Путин: Русия и Китай не създават военен съюз и не крият нищо

Обвини САЩ, че създават нова ос
26 мар 2023 13:20, Александър Попов
136
Путин: Русия и Китай не създават военен съюз и не крият нищо
Снимка: БГНЕС/EPA

Русия и Китай не създават военен съюз и не крият нищо за военното сътрудничество помежду си, заяви днес руският президент Владимир Путин в интервю за руската държавна телевизия, предаде Ройтерс, като се позова на руски новинарски агенции.

На срещата си в Москва в началото на тази седмица Путин и китайският президент Си Цзинпин демонстрираха дълбоки приятелски чувства и заявиха, че ще работят за по-тесни връзки между Русия и Китай.

"Не създаваме военен съюз с Китай. Да, сътрудничим си във военнотехническата сфера. Не крием това. Всичко е прозрачно, няма нищо тайно", изтъкна Путин, цитиран от агенция "Интерфакс".

Руският президент каза също, че западните сили се опитват да създават глобални алианси, като обвини САЩ и НАТО, че са започнали да изграждат нова "Ос", която прилича на съюза между Германия, Италия и Япония от времената на Втората световна война.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Си взима Кабаева, със зестра Сибир?
64
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Респект!
63
1
 
2
 
! Отговори
До 69 преди 1 година
Печалба е, като извадиш разходите от приходите!
62
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Credit Swiss за послените 10 години са получили печалба малко повече от 3 милиарда, а са направили разходи 30 милиарда за заплати, бонуси и други разходи. Нали се сещате от къде е разликата.
61
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Впечатляваща скорострелност.
60
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 55 А с кой ще прави съюз Китай със САЩ ли или с Китай.
59
4
 
9
 
! Отговори
Ностардамус преди 1 година
Русия и Китай не създават военен съюз и не крият нищо ..... А ТРЯБВА . Щото тия около вас "демонократичните" държави само това правят в последните 60 години . Създават съюзи и плетат около вас интриги . Сорос що краварски зомбета отгледа в бившите соц Страни .Обединения Запад НЕ Е СПИРАЛ да иска унищожението ви ... Те са били ФАШИСТИ ... Вие КОМУНИСТИ ... ВСВ отдавна е исотория , но ОМРАЗАТА Е ОСТАНАЛА. Вече успяха да настроят света против вас . Ако не направите нещо - ЗАГИВАТЕ . Изборът е ваш.
58
9
 
4
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Неоспорим факт е, че съюз между Русия и Китай е обречен. Със сигурност може да се каже, че всеки съюз между Русия и Китай ще се провали.
57
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пеехте ставай ставай, днес вече никой не пее
56
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия започна редовно да получава БПЛА Shahed - съобщава британското разузнаване. Русия е изстреляла повече от 70 БПЛА срещу цели в Украйна от началото на март, според анализатори. Отбелязва се, че Шахед се изстрелват от две посоки - от Краснодарския край и Брянска област, което намалява времето за полет до цели в Северна Украйна. "Вероятно това ще бъде пореден опит за разтягане на украинската система за ПВО", смятат от ведомството.
55
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна дължи на ЕС 132 милиарда долара - Bloomberg. Киев беше призован да плати дълга до 2027 г. Междувременно държавният дълг на Украйна нарасна до 90% от БВП на страната. В Банковата решиха да не се ограничават и в отговор се договориха за нов заем от МВФ за 15,6 милиарда долара. Китай си продава американските облигации. Обемът на продажбите на американски ценни книжа падна до най-ниското си ниво, регистрирано по време на кризата от 2008 г.
54
0
 
1
 
! Отговори
не бе, не бе преди 1 година
Не бе, не бе, те не се интересуват от Русия, те не се интересуват от Русия.
53
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 49 И от къде ги прехвърли тия сили в Бахмут Сирски като единствения път за снабдяване се обстрелва от Вагнер,а те атакува с артилерия Константиновка и Часов Яр.
52
1
 
5
 
! Отговори
2 преди 1 година
Също така много често военните комисари се опитват да мобилизират многодетни бащи.Наскоро на полигона загинаха и четирима наборници от избухване на артилерийски снаряд, което говори за неопитността на инструкторите и ужасното състояние на снарядите.
51
5
 
8
 
! Отговори
1 преди 1 година
Киев мобилизира болните и неопитните в редиците на ВСУWall Street Journal.Американските медии съобщават,че укронацистките войски изпитват сериозни проблеми с набора във ВСУ:много мъже избягват мобилизацията."Един украинец плати почти 10х.дол.,за да избегне набора.Друг е пренебрегнал 5 призовки.Третият избягва обществени места,страхувайки се,че военен служител ще го нападне и ще му връчи призовка",пише WSJ.В много райони на Незалежная има ужасни проблеми:в Западна Украйна е изпратена призовка на човек с увреждания без ръка.
50
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Китай и Русия е малко вероятен съюз, просто Си се възползва от ниските цени на които купува газ, в миналото рашките доста са ги биели чайните, надали ще стане нещо....:)
49
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сватово-кременная. Руската армия настъпва в района на Белогоровка. Също така, с подкрепата на артилерия, въоръжените сили на Руската федерация напреднаха в посока Тернов, Невски и Макеевка. Донецка посока. Въоръжените сили на РФ напредват в района на Бердичи и Новобахмутовка, продължавайки да обкръжават Авдеевка. От посока на Пески продължава щурмът към Первомайски. Боевете за Маринка също продължават.
48
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой го казва
47
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бахмут и околностите. Вагнеровците продължават настъплението си в посока Богдановка и Орехово-Василевка. Засега няма сериозен напредък - водят се тежки боеве.В самия Бахмут ожесточените боеве продължават в района на Централния пазар и по улиците Мариуполская и Садовая. Освен това ЧВК Вагнер настъпва край Предтечино. Продължават боевете в покрайнините на село Ивановское, югозападно от Бахмут.
46
5
 
4
 
! Отговори
ох, хайде стига преди 1 година
Ох, хайде стига моля ви се. Какво ни интересува разпадаща се Русия, хайде стига моля ви се. ЕС минава на зелени водородни енергии, хайде стига моля ви се с тази Русия, ЕС добре, да му мислят изгладнелите руснаци.