори на поставените преди въпроси въпреки отказа на Дания диверсиите на газопроводите "Северен поток" да бъдат разследвани съвместно. Това се казва в разпространен днес коментар на Мария Захарова, говорителката на руската дипломация, информира ТАСС.

Този въпрос не ще може да бъде "заметен под килима", добавя тя.

"Копенхаген, който с толкова плам брани интересите на САЩ в Европа, от самото начало нямаше интерес да се води разследване, способно да хвърли светлина върху същинските изпълнители и поръчители на терористичните атентати", твърди руската дипломатка. По думите ѝ, "за пореден път го потвърждава" (. . .) неясната реакция" на датските власти, след като били известени, че при оглед на газопровода "Северен поток-2 през февруари компанията "Норд стрийм 2" открила близо до заваръчна връзка по тръбата, някакъв "обект".

До момента датските власти не са дали що-годе разбираем отговор на никое от многобройните руски запитвания и не са предоставили някакви резултати от своето разследване - "при все че тъкмо Русия като собственик на газопроводите (. . .) е потърпевшата страна", заявява Захарова.

"Само едно всестранно и открито международно разследване със задължителното участие на руски представители може да предостави на обществеността достоверни и обективни данни за причините, изпълнителите и поръчителите на (тези) диверсии", заключава говорителката на руската дипломация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Територията е на Дания и взривяването на някакъв чужд обект е било на нейна територия,както и за Швеция на чиято територия е бил взривен другия обект също чужд по собственост на един и същи собственик,ако са били взривени,а не контролирано изпуснати заради превишено налягане или някаква имитация на спукан тръбопровод.
24
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Слава Украйни, ама ако Путин и е шеф. Иначе слава Украйни таратанци. Наркоманът ме отврати от всички украинци.
23
17
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
и да ревеш и да не ревеш, пазара в Европа затвори за вашта газ и петрол, а и малките деца знаят че вие си го взривихте та да неплащате обезщетение, ама както е казал народа, който каквото сам си направи, никой друг неможе
22
4
 
12
 
! Отговори
Владимирович преди 1 година
Абе оставете ме спокойно да си бомбя, бе ей!
21
12
 
14
 
! Отговори
.Русофили педерасти преди 1 година
тук всеки божи ден адвокатстват на фашисткия режим в Кремъл...
20
11
 
15
 
! Отговори
Слава Украiнiе преди 1 година
Северен поток не съществува вече! Колкото и да плачат за него Руснаците, това е минало. Било каквото било, живота в цивилизования свят продължава и без него! На никого в Европа не липсва, само на ***!
19
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вова сега газ п$кае!
18
15
 
14
 
! Отговори
ДържаваТерористСАЩ преди 1 година
гръмнаха потоците... ноо пак без кръчмаря са им сметките... :) Европа като изкара още 1 две зими с "атлантическите" цени на газа, като спре още 1/3 от индустрията ----- е тогава тая територия нема да е привлекателна дори за американците.
17
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хубава мацка. Нищо общо с бабите урсула и макароновица.
16
4
 
13
 
! Отговори
До 14 преди 1 година
Те са си го взривили така ли? Русия не беше допусната до разследването. Разследваха Германия, Дания и Швеция. Германия и Дания мисля се отказаха от разследването по средата. Швеция оповести че не можели да изкарат никаква информация защото било секретно. И това при положение че като почваха разследването с фанфари обявиха че почват с презумпцията че Русия го е взривила. Това какво ти говори?
15
10
 
2
 
! Отговори
Тролски преди 1 година
Да я затваряме тязи кошара, всички под ножа, а жени като тоз потенциал да ги взимаме в Европа да мият чинии и ....
14
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никой няма право да гърми най-свидното на Вова - петрола, газта и природните ресурси на Русия. Само Вова има право да гърми чужда инфраструктура. Това е държавен закон, не го ли знаете?
13
2
 
3
 
! Отговори
Ето я истината преди 1 година
https://youtu.be/6cOWwd6zShM За тези които имат очи да я видят и мозъци да я проумеят. Останалите си вярват на каквото пускат по новините.
12
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
не се прави на улавва бре, всеки нормален човек знае че СП2 си го взривихте Вие та да отървете плащания за неустойка, а и пазара в Европа за вашта газ е затворен, така че може да си ...
11
2
 
6
 
! Отговори
БелитеХораСаРуснаци преди 1 година
а ти ромче какво търсиш тук?!?
10
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А защо не пуснат и повече новини неща за разкритията на журналиста Seymour Hersh (носител на наградата Пулицър), който извади неоспорими доказателства че Америка стои зад взривяването на СП2. Но точно в този момент се появи един БАЛОН и всички бяха заети с него седмици наред.
9
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
най-големият борец срещу тероризма извършва терористичен акт срещу критична инфраструктура на ЕС.това пряко рефлектира върху икономическото бъдеще на Германия и респективно и на България.терористична държава като САЩ трябва да бъде наречена с истинското и име. И да си понесе последствията.
8
17
 
7
 
! Отговори
?!? преди 1 година
Когото кремълският самозабравил се обитател признае, че предостави оръжието и нареди атаката , която свали пътническият самолета над Украйна. Тогава въобще може да искате да бъдете до белите хора заедно! До тогава от тая очаквам само да продължава да изрича лъжи до безкрай.
7
6
 
18
 
! Отговори
БАНко преди 1 година
Стига бе , МЕРКЕЛ ПРАВЕШЕ С СП1 И СП2 ГЕРМАНИЯ ДА ПОЛУЧАВА САМО ЕВТИН РУСКИ ГАЗ И ДА ГО ПРОДАВА С ТРАНЗИТ ЗА ЦЯЛА ЕВРОПА !!! ТЯ СИ ЗАМИНА С 90 % ХАРЕСВАНЕ ОТ НАРОДА , А ШОЛЦ ...20% !!!
6
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като не може заметен, го прахоизсмучи!