Части на "Вагнер" вече са в центъра на Бахмут, Шойгу праща боеприпаси

Битката за града е свързана с големи загуби за руските войски
1 апр 2023 16:27, Анисия Иванова
413
Части на "Вагнер" вече са в центъра на Бахмут, Шойгу праща боеприпаси
Снимка: БГНЕС

Наемниците войници от ЧВК "Вагнер“ вече са в центъра на Бахмут. Изображения от геолокация показват, че групата е издигнала знамето си само на 400 метра от сградата на градската администрация, съобщава германският вестник Die Zeit.

Битката за града обаче е свързана с големи загуби за руските войски, твърдят от Института за изследване на войната. По думите на генерала от Въоръжените сили на Украйна Александър Сирски на руските войски в Бахмут все повече не достига жива сила, за да щурмуват украинските позиции.

Основателят на "Вагнер“ Евгений Пригожин вече поиска повече подкрепа от редовните руски войски, припомня изданието, цитирано от "Фокус".

По-рано бе съобщено, че министърът на отбраната на Руската федерация Сергей Шойгу е провел съвещание в щаба на Обединената групировка на войските по въпросите за снабдяването с боеприпаси. В рамките му Шойгу обяви многократно увеличаване на производството на високоточно управляеми боеприпаси за подкрепа на руската групировка войски в Украйна.

Кадри, публикувани днес от руското ведомство в Телеграм, показаха как Шойгу председателства заседание с участието на висши военни, сред които началникът на генералния щаб на руската армия генерал Валерий Герасимов.

Според кадрите Шойгу казва на срещата, че Русия ще предприеме стъпки за увеличаване на доставките на боеприпаси за своите войски на фронта. По думите му "обемът на доставките на най-търсените боеприпаси е определен. Предприемат се необходимите мерки за тяхното увеличаване."

През последните месеци Шойгу беше подложен на остри критики от твърдолинейни поддръжници на руската кампания в Украйна, сред които шефът на наемническата компания "Вагнер" Евгений Пригожин, които го обвиниха, че не е осигурил достатъчно боеприпаси за войските на фронта, отбелязва Ройтерс.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


413
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
26
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Падна ли Бахмут след 8 месеца, др0гаре?Дайте му още 8.
27
19
 
8
 
! Отговори
Шефрет преди 1 година
Чакаме укрвдовиците бахмутаджийки у нас за да се забавляваме по бардаците. Децат да ги взима Путин за еничерският корпус.
26
36
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Война САЩ-Русия ? ХАХАХАХА Няма как най силната армия в историята /Сащ/ да се слага го тази бедна, слабо тактически, слабо въоръжена и локална армия, като на русия. САЩ е супер сила. Научете вече фактите стига се излагахте, като лелки през блока ви :))
25
30
 
6
 
! Отговори
Живея в Москва преди 1 година
Края на частната армия Вагнер вече се вижда. Враговете на Пригожин в Кремъл вече са повече от приятелите му. Много хора там му завидяха на популярноста породена от успехите на армията му. Дори самия Владимир Путин вече гледа на него като заплаха за властта си. Много млади руснаци вече си татуират символите на Вагнер, носят тениски с лика на Пригожин.. Това започва да става като държава в държавата. И Кремъл няма да позволи да се руши единството на нацията. И оспорването на лидера.
24
12
 
37
 
! Отговори
Полковник преди 1 година
ВСУ едва удържат позициите.Постоянно укрите изпращат подкрепления към Бахмут.Не отстъпват защото падне ли Бахмут Донбас става руски.Защо е важен за укри и руснаци?защото е най богатата на полезни изкопаеми област на Украйна битката е почти спечелена от пандизчиите на Вагнер.С ВСУ е свършено и сега в боя трябва да влязат и редовните руски войски.
23
16
 
12
 
! Отговори
Бе не бе, не бе преди 1 година
Бе не бе, не бе, Бахмут не е важен за САЩ, САЩ могат винаги да го оставят на руснаците, но така изтощават руската армия, иначе Бахмут не е важен за САЩ.
22
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Червенопитек и умен :)) Две несъвместими неща. Червенопитек и история :)) Две още по несъвместими неща.
21
10
 
7
 
! Отговори
Споко преди 1 година
Споко, президънт Байдън и ЕС ще наложат тежки санкции на Русия заради агрешъна който тя започна без джъстификация и без несесити срещу миролюбивата и демократична Украйна. До дни, дори до часове Русия ще рухне под тежките санкции на ЕС и на президънт Байдън и всичко ще се върне както си беше преди.
20
8
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Освен тази новина има още една по-приятно размазваща - Чуждестранния легион на франция е разбит край Кременная , малцина са избягали и оцелили.
19
30
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Битката за Бахмут е свързана с големи загуби за руските войски, украинската армия минава минава в контранастъпление и до дни, дори до часове ще влезе в Москва и диктаторът Путин ще бъде изправен пред трибунала в Хага, Русия ще бъде разчленена на малки демократични държава които ще живеят по евроатлантическите правила и ще доставят евтини енергоносители и суровини и всичко ще се върне както си беше по-рано по времето на края на историята по Фукуяма.
18
9
 
25
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Хаха зеления няма какво да каже защото устата му е пълна с руско семе
17
25
 
8
 
! Отговори
Редовно сране преди 1 година
В русофилските уста водело до щастлив живот редовно спохождане на русофилската жена още по!!
16
15
 
29
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 1 година
Слава на руската армия! Мачкай Вова колкото повече мъртви украинчета толко по скоро ще свърши войната и всички ще заживеем нормално без да наливаме през месец 50 милиарда.
15
24
 
3
 
! Отговори
Редовно стане преди 1 година
В русофилските уста водело до дълъг щастлив живот , редовно спохождане на русофилската жена още по!
14
33
 
11
 
! Отговори
до 14 преди 1 година
Фашаго, нали за 3 дни щяхте да ликвидиране 'зеленото човече'? 8 месеца не може да превземете 56тия по големина град в Украйна, но виждаш ли му се стъжнило... Нелепи сте всички рушки фашисти
13
27
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Идва края! Още 2-3месеца и мегаполиса Бахмут пада! Ред е на Ню Йорк!
12
28
 
15
 
! Отговори
Ураааа преди 1 година
Превзехме двайсеилядно градче за повече от година кой кът нас.
11
21
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма никакво значение центъра. Въпроса е дали е разбита отсрещната армия. Напред, назад може да се местят с месеци. Второто много е важно на каква цена превземаш дадено нещо :)) те бяха превзели и Харков и Херсон и тн... накрая избягаха, защото бяха хвърлили мн сили и неюожаха да се защитят.
10
12
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лек по-лек на зеленото повече ще му остане само Киев
9
13
 
13
 
! Отговори
БАНко преди 1 година
АКО РУСИЯ СЕ ОТТЕГЛИ ОТ АРТЬОМОВСК , ЗЕЛЬО ЩЕШЕ ДА Е ПОБЕДИЛ КАКТО ПРИ ОТТЕГЛЯНЕТО НА ШОЙГУ ОТ КИЕВ , ХАРКОВ И ХЕРСОН !!! ГОЛЕМИТЕ ПОБЕДИ ЗА МАЛКИЯ ЗЕЛЕН !!!