Медведев: Западът ще се опита да раздели Русия на по-малки държави

По думите му опит да бъде арестуван Путин ще бъде възприет като обявяване на война
23 мар 2023 08:30, Йоана Цонева
352
Медведев: Западът ще се опита да раздели Русия на по-малки държави
Снимка: БГНЕС

Украйна е част от "Велика Русия". Tова заяви в интервю за ТАСС бившият руски президент Дмитрий Медведев, цитиран от "Ройтерс".

Западът не харесва независимостта на Москва и Пекин и следващите десетилетия няма да са спокойни, тъй като западните сили ще се опитат да разделят Русия на по-малки и по-слаби държави, категоричен е той, предаде БТА.

Той подчерта, че не вижда перспективи за съживяване на връзките на Русия със Запада в близко бъдеще.

"Вярвам, че рано или късно ситуацията ще се стабилизира и комуникациите ще се възобновят, но искрено се надявам, че до това време значителна част от тези хора (западните лидери) ще са се оттеглили, а някои от тях ще са починали", отбеляза руският експрезидент. В момента той е заместник-председател на руския Съвет за сигурност, припомня "Ройтерс".

Медведев добави, че с някои страни, групи страни и политически блокове е безсмислено да се сключват споразумения, защото "те разбират само езика на силата". В някои случаи споразуменията са и контрапродуктивни и се налагат решения, "подобни на това, взето на 24 февруари миналата година".

Още по темата
Руският експрезидент заяви, че не се опасява, че партньорството между Русия и Китай ще се окаже неравнопоставено, защото двете страни се допълват много успешно. "Нито един съюз никога не е абсолютно балансиран. Ако говорим за нашето партньорство, за специалните ни отношения с Китай, там всичко е наред", увери Медведев. "Да, Китай е много по-голям от нас по отношение на населението и икономиката. Но ние имаме свои собствени възможности", увери той.

Като пример за руските предимства той посочи мястото на Москва като постоянен член в Съвета за сигурност, ядрения потенциал, големината на страната и огромните резерви от източници за развитие. Тоест всяка страна тук допълва другата", обясни той.

Евентуален опит на която и да е държава да арестува президента Владимир Путин по заповедта за арест, издадена от Международния наказателен съд, ще бъде възприет като обявяване на война, подчерта Медведев.

Той добави, че решението на МНС носи "колосален негативен потенциал" на фона на и без това лошите отношения между Русия и Запада.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


352
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
5
 
23
 
! Отговори
Димо преди 1 година
Путин вече даде на Китай голяма част от Източна Русия.Какво да я делят, като те само ще се разцепят.
12
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много ясно че ще се опита бе пиянде мало-yмно! Нали ще трябва да си платите за терора над Украйна! Ама ти имаш по-голям проблем и това е цирозата на чepния ти дроб! Като се развие това чудо, никакъв Запад и каквото и да било друго няма да те интересуват
11
10
 
25
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
КАКВОТО ПОВИКАЛО ТАКОВА СЕ ОБЯВИЛО!! КОЙТО КРАДЕ ЗЕМЯ ОТ ЧУЖДА ДЪРЖАВА ПОСЛЕ КРАДАТ ЗЕМЯ ОТ НЕГО! СПОРЕД МЕМОРАНДУМА ОТ БУДАПЕЩА ПОДПИСАН ПРЕЗ 1994-ТА ГОДИНА МОРДОРСКОВИЯ СЕ ЗАДЪЛЖАВА НИКОГА ДА НЕ АНЕКСИРА ЗЕМЯ ОТ УКРАЙНА И TO ПРИ НИКАКВИ ОБСТОЯТЕЛСТВА!! МОРДОРСКОВИЯ Е МЕЖДУНАРОДЕН ПРЕСТЪПНИК И ОСВЕН ПАДАНЕТО НА РЕЖИМА ТАМ Е ДОБРЕ И ДА СЕ РАЗПАДНЕ ЗА ЗЛОДЕЯНИЯТА В УКРАЙНА!
10
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разпада на една империя на съставните и части и независимост за народите в нея. Колко империи са се разпаднали и вие ще сте поредната
9
14
 
23
 
! Отговори
? преди 1 година
Класика.Докато България все повече заема страната на Русия и президента отказва участието на държавата в Европейския проект за муниции за Украйна, от статиите на ДнЕс, ни гледат лидерите на Русия. Погледа им един топъл, мек.Каква пародия на държава сме, с пародия на президент и пародия на медии и пародия на култура или една пародия на живот.
8
22
 
13
 
! Отговори
Идея преди 1 година
Избомбете го тоя запад и ше спре да се опитва ! :)
7
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Все едно родното мешаре да издаде заповед за арест на БаяДън!
6
33
 
9
 
! Отговори
Чичо преди 1 година
Много по-вероятно е (и което най-вероятно и ще се случи в близките години) ЕС да се разпадне и част от държавите да бъдат погълнати от РФ...
5
10
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ХА-ХАААА Вие сами ще се разпаднете бе проссти рашшки ссмотани.
4
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вложка България ще е една от тях
3
5
 
6
 
! Отговори
План Анаконда преди 1 година
Плана го има от отдавна! Не се оправдавайте с Медведев! Той не е бил роден тогава.
2
7
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да бе Медведьо, нагледали сме се на "велики" империи. Нито сте първата, нит последната дето ще се разпадне, няма нищо специално в това. Хем ще си оттдъхнете, щото сте некадърни да управлявате толкова територия
1
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Китай издаде имената на руски градове на китайски, чиито земи са превзети. Япония дава пари на Украйна. Запад викаш...