Медведев: Западът ще се опита да раздели Русия на по-малки държави

По думите му опит да бъде арестуван Путин ще бъде възприет като обявяване на война
23 мар 2023 08:30, Йоана Цонева
352
Медведев: Западът ще се опита да раздели Русия на по-малки държави
Снимка: БГНЕС

Украйна е част от "Велика Русия". Tова заяви в интервю за ТАСС бившият руски президент Дмитрий Медведев, цитиран от "Ройтерс".

Западът не харесва независимостта на Москва и Пекин и следващите десетилетия няма да са спокойни, тъй като западните сили ще се опитат да разделят Русия на по-малки и по-слаби държави, категоричен е той, предаде БТА.

Той подчерта, че не вижда перспективи за съживяване на връзките на Русия със Запада в близко бъдеще.

"Вярвам, че рано или късно ситуацията ще се стабилизира и комуникациите ще се възобновят, но искрено се надявам, че до това време значителна част от тези хора (западните лидери) ще са се оттеглили, а някои от тях ще са починали", отбеляза руският експрезидент. В момента той е заместник-председател на руския Съвет за сигурност, припомня "Ройтерс".

Медведев добави, че с някои страни, групи страни и политически блокове е безсмислено да се сключват споразумения, защото "те разбират само езика на силата". В някои случаи споразуменията са и контрапродуктивни и се налагат решения, "подобни на това, взето на 24 февруари миналата година".

Още по темата
Руският експрезидент заяви, че не се опасява, че партньорството между Русия и Китай ще се окаже неравнопоставено, защото двете страни се допълват много успешно. "Нито един съюз никога не е абсолютно балансиран. Ако говорим за нашето партньорство, за специалните ни отношения с Китай, там всичко е наред", увери Медведев. "Да, Китай е много по-голям от нас по отношение на населението и икономиката. Но ние имаме свои собствени възможности", увери той.

Като пример за руските предимства той посочи мястото на Москва като постоянен член в Съвета за сигурност, ядрения потенциал, големината на страната и огромните резерви от източници за развитие. Тоест всяка страна тук допълва другата", обясни той.

Евентуален опит на която и да е държава да арестува президента Владимир Путин по заповедта за арест, издадена от Международния наказателен съд, ще бъде възприет като обявяване на война, подчерта Медведев.

Той добави, че решението на МНС носи "колосален негативен потенциал" на фона на и без това лошите отношения между Русия и Запада.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


352
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
233
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЖЕЛАЯ ЗДРАВЕ НА УКРАИНЦИ, РУСНАЦИ И ВСИЧКИ ХОРА ПО СВЕТА, А СЪЩО И ПОБЕДА ЗА РУСИЯ, ЗАЩОТО БЕЗ ПОБЕДА НА РУСИЯ, НЯМА ДА ИМА СПРАВЕДЛИВОСТ, УКРАИНЦИТЕ СА РУСНАЦИ ПО ПРОИЗХОД И УКРАЙНА СЪЩО Е СТАРА РУСКА ТЕРИТОРИЯ, А ГРАД КИЕВ Е НАРИЧАН "МАЙКАТА НА РУСКИТЕ ГРАДОВЕ". ЗАЩОТО РУСНАЦИТЕ ЩЕ СЕ ГРИЖАТ ЗА УКРАИНЦИТЕ И СА ЕДИН НАРОД С ТЯХ, РУСИЯ ТРЯБВА ДА ПОБЕДИ, ДА ВЪРНАТ И ПРИБАЛТИЙСКТЕ ИЗМИСЛЕНИ ДЪРЖАВИЦИ НА РУСИЯ, ТОВА СА РУСКИ ТЕРИТОРИИ, НЕ ИМ ЛИ СТИГА, ЧЕ ОТКРАДНАХА СКАНИДИНАВИЕТО ОТ РУСИЯ, ДА СЕ ЗА
232
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хаха. Все някой друг вие виновен на вас за всичките ви грешки. Сами ще се разпаднете, заради глупостите, които свършихте в последните години.
231
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво ще кажете за това, че и около 20% от населението на Германия е избито чрез лъчения в последните години? Не говоря само за немци, а за всякакво население там! ЕВРОПА ИМА НУЖДА ОТ СВОБОДА И САМОСТОЯТЕЛНОСТ, ТЕЗИ ПСИХОПАТИ , КОИТО КОНТРОЛИРАТ И УБИВАТ ХОРАТА В ЕВРОПА , ВКЛЮЧИТЕЛНО И В РУСИЯ И УКРАЙНА, МНОГО МРАЗЯТ ДУМАТА "СВОБОДА", ИЗПИТВАТ АЛЕРГИЯ И НАСТРЪХВАТ ОТ ТАЗИ ДУМА, ЗА ТЯХ ДУМАТА "СВОБОДА" Е УЖАСНА, А ТОЧНО ОТ ТОВА ИМА НУЖДА ЕВРОПА, ОТ СВОБОДА !
230
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Европейските държави и народи, включително и Русия, имат крещяща необходимост от свобода и назависимост, за да спре насилието и убийствата над населението в Европа и особено над славяните! Европейските държави и население са превърнати в роби, но не от Русия, а от други сили, които сили ги мачкат и тъпчат с краката си!
229
6
 
15
 
! Отговори
321 преди 1 година
На цивилизования свят въобще не му пука за Русия стига тя да не напада други държави. Изтеглете се от Украйна и си живейте живота, ако вашето може да се нарече живот.
228
4
 
9
 
! Отговори
Така е .. преди 1 година
До Крим не е руски 266 Русия ще разбере какво е Вековната злоба на роба.Разпада няма да е далеч. Дано доживеем.
227
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хора, това са група психопати, за тях често човешкия живот няма никаква стойност, те убиват и своите хора, те убиват всякакви хора, убиват и деца, играейки си на игрички подобни на "игрите" на Менгеле, украинци не бягайте на запад, ще ви използват и убият, бягайте на изток, бягайте в Русия или стойте в славянските държави и спасете животите си и живота на близките си, не емигрирайте на запад, защото ще ви използват и убият,ще избият и родовете ви,това са масови убийци и нацисти, расисти,инквизит
226
1
 
8
 
! Отговори
Крим не е руски преди 1 година
всички поробени руски губерни трябва да се освободят от руско иго и да получат свободата си
225
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кажете на тази украинка, да се маха от Германия , детето и не е болно, самото дете също вече е опасно за околните и света, ще контролират чрез него света, а след това техния род ще плати сметката за гадостите и ще ги убият , видеото в Тубата е "Стрим: крик о помощи из Европы - опять отобрали"
224
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 256 - стига бе! Нима непознаването на българския език и писменост е "уважение" към Светите братя? Не!
223
1
 
0
 
! Отговори
карачанаков преди 1 година
До Анонимен 255 ....значи сега ще я чипират и ще я следят къде ходи и какво говори ,а може и да я използват за камикадзе ,нали ? Преди доста време М.Михнева показваше един апартамент в който бил монтиран облъчвател и като минел някой по улицата го облъчвали и после го следели да видят какви ще са последствията и се замислих да не би и ти да си минал по тази улица.
222
3
 
2
 
! Отговори
ВОЛЖКИ бЪЛГАРИН преди 1 година
Русия не е 120 поробени народа!!!!
221
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гледам поредното видео в Тубата, в което украинка е попаднала в мръсните капани на запада за контрол, без да подозира и разбира какво се случва, някой ако я познава, да и каже да бяга от Германия и се маха от там, детето и не е болно, вкарали са му вещества и ги контролират чрез лъчения и ще убият целия им род, кажете и да се маха от Германия и да бяга в източна Европа или Русия, Белорусия, това дете ще бъде много опасно и за света,
220
1
 
3
 
! Отговори
карачанаков преди 1 година
Лукашенко: Полша е хиената на Европа, с Путин ще я поставим на мястоУкраинците Ви нападнали и сега ще се ОТБРАНЯВАТЕ,нещо не се връзва те ли влязоха у Вас или Вие у тях.Запада щял да Ви разделя,ами България като вие неприятелска държава ще я поставите ли на място?АЛКОХОЛА НАИСТИНА НЕ ПРОЩАВА ,така е след като им спряха уискито и преминаха на водка/бояршчик/
219
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинци, не бягайте на запад, ЩЕ ВИ ИЗПОЛЗВАТ И УБИЯТ, бягайте в истинската си родина Русия, бягайте при братята си руснаци, белоруси, защото има група в западна Европа и по света, която разболява, контролира хората, използва ги дори и без да подозират и след това ги убива, ще ви използват и убият, не рисувайте рисунки, не влизайте в психиатрии, болници, не използвайте знаци и символи, не използвайте и политически знаци, интернет и не гледайте телевизия, радио поне в близките години
218
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 254, ти не си наясно :) Написаното от теб е някаква твоя проекция на незнанието ти. Чети повечко книги :) едва тогава коментирай!
217
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Кирил и Методий - Имай малко срам, не употребявай имената на българските светци в твоите постове.... Засрами се юроде.
216
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
СЕГА ГЛЕДАМ ПОРЕДНАТА ЖЕРТВА НА ТЕЗИ ЗАПАДНИ ПСИХОПАТИ И ПЛАЧА , ТЯ Е УКРАИНКА, ИЗБЯГАЛА В КЬОЛН,ГЕРМАНИЯ УЖ ДА СЕ СПАСИ, ХВАНАЛИ СА ДЕТЕТО И В КАПАН, КОЙТО ТЯ НЕ РАЗБИРА, НО ТОЗИ КАПАН, ЩЕ УБИЕ ЦЕЛИЯ ИМ РОД И НЕЯ САМАТА, ПРОЦЕДУРАТА Е ПЪРВО ДА ВИ РАЗБОЛЕЯТ И ОМАЛОМОЩЯТ С ЛЪЧЕНИЯ И ТАКА ДА ВИ ПРИНУДЯТ ДА ПОСЕТИТЕ ЛЕКАРИ И ПСИХИАТЪР, ДА ВКАРАТ И НЯКАВИ НЕЩА В ТЯЛОТО, СЛЕД ТОВА ЩЕ ВИ ИЗПОЛЗВАТ И УБИВАТ РОДА ВИ, ТОВА СА РЕАЛНИ ПСИХОПАТИ И КРАЙНО ОПАСНИ ЗА ЦЯЛА ЕВРОПА И СВЕТА, МЕНГЕЛЕ В ТАЕН ВАРИАНТ
215
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 251 Ти не си наясно,че повечето знаят от къде дойде проблема,На Русия не и трябват територии.Украйна няма нищо,което на Русия са и трябва.Тя си ги иска като наказание за това,което се правеше години наред и то заради едни други интереси.Какво и има в тоя Донбас основно въглища,Ами тя си има.
214
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аре и Боби се появи. Значи руската пропаганда яко е закъсала.