Русия набира още 400 000 наемни войници, за да избегне мобилизация

Изпращат призовки до наборните комисии
436
Русия набира още 400 000 наемни войници, за да избегне мобилизация
Снимка: БГНЕС

На руските областни управи са изпратени квоти за набиране на общо 400 000 договорнослужещи, съобщи Блумбърг като цитира "източници, запознати с планирането".

Агенцията отбелязва, че регионите на Русия са започнали да изпращат призовки до наборните комисии, където от гражданите се иска да подпишат договор за служба, предава БГНЕС.

Още по темата

Източници на Блумбърг, запознати с плановете, заявиха, че с набирането на договорнослужещи ще се избегне втора вълна на мобилизация. Агенцията отбелязва, че набраните договорнослужещи ще бъдат използвани за възпиране на настъпление на украинските въоръжени сили, което се планира в близко бъдеще.

Заместник-председателят на руския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев заяви в интервю за руски медии, че руският Генерален щаб подготвя решения за предстоящото настъпление на украинските сили.

"Те се подготвят за настъпателни операции, това също е известно на всички. Нашият Генерален щаб е информиран и подготвя решенията си", заяви Медведев, цитиран от РИА Новости.

В средата на март в медиите и в социалните мрежи започнаха да се появяват съобщения за призовки в службите за военна регистрация и наборна служба. Някои регионални служби за военна регистрация и наборна служба заявиха пред "Комерсант", че призовките се изпращат за "проверка на данните" в рамките на работата по цифровата база данни за военна регистрация.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


436
Още по темата: русиявойната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
235
5
 
17
 
! Отговори
Роко2 преди 1 година
Жалко за младите жертви на войната.Представете си стоите си в офиса идват униформени товарят те в камиона и след седмица две си на предна линия щото си без военен опит и нямаш никаква стойност и те пращат да щурмуваш окопи . В подобна битки може да оцелееш само 1,5 битки максимум...
234
10
 
18
 
! Отговори
до Крим не е руски преди 1 година
Русофилите мечтаят да отворят фронт на наша земя и да проведат народен съд.
233
11
 
20
 
! Отговори
Крим не е руски преди 1 година
нашите русофили няма ли да ходят на фронта.. ще ги изпратим с цветя и да знаят че ще утешаваме техните вдовици..ха.ха да са спокойни.
232
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това не е мобилизация, това е операция по специално набиране на армия.
231
3
 
6
 
! Отговори
История даге преди 1 година
Трагедията на България е Първата световна война тогава сме били с 51% по-големи по площ и сме били наистина 5 тата по численост армия в Света-исторически ФАКТ!Сравнени с Русия сме с малка площ ,но пък в площта на България може да съберем Холандия,Белгия и Швейцария ,а трите имат по-голям вътрешен продукт от Русия.Русия на година върти 1,7 трильона $ ,а само Белгия и Холандия 1,6 трильона $+ 0,7 трил. на Швейцария= 2.1 трильона -Русия само 1,7 трильона....
230
7
 
5
 
! Отговори
Хляба! преди 1 година
До Боя е за земятаТака е истинските пари това е зърното! Златото е въведено като разменно средство за зърното.Парите и богатството всъщност е зърното всичко друго е с цел лесно разплащане за зърно.Зърно-злато-банкноти-акции-биткойни-зърно ...България е голяма и богата държава с плодородна земя и водни източници.Само руските агенти във фълшивите си литературни измислици представени като история ни втълпяват,че сме мънички робички .Преди ПСВ сме били Петата армия в Света! Повтарям в целия Свят!
229
4
 
4
 
! Отговори
До твърдо преди 1 година
До твърдоСлава има право човек до говори само за Бог Творец! Всичко друго е кощунство!Конкретно в ситуацията е просто антинормалното, защото режимът на украинското правителство в момента е тоталитатен и нацистки.
228
10
 
18
 
! Отговори
Военен брокер преди 1 година
Какво стана с кадировските брадати модели май немогат да се покажат от окопите да снимат победни клипчета за фейсо.Старите чеченци от старата школа дето навремето са избягали в Украйна им разказаха играта.
227
8
 
8
 
! Отговори
Нафарфорий преди 1 година
Войната трябва да спира вече иначе Путин рано или късно ще използва един локален ядрен взрив като в Япония .Путин ще каже убихме 100 000 славяни с една бомба за да спасим славянството....
226
4
 
8
 
! Отговори
Боя е за земята преди 1 година
Тази война е за чернозема ,слаед края на петро-газовата ера с въвеждането на водорода и синтеза земята и водата ще са новия петрол.Който контрулира храната контролира хората.Украинския и руския чернозем изхранват 1/3 от населението на планетата като цяла Африка почти на тях гледа.
225
14
 
8
 
! Отговори
Жокера преди 1 година
Да ви светна само, че украинската армия вече не съществува хо-хо-хо
224
5
 
15
 
! Отговори
викинг преди 1 година
То те руснацита не са даже и славяни - шведи/финландци някакви... варяги... сами си го признават, а се разглеждата като "покровители на славянщината" искат да правят "панславянски съюз"... жалки империалисти!
223
2
 
11
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Хахахаа, имаше навремето лаф - "Елате повече" :)))))))))))))))))))))))))))
222
9
 
28
 
! Отговори
Българин преди 1 година
До ВЪПРОС - "целия свят ..." - То бива заблуда бива... Кой цял свят видя? Аз лично бях голям почитател на русия... Тази война ми отвори очите! Поинтересувах прочетох и разбрах - русия е била винаги агресор и конкретно враг на България и българските интереси! Нашата трагедия българска е че са ни промивали мозъците от малки! Аз имах задължителни уроци по руски в детската градина - 1977-79 когато бай Тошо искаше да ни набута в СССР...) Долу руските агресори!
221
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз гласувам само за ГЕРБ!!!
220
4
 
26
 
! Отговори
Космонавт преди 1 година
Доктрината "да замерваме враговете с хора" отпадна, защото отсрещната страна произвежда или се снабдява с достатъчно снаряди за да стопи побеснялата биомаса. Сигурен съм, че натовските генерали са били дълбоко учудени за правдивоста на докладите на разузнаването, в които се е твърдяло, че Русия ще приложи вечната тактика "колона от бронирана техника към столицата". Следващите ходове също са предсказуеми и вече се вижда позорното поражение на блатниците. Русофили, мадър раша ви иска на фронта :)
219
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще наемат войници от южна Русия-зулуси,масаи и от другите южни райони.През лятото -бива.Вместо на крал Шака ще козируват на Шойгу.Те са известни с издържливостта си.Ще си пеят постоянно"Нас не догонять".И така до Владивосток!
218
5
 
34
 
! Отговори
До 245 преди 1 година
Руската армия изчезна с разбричкването на 60 километровата колона. Остават им космическите вайски надлежно паркирали на опаковката страна на Луната. И след това, прашчай Матушка Любимая Блатная.
217
3
 
18
 
! Отговори
До ВЪПРОС преди 1 година
Вземи се в ръце и си свери часовника Сейко-Сергейко. Пропуснал си Северна кУрея, Куба и Тасманския главнокомандуващ.
216
31
 
5
 
! Отговори
Цялата истина ! преди 1 година
Русия не иска да занимава редовната си армия с украинските фашистки oтпaдъци ! Те , заедно с англичаните и краварите не заслужават битка с редовна руска армия и съответно воинска смърт , те са гангрената , която трови човечеството и трябва да бъде изрязана и изгорена, за да съществува човчеството !