Путин: Украйна използва 5 хиляди снаряда на денонощие, а САЩ произвеждат малко

Американците произвеждали едва по 14-15 хиляди на месец
26 мар 2023 07:31, Александър Попов
327
Путин: Украйна използва 5 хиляди снаряда на денонощие, а САЩ произвеждат малко
Снимка: БГНЕС/EPA

Украйна използва 5 хиляди снаряда на денонощие, а САЩ произвеждат едва по 14-15 хиляди на месец, каза руският президент Владимир Путин в интервю пред журналиста Павел Зарубин за телевизионния канал "Россия-24".

"Във водещите страни от НАТО, да кажем също в САЩ, според техни източници, с чиито данни разполагаме, ежемесечно се произвеждат някъде към 14-15 хиляди снаряда от този калибър", каза Путин.

"Въоръжените сили на Украйна, по данни на нашите военни, използват за денонощие в бойните действия до 5 хиляди снаряда", допълни руският президент, цитиран от ТАСС.

Вчера пък стана ясно, че Русия е сключила споразумение с Беларус за разполагане на тактически ядрени оръжия на територията на страната.

Подобна стъпка не би нарушила правилата за неразпространение на ядрени оръжия, посочи Путин и добави, че САЩ са разположили ядрени оръжия на територията на европейските си съюзници.

Беларуският президент Александър Лукашенко отдавна повдига въпроса за разполагане на тактически ядрени оръжия в Беларус, която граничи с Полша, каза Путин. "В това също няма нищо необичайно: първо, САЩ правят това от десетилетия. Те отдавна разполагат тактическите си ядрени оръжия на територията на съюзническите си държави", добави той.

"Договорихме се, че ще направим същото - без да нарушаваме нашите задължения, подчертавам, без да нарушаваме международните си задължения за неразпространение на ядрените оръжия", каза още руският президент.

Русия ще завърши изграждането на хранилище за тактически ядрени оръжия в Беларус до 1 юли, заяви Путин, като добави, че Москва всъщност няма да предава контрола над оръжията на Минск.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


327
Още по темата: УкрайнаВладимир Путин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
196
2
 
4
 
! Отговори
Космонавт преди 1 година
До 213 5 смени? Би ли обяснил как се вместват 5 смени в 24 часа? Българските предприятия работят 24/7 на 3 смени и всичко отива за Украйна. Няма нужда дори да ги плащат, България е МНОГО богата държава и винаги ще помагаме на нашите/тракийските народи в битката срещу монолските орди. Който си мисли, че тази битка е нещо друго освен война между Тракия и Хазарският Каганат и битка за Цариград, трябва да започне да мисли, за да не пада в капана на пропагандата. Гените са на първо място!
195
4
 
4
 
! Отговори
До Космонафт преди 1 година
САЩ никога няма да преминат на военна икономика заради Украйна защото ще има революция преди изборите 2024!! А дори и да преминат, Китай ще произвежда мениции за Русия! Производсвения капацитет на САЩ и ЕС заедно е половината от този на Русия + Китай !!
194
2
 
5
 
! Отговори
Космонавт преди 1 година
Не се притеснявай джуджак, никой няма да те осветли точно с колко снаряда разполага САЩ. Това говорене е за успиване и предсмъртен chill-out на крепостните в РуZия и крепостните русофили на дистанционно по цял свят. Истината е, че статистиката казва, че САЩ имат между 3-6 ХИЛЯДИ военни завода, забележете разликатта във вероятните, те са под земята и никой не е отворен за какво става въпрос. САЩ никога не са били принудени да изпънат икономиката си на 100% за водене на война.
193
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Военните предприятия в Русия са държавни и работят 24/7 на 5 смени за държавата! В Европа са частни предприятия, които работят от 9-17 часа и то само ако им се плати предварително :) В момента няма още даже поръчки за тези ЕС предприятия, защото няма пари..още не могат да се разбират тези 27 държави кой ще финансира тези подаръци за Украйна!
192
13
 
8
 
! Отговори
!!! преди 1 година
Не разбирам поддръжниците на раzzия, които коментират тук.Ок, нека да си представим, че руснаците успеят да победят - какво ще стане - окупират цяла украйна, изнасилват всички украинки, избиват повечето мъже, а останалите превръщат в роби. Как така това ви се вижда нещо хубаво - що за безмозъчни зли изчадия сте се навъдили? И мислите ли, че Путин ще спре с Украйна - ами вижте по нашето черноморие - пълно е с руснаци. Какво ще стане ако утре реши да ги освобождава от нас българите?
191
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленски всяка вечер плаче за още амуниции и оръжие! Според вас защо? Защото си има достатъчно ли ;)
190
2
 
9
 
! Отговори
Зеленски преди 1 година
Беквално всеки ден се моли на партнйорите си за още муниции и оръжие? Защото не достига!! А тролеите твърдят тук обратното!! Никаква връзка нямат с реалноста!
189
4
 
7
 
! Отговори
Тролове смешни сте преди 1 година
Борел, Урсула, Генирал Марк Мили, министъра Лойд Остин, Шолц даже и Зеленски потвърдиха че на Украйна не и стига муницията и Нато не може да произвежда достатъчно! ЕС трябва да увеличи производството но не е лесно, трябва да мине на военна икономика! Но ние продължавате да отричате това центаджии!!
188
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом царя взе да брои бомбите на противника, значи не вървят на добре нещата
187
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 206 Той си ги произвежда за разлика от украинските и не купува нищо,ама ти не си разбрал.
186
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Джуджето да се притеснява за собствените си снаряди, защото харчи 3 пъти повече от Украйна 152 мм, които може да купува само от Северна Корея и Иран. Но те не могат да му дават до бекрай, че ще останат без оръжия.
185
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
UK произвежда повече такива снаряди, дори и от САЩ. Германия, Холандия, Франция, Италия, Словакия, Южна Корея и т. н. също произвеждат такива. Даже и ВМЗ Сопот произвежда този калибър. Така че да не се притеснява Пунин, че САЩ не произвеждат достатъчно.
184
0
 
2
 
! Отговори
До 189 Анонимен преди 1 година
Научи български! Затова и нямаш нито един позитивен лайк! Нахвърлянето на думи на куп без словоред подчертава липса на духовна зрялост, но може би си все още зелен, а не зрял?
183
9
 
9
 
! Отговори
Как ги преброи бе преди 1 година
Пyтник със Пyтник!
182
9
 
14
 
! Отговори
до 198 преди 1 година
в РФ всичките банки освен централната гушнаха букета през март 2022г. Тегленето беше забранено, а централната банка вдигна лихвата до 20% и започна да продава от златния резерв. С какви средства разполагат сега никой не знае, защото чужденците не могат да теглят, а руските граждани дори и сега имат лимити.
181
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато снарядите са на аванта така става.. може и 10 Хил. да използват.. Тая война отдавна не между Русия и Окраина.. Слава РОССИЯ СЛАВА ПУТИН!
180
14
 
12
 
! Отговори
След 12 месеца преди 1 година
Санкции срещу Русия, фалираха три банки в САЩ, една в Швейцария, а Deutsche Bank в Германия е на път! В Ресия няма фалирали банки ;)
179
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом Путин го казва, значи е истина. Вервайте ме.
178
7
 
9
 
! Отговори
До 194 преди 1 година
Европа преди САЩ ке падне! За съжаление! САЩ и Украйна ни изсмукват!
177
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Спокойно. До Хага няма да се стигне. Руския бизнес, колкото и да е рожба на КГБ , ще вземе нещата в собствените си ръце. Вече няма кражби от Украйна . Заводи, складове, транспорт - всичко е опоскано. От тук нататък - само загуби. Колкото и да заобикаляш санкциите - това са санкции, работят. Азиатските тигри /хиени/ те доят с ниски цени на суровините и трупат запаси. /Утре ще ти продават преработения продукт на международна цена/ Колкото по рано гръмнат Путин - толкова по лесно за руснаците