Кремъл: Войната на Русия срещу враждебни държави ще продължи дълго

Русия високо цени позицията на Китай по отношение на Украйна
Обновена: 29 мар 2023 15:50 | 29 мар 2023 15:50, Елка Василева
212
Кремъл: Войната на Русия срещу враждебни държави ще продължи дълго
Снимка: архив, БГНЕС

Конфронтацията на Русия с враждебни държави и това, което тя нарече "хибридна война", водена срещу нея от страна на Запада, ще продължи дълго време, съобщи Ройтерс, като цитира изявление на Кремъл.

Още по темата
Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков направи тази прогноза днес, когато бе запитан за това колко дълго ще продължи т. нар. от Русия "специална военна операция" в Украйна.

"Ако имате предвид война в по-широк контекст, конфронтация с враждебни държави, хибридна война срещу нашата страна, то тя ще продължи дълго време", заяви Песков. "И тук трябва да бъдем решителни и уверени в себе си и да се обединим около президента" добави той.

Говорителят на Кремъл също така заяви, че Русия високо цени позицията на Китай по отношение на Украйна и не смята, че има право да съветва китайският президент Си Цзинпин дали да осъществява каквито и да е било контакти с Киев, съобщи ТАСС.

Днес в интервю за Асошиейтед прес украинският президент Володимир Зеленски отправи покана към китайския лидер да посети страната му, припомня Ройтерс.
(БТА, Симеон Томов)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


212
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
4
 
3
 
! Отговори
До 143 преди 1 година
Какво общо имат коментарите с България??? Освен че, България е ЕС и НАТО!!! Коментарите са за една.чужда нам страна!!!
139
2
 
2
 
! Отговори
Не ми е понятно преди 1 година
Колко противни и отблъскващи коментари!!!Как е възможно това? България загива, а "толкова много просветени " коментират със злоба и хъс световните проблеми! Концетрирайте се върху Родината, която умира.
138
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами то май за русия всички са враждебни страни, с изключение на С.Корея, Китай, Сирия и най-много още една-две страни. Затова войната на русия ще е дълга.
137
4
 
1
 
! Отговори
джо преди 1 година
Колкото повече вият нацитата тука, толкова по - добре си вършат работата по денацификация руските въоръжени сили. Работете момчета... Още малко остана , западната *** е пред разпад...
136
0
 
4
 
! Отговори
Русофилииии преди 1 година
А вие сега на кого слугувате на късия в кремъл или на вожда на звагнер..щото май не се знае догодина кой ще е първия
135
1
 
5
 
! Отговори
Българи преди 1 година
Плесков я кажи нещо за ЮАР, златната мина Чимболо? К.в.о става? Царе сте да си произвеждате ВРЪЖДЕБНИ страни, но с Китай ще се задавите!!!
134
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ДЪЛГО! ДО ИЗЧЕЗВАНЕТО НА РФ! ПОСЛЕ МИР И СПОКОЙСТВИЕ!
133
1
 
7
 
! Отговори
Русомраз преди 1 година
Песков = въшкap...
132
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Ром"с - Ти бе, Ром, какво се тюхкаш! Изчезвай към Сибир, Сахалин или Великата китайска стена. Там е Раят! Тук не е за теб
131
6
 
15
 
! Отговори
Българи преди 1 година
По-добре Връждебна страна отколкото в руските Блата!!!
130
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За войната всеки ден четем ценна информация, а че Тома Белев е спечелил делото срещу държавата и ще строи хотела наречен Дига в аркутино и строителството тече с пълна сила не знаем. Даже премахват статиите. А че трактори изгребваха брега в южната част на шофьорския плаж години наред никой сякаш нито видя, нито не чу.
129
10
 
18
 
! Отговори
Илия преди 1 година
За съжаление заради Путин олигарсите му и тая лисица на снимката, войната дори и да спре, доверието между двата народа е приключило и десетилетия ще има вражда и омраза...жалко. Дано да успеем да изринем путинофилите и мутрофилите от България, но...кючека и казачока ни май е в повече. Пак ЖАЛКОООО
128
2
 
2
 
! Отговори
Ха Хе преди 1 година
Нямаш много време...
127
7
 
18
 
! Отговори
Западняк преди 1 година
Така говореха и от СССР. Знаем какво стана с него.
126
16
 
9
 
! Отговори
Ром"с преди 1 година
Той нне казва,че войната-СВО ще продължи дъдго,а враждебността между Русия и запада ще е дълга и след като свърши ВОЙНАТА,а ова означава КРАЙ на евтните енергоересурси от Русия,край на евтините торове и други ...а това означава инфлация и поскъпване на живота в Европа (коли,продукти,електричество..),а ако и Китай се приседини към санкциите към Европа на техника...то ще стане не много добре за ЕвропаТА
125
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Намерете си я статията от световноизвестният американски анализатор проф. Джефри Сакс в статия, публикувана от Korea Herald.
124
5
 
12
 
! Отговори
Хехе преди 1 година
Идеята на 132 е направо за Нобелова награда! Отрязването на сухопътни,морски и въздушни трасета към "враждебна" Европа и тотално икономическо игнориране и блокаж на Русия, ще свърши много по-бърза и ефективна работа от наложените персонални санкции с далечен резултат!
123
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 132 Идея - Възможно е, разбира се! Щом Израел - държава, изцяло в Азия, е възприета за страна в Европа!
122
9
 
15
 
! Отговори
Идея преди 1 година
Интересно е,може ли държавите от Европа да предприемат официално политическо и географско изваждане на Русия от стария континент и да скъсат всички отношения по европейски договори,спогодби и връзки с нея? Русия и без това вече е токсична във всяка една област спрямо Европа!
121
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е ясно след едно посещение при Зеленски, на чия страна ще застане Си Цзинпин! Може да се обърне срещу Путин.