4,6 милиона евро в подкрепа на разследването на МНС за Украйна

Отговорност ще бъде търсена не само от Путин
65
4,6 милиона евро в подкрепа на разследването на МНС за Украйна
Снимка: БГНЕС

По време на международна конференция в Лондон бяха събрани 4 милиона паунда (близо 4,6 милиона евро) за подпомагане на Международния наказателен съд (МНС) в разследванията му на предполагаеми военни престъпления в Украйна и в работата му за търсене на отговорност от Русия, предаде Асошиейтед прес.

Министри на правосъдието от повече от 40 държави се срещнаха в Лондон дни след като МНС издаде заповед за арест на руския президент Владимир Путин, обвинявайки го в лична отговорност за депортирането на хиляди деца от Украйна. Това бе първата заповед за арест на лидер на една от петте постоянни членки на Съвета за сигурност на ООН, която базираният в Хага съд издава, отбелязва АП.

"Споделяме убеждението, че освен президентът Путин, под отговорност трябва да бъдат подведени и по-широко кръг от представители на руските власти",  заяви при откриването на конференцията британският министър на правосъдието и  вицепремиер Доминик Рааб.  

Освен осигуреното допълнително международно финансиране за МНС, по време на форума в Лондон постъпиха и други предложения от европейски държави за предоставяне  на ресурси, включително и на подкрепа за разследвания и извършване на съдебномедицински експертизи, каза още Рааб./Николай Велев, БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още по темата: Украйнапутин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
1
 
! Отговори
Забършете си пяната преди 1 година
Господ въдворява равновесие. Диктаторите и криминалните ще си получат заслуженото през 2023.
51
1
 
1
 
! Отговори
тя преди 1 година
До кога ще се подмазват управниците ни на украинските фашисти и ще харчат милионите на народа , а в същото време ние ще студуваме и гладуваме ! Цените на храните надминаха всички очаквания !
50
1
 
1
 
! Отговори
тя преди 1 година
Това са деца на руски граждани и са спасени в Русия , така че депортиране не е имало , пак украински фишеци ! Родителите зтаят каде са децата им и са спокойни !
49
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПУТИН, НАУЧИ ЛИ КИТАЙСКИ ??? ЗАСИЛИХТЕ СЕ ДА ИЗКОРЕНЯВАТЕ УКРАИНСКИЯ ЕЗИК, АМА ОТ МНОГО АКЪЛ, СЕГА КИТАЙСКИЯТ ЩЕ СТАНЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН ЗА ВАС В РУСИЯ !!!
48
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Господ си знае работата. Диктаторите и бандитите ще си получат заслуженото.До края на 2023.
47
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То помощи то чудеса ,и нашите слуги също дават пачки на Украйна ,а в новините по нова тв даваха карловските села още нямат помощи ,а за украинците има пари ,ехо забравихте България и българите политиците
46
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Доколкото зная и това е основно правило в Правото, присъди се произнасят за доказано извършени, а не предполагаеми престъпления. Като прочетох съдебния състав, всичко си отиде на мястото - та това са хора,които не са извършили прецизно разследване за установеи престъпления, а са действали като маши на президент Байдън, Урсулата и Жозеп Борел. Да оставим настрана факта, че Русия, Турция и САЩ не са признали юрисдикцията на този съд.
45
0
 
3
 
! Отговори
Боби преди 1 година
Хорица асимилирате ли следното нещо МНС е НЕПРАВИТЕЛСТВЕНА ОРГАНИЗАЦИЯ Която се ФИНАНСИРА ОТ КОЙ? (Правете разлика между Наказателен Съд при ООН и тази институция - Юрисдикция тази институция има само ако ДЪРЖАВА И ДАДЕ ПРАВА НА НЕЙНА ТЕРИТОРИЯ - КОЕТО НЕ ОТМЕНЯ ДИПЛОМАТИЧЕСКИЯ ИМУНИТЕД НА ТРЕТИ СТРАНИ - Разбирай САЩ, Китай, РФ ,Израел...)
44
1
 
1
 
! Отговори
Ура другари преди 1 година
Най-добре е да се дадат на Българската ПроАдвокатура събраните средства и да "арестуват" др.Вова в ДУБАЙ....
43
0
 
2
 
! Отговори
Ммм преди 1 година
Ако в България реша да подпомогнат с парични средства нашия съд това май е подкуп. Така го разбирам.
42
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде сега да напишете, че тоя съд е на едни НПО-та, че е частен и е проводник на лгбтивевмем тенденцията, та да се успокоЙм малце.
41
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хайде всички които са против Русия, да стягаме багажа и да ходим да помогнем в Украйна ! Крайно време е да се жертваме за каузата , смели приятели , стига само сме писали тук !
40
2
 
5
 
! Отговори
уикипедия преди 1 година
КритикаСъдът е критикуван от Република Южна Африка за това че се използва за смяна на правителства.През 2018 година САЩ заплашва да арестува и санкционира съдиите, ако американци бъдат признати за виновни относно военни престъпления в Афганистан.[14] Тогавашният съветник на национална сигурност на САЩ Джон Болтън заявява: Ако съдът преследва нас, Израел, или други съюзници на САЩ, ние няма да седим със скръстени ръце. [14] Също добавя, че биха санкционирали всички компании и държави, които подпомагат МНС в издирването на американци. [14]
39
1
 
2
 
! Отговори
УИКИПЕДИЯ преди 1 година
На 1 и 2 март 2022 г. прокуратурата на МНС е сезирана от 39 държави, страни по Римския статут, в т.ч. България, относно ситуацията в Украйна. ИЗВОД българския пепейско-дебейски слугинаж е най-добрият слугинаж на света.
38
1
 
2
 
! Отговори
ПАРАНОРМАЛА преди 1 година
The Hague invasion Actпри това положение като сащ заявяват че ако се арестува от този съд техен гражданин или съюзник, те имат право да отидат и да го освободят, това означава, че утре Зеленски може да се възползва и да си го приберат одвъд океана. Е ЩО ЗА СЪД Е ТОВА?!?!
37
1
 
1
 
! Отговори
УИКИПЕДИЯ преди 1 година
Законът дава правото на президента да използва всички възможни средства, включително и военна инвазия по лична преценка, с цел връщане на задържани от съда държавни лица. Този закон не се отнася не само за военни, но също и за всички лица които имат някаква държавна длъжност в САЩ, или пряко или непряко работят с държавата. Този закон важи не само за американци, но и за държавни личности от други техни съюзници. Например НАТО, Япония, Южна Корея, Австралия, и други. Поради факта че дава право на президента да извършва военна инвазия, неформално законът е познат като Закон за инвазия на Хага
36
0
 
1
 
! Отговори
УИКИПЕДИЯ преди 1 година
САЩ подписват договора на Римската конвенция, но не го ратифицират. По-късно, в 2002, се оттегля напълно от подписаният договор, и заявява че не планира да го ратифицира, следвайки че няма никакви задължения или отношения към него [8]. Преди да се оттегли, САЩ формално критикува договора [8]. Критикуват съда за значително променяне на подписаният договор без процес или уведомление, директно след неговото подписване. В САЩ е приет закон [9], според който интернационалният съд и други подобни не се признават.
35
2
 
1
 
! Отговори
УИКИПЕДИЯ преди 1 година
МНС може да упражнява своето право, ако обвиняемият е гражданин на държава членка или ако престъплението е извършено на територията на държава членка, или ако случаят се предава чрез Съвета за сигурност на ООН. Съдът има предназначение да допълва националните съдебни системи. Той може да упражни своята юрисдикция, само когато националните съдилища не желаят или не са в състояние ефикасно да извършат разследването или наказателното преследване.[4] Инициативата по отношение на разследването и съдебното решение е оставено на държавите членки.
34
1
 
5
 
! Отговори
не може да бъде! преди 1 година
"Международният наказателен съд е нелегитимен" -Джон Болтън
33
3
 
3
 
! Отговори
ПолитАритметика преди 1 година
МНС има един проблем. Давност за убийства на деца няма давност. Ако Путин хване самолета за Хага и не го арестуват, значи са решили да си затворят очите за УБИТИТЕ деца в концлагерите в ГФР и Полша през ВСВ, Северна Корея, Виетнам, Лаос, Камводжа, цяла Африка, Азия и Южна Америка, Испания, Арабски свят, Югославия, Донецк и Луганск. . .Браво на Путин.Огромен капан спретнатха КГБ-класиците на ентусиястите. Ще бъдат отдялкани псевдо демократичните и ще останат Русия и Щатите заедно с Индия и Китай