Путин: Украйна използва 5 хиляди снаряда на денонощие, а САЩ произвеждат малко

Американците произвеждали едва по 14-15 хиляди на месец
26 мар 2023 07:31, Александър Попов
327
Путин: Украйна използва 5 хиляди снаряда на денонощие, а САЩ произвеждат малко
Снимка: БГНЕС/EPA

Украйна използва 5 хиляди снаряда на денонощие, а САЩ произвеждат едва по 14-15 хиляди на месец, каза руският президент Владимир Путин в интервю пред журналиста Павел Зарубин за телевизионния канал "Россия-24".

"Във водещите страни от НАТО, да кажем също в САЩ, според техни източници, с чиито данни разполагаме, ежемесечно се произвеждат някъде към 14-15 хиляди снаряда от този калибър", каза Путин.

"Въоръжените сили на Украйна, по данни на нашите военни, използват за денонощие в бойните действия до 5 хиляди снаряда", допълни руският президент, цитиран от ТАСС.

Вчера пък стана ясно, че Русия е сключила споразумение с Беларус за разполагане на тактически ядрени оръжия на територията на страната.

Подобна стъпка не би нарушила правилата за неразпространение на ядрени оръжия, посочи Путин и добави, че САЩ са разположили ядрени оръжия на територията на европейските си съюзници.

Беларуският президент Александър Лукашенко отдавна повдига въпроса за разполагане на тактически ядрени оръжия в Беларус, която граничи с Полша, каза Путин. "В това също няма нищо необичайно: първо, САЩ правят това от десетилетия. Те отдавна разполагат тактическите си ядрени оръжия на територията на съюзническите си държави", добави той.

"Договорихме се, че ще направим същото - без да нарушаваме нашите задължения, подчертавам, без да нарушаваме международните си задължения за неразпространение на ядрените оръжия", каза още руският президент.

Русия ще завърши изграждането на хранилище за тактически ядрени оръжия в Беларус до 1 юли, заяви Путин, като добави, че Москва всъщност няма да предава контрола над оръжията на Минск.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


327
Още по темата: УкрайнаВладимир Путин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
156
3
 
10
 
! Отговори
Зеленски го потвърди преди 1 година
Зеленски вчера в японския весник Шинбун. Не могат да започнат контраофанзива още защото нямат достатъчно муниции..Това е от устата на Зиленски цитат!!
155
10
 
13
 
! Отговори
Госпожица преди 1 година
Е,и какво от това ?! Колкото повече,толкова повече руснаци в дървени костюми - агресо рите друго не заслужават!!! Смърт за руските фашистки окупатори ! Слава на Украйна !!!
154
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама и Вие сте едни отворени резнаци
153
12
 
23
 
! Отговори
Видовден преди 1 година
След Украйна и България ще бъде почистена от руската пета колона.
152
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе русофили вие верно ли му вярвате на тоя или само се правите?
151
7
 
10
 
! Отговори
Анонимник преди 1 година
Христо Иванов веднага да бъде пратен на фронта да бир руснаците! Лол
150
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Психодесните неолиберали полОДИАват :DDDDD
149
3
 
5
 
! Отговори
Баш Майстора преди 1 година
Няма проблем, ще произведе и ние, само *** да се махне, че иначе не става...
148
8
 
29
 
! Отговори
Путлер е бесен преди 1 година
Яд го е, че запада се запъна и не му дава Украйна на тепсия и умира от злоба но така му се пада трябва да яде яки шамари.
147
2
 
23
 
! Отговори
Йеее преди 1 година
Да са живи и здрави хората в Казанлък ,Сопот и няколко други места, бъдете силни, с вашата подкрепа ще успеем.
146
23
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз незнам дали руснаците са се провалили в тази война,но едно се видя,че обединените сили на НАТО за никакъв ХЕЙ не стават,могат да бомбят талибаните в пещерите или да ги думкат по сватби или да се дървят на малки и слаби държавици,но срещу сериозен противник са една голяма нула..цялото НАТО за една година не може да произведе това което руснаците изразходват като боеприпаси за един месец..смех батка,и това са Г7 държавите...
145
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ей, ти дето от месеци блееш ФАЩ, та Фащ, запада ти болният мозг руски.
144
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
беше се покрил за известно време! Кучето! Най-големият военнопрестъпник в историята на човечеството! Мобилизира якути, буряти, чуваши и всичките му там поданици, които живеят в землянки, защото смята, че те са *** и ги използва, като военен ресурс. Той иска всички да му се кланят! Дяволът, слязъл на земята! Абсолютното зло, описано в Библията!
143
4
 
7
 
! Отговори
отзад преди 1 година
Който си вади снаряда снаряд му влиза.
142
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ФАЩ запАда.
141
13
 
2
 
! Отговори
Адмирации преди 1 година
Атомните ракети са все по-близо до централна, северна и Западна Европа!
140
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това животно играе много добре с думите! Така се задържа вече 20 години на власт и оправдава войните си! Покорил е душите и мозъците на половин свят. В крайна сметка, явно това е Антихристът, но всички ние късно го разбрахме! Украйна използва 122 мм снаряди за своите установки "Град" и много малко 155 мм снаряди за доставеното западно оръжие! САЩ не произвеждат 122 мм снаряди. такива произвеждаме ние и затова в БГ отново отвориха Костенец. Кучето смята нещо и говори нещо, ама не е баш така!
139
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Факт .А тия снаряди като не са достатъчни,а противника е в състояние да произведе много повече и да изстреля съответно повече дали, както казваш повече са руснаците или това само дава възможност да има повече украинци?
138
11
 
22
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Повече снаряди, повече мъртви рашките , повече гаранции за МИРА В ЕВРОПА И СВЕТА!
137
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оня виц македонците обявили война на САЩ, а САЩ не ги намира на картата. Путин следи водещите страни на НАТО колко произвеждат, а в нашите заводи работят по-бързо от китайци .