Медведев: Западът ще се опита да раздели Русия на по-малки държави

По думите му опит да бъде арестуван Путин ще бъде възприет като обявяване на война
23 мар 2023 08:30, Йоана Цонева
352
Медведев: Западът ще се опита да раздели Русия на по-малки държави
Снимка: БГНЕС

Украйна е част от "Велика Русия". Tова заяви в интервю за ТАСС бившият руски президент Дмитрий Медведев, цитиран от "Ройтерс".

Западът не харесва независимостта на Москва и Пекин и следващите десетилетия няма да са спокойни, тъй като западните сили ще се опитат да разделят Русия на по-малки и по-слаби държави, категоричен е той, предаде БТА.

Той подчерта, че не вижда перспективи за съживяване на връзките на Русия със Запада в близко бъдеще.

"Вярвам, че рано или късно ситуацията ще се стабилизира и комуникациите ще се възобновят, но искрено се надявам, че до това време значителна част от тези хора (западните лидери) ще са се оттеглили, а някои от тях ще са починали", отбеляза руският експрезидент. В момента той е заместник-председател на руския Съвет за сигурност, припомня "Ройтерс".

Медведев добави, че с някои страни, групи страни и политически блокове е безсмислено да се сключват споразумения, защото "те разбират само езика на силата". В някои случаи споразуменията са и контрапродуктивни и се налагат решения, "подобни на това, взето на 24 февруари миналата година".

Още по темата
Руският експрезидент заяви, че не се опасява, че партньорството между Русия и Китай ще се окаже неравнопоставено, защото двете страни се допълват много успешно. "Нито един съюз никога не е абсолютно балансиран. Ако говорим за нашето партньорство, за специалните ни отношения с Китай, там всичко е наред", увери Медведев. "Да, Китай е много по-голям от нас по отношение на населението и икономиката. Но ние имаме свои собствени възможности", увери той.

Като пример за руските предимства той посочи мястото на Москва като постоянен член в Съвета за сигурност, ядрения потенциал, големината на страната и огромните резерви от източници за развитие. Тоест всяка страна тук допълва другата", обясни той.

Евентуален опит на която и да е държава да арестува президента Владимир Путин по заповедта за арест, издадена от Международния наказателен съд, ще бъде възприет като обявяване на война, подчерта Медведев.

Той добави, че решението на МНС носи "колосален негативен потенциал" на фона на и без това лошите отношения между Русия и Запада.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


352
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
193
0
 
3
 
! Отговори
Запада,Запада преди 1 година
На всяка втора дума все Запада!Никой не Вие виновен,сами сте си криви!
192
1
 
2
 
! Отговори
пак аз преди 1 година
до анонимния 220, който ме е коментирал по-долу - Не, не го разбрах защото няма нищо вярно в руската пропаганда. Ти и такива като теб ще трябва да разберете, че ако искат тия, които останат да живеят в рашистката територия след капитулацията на русията, ще трябва да приемат решенията и да признаят властта на МНС и да предадат доброволно военно-престъпниците на съд, ако искат да ги броят за хора. Иначе - 50-60 години изолация и глад.
191
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво стана с 3 дневната СВО?
190
1
 
2
 
! Отговори
НАТО-Стандарт преди 1 година
Димата трябва да играе в някой филм :))
189
2
 
1
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До Казахстан.. напуснаха само Грузия с СЕОКАШВИЛИ и Украйна с Кървавия Пастор Турчинов, След това с Кървавия РОШЕН ПОТРОШЕНКО и накрая с Кървавия ШУТ ЗЕЛЕнски. Азербайджан не са влизали но голяма част от населението етнически са Турци и Турция има огромно влияние.
188
1
 
2
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До Анонимен "Но докато Русия си продава природните богатства на Китай за без пари" КАКВИ ГЛУПОСТИ ГОВОРИШ? Износ на Дървесина необработена е забранена примерно. Преди да пуснат Метана по Газопровода той преминава обработка като се извличат редкоземните елементи и се "осушава" - "Сухия" Метан е по-скъп за което Китай си плаща защото може директно да се ползва във промишлеността. Същото важи за всички не само за Китай.
187
0
 
5
 
! Отговори
тоз седи седи преди 1 година
па се изпусне колкото да размирише наоколо
186
0
 
10
 
! Отговори
Българска поговорка преди 1 година
Да бе мирно седяло,не би чудо видяло!
185
1
 
4
 
! Отговори
самоопределяне преди 1 година
Е нали Русия казва, че нородите имат право на самоопределяне. Затова тези от Донбас могат да си направят държава или да минат към Русия. Значи Русия не трябва да спира, тези републики или общности, които искат да се отделят. Как мислите, ще позволил ли Руси отцепване на територии?
184
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До пак аз Ти не разбрали,че Украйната се разпадна ,а тоя съд няма никаква власт в държави като Русия.Това не го ли разбра,а трябва все едно и също да се пише С решението на такъв съд може да отидеш до тоалетната само.
183
7
 
12
 
! Отговори
пак аз преди 1 година
Пак ли TъпATa pAшиcTka пропаганда от това дребното!?! Както винаги говори и обвинява другите в собствените си грехове. Не, медведче, никой няма да ви разделя - вие сами ще се разпаднете. И не, никой няма да преговаря с вас, защото точно вие сте тия, с които не си струва да се преговаря за каквото и да е, освен за безусловната ви капитулация и предаване на международния съд да ви съди и екзекутира за престъпления срещу човечеството!
182
5
 
4
 
! Отговори
От моя преди 1 година
гледна точка руснаците си баха много добре преди да започнат така наречената операция в Украйна. Вадеха много пари от търговия, хората им ходеха по целия свят и разпространяваха руския език и култура, спортистите им печелеха в повечето състезания, олигарсите им имаха най-яките яхти и замъци в Европа, бяха изкупили голяма част от Европа - столици, курорти, заводи, енергетика, телекоми. Имаха си стратегия, но нямаха търпение.
181
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 123 Каква суверенна държава опит си направил да бъдеш държава,ама не се получи.Украйна сама тръгна да се разпада.
180
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 212 ...Толкова ли сте невежи вие русофилите.....Запада не е ,,атакувал " Русия през Втората световна война.А беше неин съюзник.Включително и САЩ... Нима това не знаеш?...Учудвате ме вие русофилите с вашето невежите.Вие сте заплаха за мира и сигурността с вашата про* стотия
179
10
 
4
 
! Отговори
ОФ преди 1 година
В периода 20-22 март, в Москва, Си Дзинпин демонстрира пред цял свят решителността на Китай за пълноценна схватка със Запада в алианс с Руската Федерация.
178
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Последната колониална империя, тюрма за близо 100 народи ще се разпадне. Това е неизбежно.С оглед варварската история на Московията разпадането ще е много кърваво. Аргатинът на кремълския господар дали си задава въпроса - Полша защо не е заплашена от разпада? Отговорът е *** - 98% от населението на страната са поляци!
177
3
 
5
 
! Отговори
Още не разбирам преди 1 година
защо и беше на Русия да влиза в Украйна. Според мен това беше грешка, обаче сега е трудно да се върнат обратно. Има няколко варианта - бяха подлъгани от лобистите в Украйна, които са крали парите, бяха подлъгани от Китай, защото китайците най-много печелят от изолирането на Русия от Европа, бяха подлъгани от Пригожин за да трупа кинти след като свърши сирийската акция, бяха подмамени от американците за да си закарат бомбите на изток, принудят Европа да купува оръжия и разширят НАТО
176
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия може само да подчинява азиатските народи.Колкото пъти е посегнала към европейски територии е яла ***.Само през Първата световна война Русия претърпява крах с войната с България и Германия.Яде сопата.Яде сопата и във Финландия.Пусна Наполеон да и опожари столицата После нищо друго не направи .Освен да го следва по пътя му през тежката зима.
175
12
 
5
 
! Отговори
До 209 преди 1 година
Тогава защо именно Запада атакува Русия отново и отново? Наполеон, Хитлер а сега Янките? Ще отговориш ли? Не нали? бегай....
174
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 208...Русия е тази която дели народите на ,,западни" и ,,източни".Всички сме граждани на тая земя Всеки има едни нужди .В Русия стои от векове тъждеството на омразата.В Русия от векове култивира враждебността.В Русия от векове властва военолюбието.Как мислиш е постигнала тази голяма територия.Само с войни Никой не им сее подчинил доброволно Русия трябва да изчезне в тоя и вид.Русия е заплаха за мира.