Си Дзипин към Путин: Сигурен съм, че руският народ ще ви подкрепи

Си, чиито думи бяха превеждани на руски, нарече Путин свой "скъп приятел".
20 мар 2023 19:09, Нели Христова
195
Си Дзипин към Путин: Сигурен съм, че руският народ ще ви подкрепи
Снимка: БГНЕС

Русия изпитва лека завист заради бързото развитие на Китай, чиито лидери са успели да направят държавата по-силна. Уверен съм, че под ръководството на Си страната ще се развива още по-напред, каза руският президент.

Си Дзинпин изрази увереност, че руският народ ще подкрепи лидера на Кремъл на президентските избори през 2024 година, предаде Ройтерс.

"Зная, че през следващата година ще има други президентски избори в страната ви", каза Си на Путин в началото на разговорите между двамата в Кремъл.

"Благодарение на силното ви лидерство Русия отбеляза значителен напредък за постигането на благоденствие в страната през последните години. Сигурен съм, че руският народ категорично ще ви подкрепи във вашите добри начинания", каза Си.

Китайският президент изрази радостта си, че е на посещение в Русия. Си отбеляза, че има историческа логика зад китайско-руските отношения и те трябва да бъдат близки. Китайският лидер изрази благодарност пред Путин за руската подкрепа за Китай.

Си, чиито думи бяха превеждани на руски, нарече Путин свой "скъп приятел". Путин използва същото обръщение към своя гост, като му каза: : „Скъпи приятелю, добре дошъл в Русия“.

Владимир Путин е казал на Си Цзинпин, че е разгледал предложенията на Китай за разрешаване на конфликта в Украйна  и го е "гледал с уважение". Той също така е заявил, че ще имат "възможност да обсъдят този въпрос" по време на държавното посещение на Си.

"Знам, че вие ​​лично и всички наши китайски приятели... имате справедлив и балансиран поглед върху повечето актуални международни въпроси", казва още Путин

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
153
2
 
3
 
! Отговори
Мда преди 1 година
Пекин прибира почти безплатно руски ресурси и много обича Москва.
152
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна трябваше да избира между Европа и тресавището Москва.Украинският народ избра европейския път,но блатото се оказа много отмъстително!
151
4
 
10
 
! Отговори
Тонката преди 1 година
Те ще се оправат да му мисли България За трети път е на грешната страна Един път кратунка втори път и на третия се чупи
150
6
 
11
 
! Отговори
Браво! преди 1 година
Китайският президент Си Дзинпин по време на среща с руския президент Владимир Путин в Москва нарече укрепването и развитието на отношенията между двете страни стратегически избор за Пекин.
149
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Американоробите започва вече да им отеснява около гърлата. Виждате ли как ФАЩ започва да отива в трета глуха и всички му теглят една? Ще стоите ли още в този коптор или ще изберете бъдещето, което принадлежи на Изтока?
148
10
 
10
 
! Отговори
ББ преди 1 година
позор по...китайски...дано в китай са създали ковид отмиващи кръвта на жените и децата убити от ръцете на путин...позор си Си...презирам те колкото и путин...и не съм украйнец дори!!!
147
7
 
10
 
! Отговори
ББ преди 1 година
надявам се,САЩ и Свободният Свят да намерят алтернативи и да спрат да хранят чудовището Си,изтеглете инвестицийте си...сметки и печалби...в друго време...ако оцелее Света ни!!!това не е игра...това е Война!!!...да храниш...потенциалният убиец децата ти...е глупост и недалновидност
146
14
 
9
 
! Отговори
ББ преди 1 година
нечовешки позор за Народите на Китай...да стиснеш окървавената ръка на убиец на жени и деца в Украйна...е позор?надявам се г-н Зеленски да откаже разговор със "скъпият приятел" на пУтин...позорящият Китайските Народи...Си
145
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зоро, спирай дрогата или телевизията, в зависимост от това кое от двете ползваш. Другата възможнот е да си си толкова кух по природа, но не мисля, че е възможно някой, който се е научил да пише, да е толкова зле.
144
8
 
12
 
! Отговори
Симо Хаюха преди 1 година
Всички китайци изглеждат високи до Путин :))
143
10
 
12
 
! Отговори
Даа преди 1 година
Много скъп ще му излезе тоя 'приятел', дори не си представя колко много !
142
11
 
11
 
! Отговори
Силиций преди 1 година
Путин притежава по малко крепостни от китайския изкълченяк, но руските са по големи роби.
141
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Факт е,че много фабрики и производства се изнасят извън Европа заради скъпата енергия и скъпият транспорт на суровини и самите суровини.Вече открито говорят в Европа за това.В Германия дори BASF обмисля такива стъпки с помоща на САЩ(братски).Промяната в светът е започнала,проблемът е,че не всеки го осъзнава.
140
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За последната година Путин от световен лидер се превърна в пудела на Си.
139
8
 
7
 
! Отговори
Спомняме си преди 1 година
договора *** - Рибентроп преди ВСВ. Как се лъгаха и не си вярваха, и как се счепкаха. Тези са същите. Само да им гледаме сеира
138
11
 
10
 
! Отговори
Зоро преди 1 година
А пък китайците работят за шепа ориз. Също ги затваря като жовотни уж да ги пази. Отпуснал е повече свободи, ама и партийните другари си вземат своето. Спомнете си на онзи шеф на Алибаба как му свиха сърмите. И онази тенесистка дето я изнасили един партоен шеф и после не можеше да се гпвори с нея, изчезна и вече не напуска Котай.
137
15
 
22
 
! Отговори
Зоро преди 1 година
Нвкои тук се радват на новия ред, който иде със Русив и Китай???? Не казвам, че западния модел е цвете, но все пак дава варианти за нормален живот. А какъв ред предлага Путун? Негови хора да прилапат заводи и бизнеси и той после да им се кара да отпускат заплати на населението, колкото да не умре от глад. И да въвежда в затвор за всеки, който посмее да говори срещу неговите методи или пък направо го убива. Да те хване на улицата и да те прати на смърт в окопи, защото му хрумнало да "спасява".
136
9
 
15
 
! Отговори
Mda преди 1 година
Хаха как са о се гаврят със САЩ и пуделите им :)Най-голямата и най-многолюдната държава в света !Не забравяйте че ВСЕКИ ПЕТИ ЧОВЕК на тая земя е китаец !
135
15
 
9
 
! Отговори
Си Дзи преди 1 година
Китайские мужчины утешат российских вдов. И пусть только попробуют притеснять китайскоязычных
134
27
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Двамата на снимката са фактор, който не касае вече Европа! Нека си делят сибирската пустош както искат! Няма да ни липсват нито азиатската диващина,нито китайските хитрини! За Путинска Русия *екса започва тепърва...