Путин подкрепя китайският план за мир в Украйна, но Киев и Запада не били готови

Си Дзипин заяви, че Китай е на "правилната страна на историята".
22 мар 2023 07:00, Нели Христова
243
Путин подкрепя китайският план за мир в Украйна, но Киев и Запада не били готови
Снимка: БГНЕС

Китайският мирен план за Украйна може да се използва като основа за прекратяване на войната, заяви Владимир Путин след срещите си със Си Дзинпин, съобщи АФП.

Но Путин заяви, че планът може да бъде представен само когато са готови "на Запад и в Киев".

Руският лидер се срещна с китайския президент Си Дзинпин във вторник в Москва, за да обсъдят конфликта, както и отношенията между двете страни.

Китайският план, публикуван миналия месец, не призовава изрично Русия да напусне Украйна.

Изброявайки 12 точки, той призовава за мирни преговори и зачитане на националния суверенитет, без конкретни предложения.

Украйна обаче настоява Русия да се изтегли от нейната територия като условие за всякакви преговори - а няма признаци, че Русия е готова да го направи.

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен заяви в понеделник, че призивът за прекратяване на огъня преди Русия да се изтегли "на практика би означавал подкрепа за ратификацията на руското завоевание".

На съвместна пресконференция след края на разговорите със Си Дзинпин Путин заяви: "Много от разпоредбите на китайския мирен план могат да бъдат взети за основа за уреждане на конфликта в Украйна, когато Западът и Киев са готови за това."

Но Русия все още не е видяла такава "готовност" от другата страна, добави той.

Застанал редом с руския лидер, Си Дзинпин заяви, че неговото правителство подкрепя мира и диалога и че Китай е на "правилната страна на историята".

Той отново заяви, че Китай има "безпристрастна позиция" по отношение на конфликта в Украйна, опитвайки се да представи Пекин като потенциален миротворец.

Двамата обсъдиха и нарастващите търговски, енергийни и политически връзки между двете страни.

"Китай е водещият външнотърговски партньор на Русия", заяви президентът Путин, като обеща да запази и надмине "високото ниво" на търговия, постигнато през миналата година

Китай "не е безпристрастен по никакъв начин", заявиха от Белия дом.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


243
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Държава Украйна не съществува, не е съществувала и няма да съществува. Цялото фашистко правителство, президент и парламент ще бъдат съдени от военен трибунал и екзекутирани на площад Майдан Незалежности хуманно с един куршум в тила, както бандеровци разстрелваха руснаците с украинско гражданство нежелаещи да имат нищо общо с фашистката идеология на превратаджиите от 2014година!
87
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 106 Айде бегай бе украински бот.Пишеш едно и също постоянно.
86
1
 
0
 
! Отговори
Василев преди 1 година
Най-реалният план е този при който агресора напуска и освобождава окупирани територии, отговорните за смъртта и разрушенията в затвора, и компенсации за щетите!!!Всичко друго е план, който защитава нацизма,агресията и масовите убийства и разселване на милиони бежанци по света!!!Агент Норман Касиди!ЦРУ!!!
85
3
 
2
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
ВСИЧКО Е ПО-ГРАФИК!! ДО КРАЯ НА МЕСЕЦ АПРИЛ МОРДОРСКОВИЯ ЩЕ Е В СЪСТОЯНИЕ НА ПЪЛЕН ФАЛИТ! ЦЕНАТА НА ПРИРОДНИЯ ГАЗ СЕ Е СРИНАЛА ОТ 50 ЕВРО НА 35 ЕВРО ВЧЕРА И ОТИВА НА 20 ЕВРО А МИНАЛАТА ГОДИНА БЕШЕ НА 300 ЕВРО :D РЕЖИМА В МОРДОРСКВА УМИРА! ОЩЕ МИНАЛАТА ГОДИНА НАПИСАХ, ЧЕ ПАДЕНИЕТО ЗА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ НА ЗЛОТО ЗАПОЧНА ОТ МЕСЕЦ МАРТ 2023-ТА ! ДО КРАЯ НА 2023-ТА РЕЖИМА В МОРДОРСКОВИЯ ЩЕ Е ПАДНАЛ! БРАВО УКРАЙНА!
84
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 98 0 Точно това каза Путин (главнокоманващия) на ген. Герасимов, докато вървяха към залата в техния команден център за провеждане на заседание по бъдещето на СВО в неделя - "Ама за колко време" - пита Герасимов, "Колкото е необходимо!" - отговаря му Путин баш преди да влезат в залата )))
83
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Повече от 9000 западни украинци избягаха от наборна служба в чужбина.Над 9000 украинци избягаха от наборна служба в чужбина през 2022г.под прикритието на доброволци.Това съобщи украинското издание на Главнокомандващия.Те успяха да напуснат легално територията на Украйна благодарение на електронната система Шлях (Път).В нея се регистрират благотворителни организации и компании превозвачи.Наличието на име в необходимите списъци улеснява преминаването на границата,но под задължението за връщане.Забележително е, че повечето от "невъзвръщенците" са родом от регионите Волин, Тернопол и Лвов.
82
3
 
1
 
! Отговори
... преди 1 година
апре п.кин абре там в тоя план има една точна за суверинитета на държавата Украйна бре! абе п.ткин ти и да четеш не можеш бре!!!! Посл тука се чудим що путинофилията тука са предатели и продажници на България които НЕ знаят и НЕ могат, но пък ЛЪЖАТ, та ЛЪЖАТ! ми то главната ви путин е ЛЪЖЕЦ бря!!!
81
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия и Китай създават космически оръжия за унищожаване на сателити на САЩ, каза командирът на космическите сили Брадли Чанс Салцман (понастоящем заместник-началник на космическите операции, ядрена енергия и кибернетика) в изслушване в Сената, Салцман каза, че Русия тества и разполага наземни и орбитални противоспътникови оръжия и кибернетични възможности, докато Китай се фокусира върху лазери, способни да унищожат сателитни сензори, както и електронни заглушители, които могат да нарушат GPS комуникациите и предаването.
80
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Загуби на офицери фашисти за седмица. Старши офицер от специалните сили на СБУ "Алфа" полковник Александър Вдовиченко. Майор от въоръжените сили на Украйна Максим Кравчик. Майор от въоръжените сили на Украйна Николай Корнийчук. Старши офицер от 10-ти корпус на въоръжените сили на Украйна полковник Андрей Наконечный.Старши офицер от 93-та бригада на въоръжените сили на Украйна подполковник Александър Антонец.Майор от въоръжените сили на Украйна Владимир Бойко .Потвърдените от Киев загуби в зоната на военните действия показват нарастващ брой на загиналите,да не говорим за действителното състояни
79
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами щом подкрепят китайския план да си изкарват руските теорирсти от суверенната държава Украйна. Китайския план ясно посочва цялостта на украйна като условие.
78
7
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
И АЗ ПОДКРЕПЯМ ДА ИМА МИР В УКРАЙНА КАТО УСЛОВИЯТА СА СЛЕДНИТЕ: 1.РЕЖИМА В МОРДОРСКОВИЯ СЕ ПРЕДАВА НА МНС ЗА ДА БЪДАТ СЪДЕНИ! 2. ПЛАЩА СЕ 1 ТРИЛИОН ЕВРО ОБЕЗЩЕТЕНИЕ И В МОРДОРСКОВИЯ СЕ ПРОВЕЖДАТ НОВИ ИЗБОРИ ЗА ПАРЛАМЕНТ И ПРЕЗИДЕНТ СЪС МЕЖДУНАРОДНИ НАБЛЮДАТЕЛИ ОТ ЦЕЛИЯ СВЯТ ПЛЮС СОРА ЗА КОНТРОЛ НА ИЗБОРИТЕ!
77
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Т.нар. "китайски" мирен план беше десета точка в обсъжданията, а не първа! Той бе само претекст за срещата! На китайците им стана ясно още миналата седмица, че укрите не го приемат, тъй като те първо на тях го представиха! Значи кво толко се бръмчи по тоя незначителен въпрос?! Много по-важно е, че Русия и Китай се разбраха за всичко около газопровода "Силата на Сибир - 2" и достъпа и търговията по т.нар. Северен път, по който руснаците, заедно с китайците нема да пуснат никой западняк да минава!
76
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никакъв мир. Русия трябва да вземе цялата Украйна, независимо колко време ще отнеме това.
75
12
 
7
 
! Отговори
Василев преди 1 година
Руския народ е един болен садо-мазохистичен народ, обича да тормози и мачка други народи, но се оставя и една шайка политици и олигарси него да го гърчат!!!Проблемът не е в Путин и сатрапите около него, проблема е в душата на руския мужик, той е с увредена психика още когато е бил крепостен селянин по лошо и от роб, за това душата е робска и жестока!!!Война и бой за Русия, но после ще иска много време и за терапия!!!Агент Дуейн Харпър!ЦРУ!!!
74
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин винаги е подкрепял планове за мир, но не това са плановете на запада. Те си мислеха, че една война с Русия ще им реши проблемите. Обаче тази война им ги задълбочи. Русия не е това, което е. Западът има погрешни представи, че е могъщ и всеяден. Слава России!
73
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Смешни стават нещата. Русия се провали тотално в Украйна и има наглостта да поставя условия за мир?! 200к убити войници и още толкова осакатени до живот. В диктатурата е така...
72
6
 
5
 
! Отговори
Истукан преди 1 година
Европа да даде част от територията си на Русия, за да спре войната в Украйна.
71
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дааа, сега си обяснявам поведението на русофобите! Даже съм виждал, как един индивид се клатеше точно, както е описано тука, като абортирала гугудка, но не знаех, че то е вследствие на лечение с АМ. Между другото, като го видях как се клати се изплаших и го заобиколих от много далеко. После го съжалих завалията, казах си сигурно е болен. Сега когато разбирам какво е било, още повече го съжалявам, той не е виновен човека - ЛГБТ общностите са го направили такъв, тези евроатлантически ценности са го докарали до това състояние!
70
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснаците имат право да маршируват само в собствената си столица, иззрод!
69
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русофобията е остро психично заболяване,водещо да деградация на личноста.ДИАГНОЗА:Обсесивно-компулсивното разстройство свързано с тревожност, характеризирано от недоброволни натрапчиви мисли. Започва да приема тези натрапчиви мисли, развива тревожност, основана на страха, че Русия е зла, кървава и въплъщение на абсолютното зло.ЛЕЧЕНИЕ:Няма ефективен метод на лечение, но засега в практиката е доказан само един що годе сполучлив метод и той е ампутация на мозъка(АМ).РЕЗУЛТАТ:След АМ пациентът се чувства спокоен, но ако чуе думи като Русия,Кремъл и др.почва да се клати, като абортирала гугудка.