В Русия ядрената война и оръжия се рекламират сякаш са храна за домашни любимци

Руски журналист: Никой не знае дали Путин няма да натисне ядреното копче
30 мар 2023 13:04, Елка Василева
282
В Русия ядрената война и оръжия се рекламират сякаш са храна за домашни любимци
Снимка: архив, БГНЕС

"Никой не знае дали Путин няма да натисне ядреното копче", каза носителят на Нобелова награда за мир и главен редактор на "Новая газета" Дмитрий Муратов в интервю за кореспондента на Би Би Си в Москва Стив Розенберг.

В интервюто Дмитрий Муратов, чийто вестник престана да бъде издаван, изразява тревогата си това докъде може да стигне Кремъл в конфронтацията си със Запада и вероятността да се прибегне до ядрени оръжия.

Още по темата
"Две поколения живяха без заплаха от ядрена война", казва Муратов и допълва: "Този период обаче приключи. Ще натисне ли Путин ядреното копче или не? Кой знае? Никой не знае това. Няма човек, който да може да каже със сигурност".

По повод твърденията на Русия, че разполага с модерни уникални оръжия, които могат да унищожат всеки враг, Муратов отбелязва, че това е показателен пример как държавната пропаганда подготвя хората да мислят, че ядрената война не е лошо нещо.

"По телевизионните канали тук ядрената война и ядрените оръжия се рекламират, сякаш се прави реклама на храна за домашни любимци", посочва Муратов.

Той допълва, че хората в Русия са облъчени от пропаганда, че тя е като вид радиация и всички са податливи, не само руснаците, предаде кореспондентът на БНР в Лондон.

Журналистът казва, че младото поколение е прекрасно, добре образовано. Близо един милион са напуснали страната, много от останалите са категорично против това, което се случва в Украйна.

"Да, Путин има огромна подкрепа, но това са възрастни хора, които виждат в него свой внук, който ще ги защитава и им носи пенсията и им честити Новата година. Тези хора вярват, че истинските им внуци трябва да отидат да се бият и да умрат", отбелязва Дмитрий Муратов пред Би Би Си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


282
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
4
 
4
 
! Отговори
Ямболски цървуль преди 1 година
Чалгарите от ИТН,ПП-ДБ,ГЕРБ-СДС,БСП и ДПС.......Как сте? Скоро ще захраните почвата.Тя се нуждае от хумус.
32
11
 
12
 
! Отговори
Лудото Ленче преди 1 година
...поредната либерална бълвоч !
31
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Председателят на Бразилската агенция за насърчаване на износа и инвестициите (ApexBrasil) Хорхе Виана говори на Бразилско-китайския бизнес семинар в Пекин, Китай, на 29 март 2023 г.Според информацията Бразилия и Китай са сключили споразумение да се откажат от щатския долар в полза на собствените си валути при търговски сделки. Сделката, обявена в сряда, ще даде възможност на Китай и Бразилия да извършват търговски и финансови транзакции директно, като обменят юани за реали - или обратното - вместо първо да конвертират валутите си в щатски долари.
30
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пожар е избухнал на пътнически кораб във Филипините, загинали са 31 човека, сред тях три деца . За това информира медиагруппе ABS-CBN рассказал губернатор провинции Басилан Джим Хатаман-Саллиман. Ето новини от ТАСС.
29
0
 
2
 
! Отговори
до 27 преди 1 година
Пак ли :)
28
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Родната русофилия пометна :)
27
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Првителството на байдън отдели 690$ милиона за хранене на НПО-та, които рушат държавите.Иначе за обикновенните американци които живеят все по-тежко, пари няма.Ето източниците на тези статии.
26
7
 
9
 
! Отговори
пишете за това преди 1 година
Убиват огромна свята църква. А светът мълчи. Подпалват голям православен манастир в Европа, гонейки монасите, а светът мълчи. Чуйте мълчанието на света. И доловете в тази тишина звуците на ада.Това, което успяха днес да изтръгнат от Украинската църква, утре ще го направят с цялото християнство в света. В света има 15 православни църкви, в тях има почти 300 милиона православни.И тези църкви мълчат за чудовищните гонения в центъра на християнския свят, за унищожаването на светини. Те мълчат. Църквите! Мълчат!
25
8
 
8
 
! Отговори
Крим не е руски преди 1 година
по руските медии постоянно казват : Русофили и путеноиди ще останат след ядрена война.. всички други щели да умрат.. О руския поп каза : Който умре за Путин ще иде в рая и няма да има грехове. Като гледал кв Петър руската телевизия се уплашил че толкова много руснаци ще идат в Рая и подал молба за членство в НАТО..ха.ха ха ха ха
24
4
 
3
 
! Отговори
Лоши вести от Русия преди 1 година
Президентът на Русия Владимир Путин призна, че санкциите, наложени на страната му заради нахлуването ѝ в Украйна, може да доведат до "негативни" последици, съобщи АФП. "Санкциите, наложени срещу руската икономика в средносрочен план, наистина биха могли да имат негативни последици", заяви Путин по време на излъчвано по телевизията заседание с правителството.
23
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Си Цзинпин е заявил, че готви Китай за война, пише Foreign Affairs Ето Ви от Телеграм новината някакви измишльотини.
22
8
 
9
 
! Отговори
От последния час преди 1 година
Баба пУРСУЛА се изпуснала на обществено място.Миризмата и течноста били в голямо количество.
21
7
 
4
 
! Отговори
Рибентроп-Молотов преди 1 година
Учат се от С.Корея. Там ракетите са религия.
20
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До хаха 14 - Щом възрастните хора в Русия "виждат в него свой внук" в 70 годишен ,на колко ли години са тия възрастни хора :)))) Уж Япония беше с най-много столетници ,но явно според тоя "журналист" е Русия :)
19
1
 
3
 
! Отговори
Джингиби преди 1 година
До ПичаКое не разбра? Има оригинала в БиБиСи, горе долу е същото, като тук е по-сбито.
18
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оляхте се,ние знаем руски.
17
8
 
5
 
! Отговори
Ей така става... преди 1 година
Тези хора вярват, че истинските им внуци трябва да отидат да се бият и да умрат"Тотално сбъркана нация съществуваща в един утопичен свят - от там идва проблема
16
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако стане ядрена война, нема да съществуваме :))) То затова се нарича "Студена война" :)))
15
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Единствената държава,която е използвала ЯО е Америка ,и до ден днешен се чудя на японците,как са им съюзници сега,след такъв тероризъм.
14
5
 
9
 
! Отговори
Пича преди 1 година
Ех, Зелке Василева... по-добре се ограничавай до превеждането на чужди статии през гугъла, че собствените ти измислици са още по-зле.