Части на "Вагнер" вече са в центъра на Бахмут, Шойгу праща боеприпаси

Битката за града е свързана с големи загуби за руските войски
1 апр 2023 16:27, Анисия Иванова
413
Части на "Вагнер" вече са в центъра на Бахмут, Шойгу праща боеприпаси
Снимка: БГНЕС

Наемниците войници от ЧВК "Вагнер“ вече са в центъра на Бахмут. Изображения от геолокация показват, че групата е издигнала знамето си само на 400 метра от сградата на градската администрация, съобщава германският вестник Die Zeit.

Битката за града обаче е свързана с големи загуби за руските войски, твърдят от Института за изследване на войната. По думите на генерала от Въоръжените сили на Украйна Александър Сирски на руските войски в Бахмут все повече не достига жива сила, за да щурмуват украинските позиции.

Основателят на "Вагнер“ Евгений Пригожин вече поиска повече подкрепа от редовните руски войски, припомня изданието, цитирано от "Фокус".

По-рано бе съобщено, че министърът на отбраната на Руската федерация Сергей Шойгу е провел съвещание в щаба на Обединената групировка на войските по въпросите за снабдяването с боеприпаси. В рамките му Шойгу обяви многократно увеличаване на производството на високоточно управляеми боеприпаси за подкрепа на руската групировка войски в Украйна.

Кадри, публикувани днес от руското ведомство в Телеграм, показаха как Шойгу председателства заседание с участието на висши военни, сред които началникът на генералния щаб на руската армия генерал Валерий Герасимов.

Според кадрите Шойгу казва на срещата, че Русия ще предприеме стъпки за увеличаване на доставките на боеприпаси за своите войски на фронта. По думите му "обемът на доставките на най-търсените боеприпаси е определен. Предприемат се необходимите мерки за тяхното увеличаване."

През последните месеци Шойгу беше подложен на остри критики от твърдолинейни поддръжници на руската кампания в Украйна, сред които шефът на наемническата компания "Вагнер" Евгений Пригожин, които го обвиниха, че не е осигурил достатъчно боеприпаси за войските на фронта, отбелязва Ройтерс.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


413
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
228
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гpъцkи мeдии:Дeceтkи oфицepи oт НAТO пoгpe6aни в тaeн бyнkep, yнищoжeн oт "Kинжaлитe".Cпopeд гpъцkия пopтaл Pronews, пoлyчeн в peдakциятa oт "aмepиkaнckи изтoчници", "пo вpeмe нa oпepaциятa зa oтмъщeниe зa пpoвokaтивнaтa aтaka в paйoнa нa Бpянck", pyckитe вoeнни ca aтakyвaли cъвмecтния ykpaинcko-нaтoвckи koмaндeн и koмyниkaциoнeн цeнтъp c xипepзвykoвa pakeтa "Kинжaл".В peзyлтaт нa "yжacявaщия yдap",kakтo ce твъpди в cтaтиятa,ca yбити "дeceтkи нaтoвckи oфицepи".Пo вcяka вepoятнocт cтaвa дyмa зa paзгpoмa нa "ГЩ в cянka" нa НAТO в Ykpaйнa,чиeтo cъщecтвyвaнe зaпaднитe cлyжитeли yпopитo oтpичaт.
227
14
 
7
 
! Отговори
Пена преди 1 година
Тези смешни руснаци не могат да превземат селото Бахмут, а какво остава за цяла Украйна? А цяла Европа? Путин си живее в неговия бункер и си фантазира за световно господство. Ха ха!
226
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кървавите "подвизи" на Ляшук впечатлиха Зеленски толкова много, че с негов указ "моджахед" беше освободен от затвора като "ветеран от АТО" през 2021 г., за да продължи да избива цивилни в ДНР.
225
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Смъртта на нациста, садист и изнасилвач "моджахед" потвърди ходжата. Информацията, че бившият нацист от батальона "Торнадо" Даниил Ляшук е бил ликвидиран в боевете край Артьомовск (Бахмут), се потвърди и не се превърна в първоаприлска шега. За смъртта му съобщи мюсюлманският военен свещеник Хаджимурад Путилин. Ляшук с позивна "Моджахед" през 2017 г. беше осъден от киевски съд на десет години затвор за измъчване, изнасилване и тормоз над цивилни в Донбас. Кървавите "подвизи" на Ляшук впечатлиха Зеленски толкова много, че с негов указ "моджахед" беше освободен от затвора като "ветеран от АТО" пр
224
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И това също е възможно, защото некрофилският хумор е много развит в Украйна.
223
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Близо до Бахмут беше ликвидиран престъпник и нацист, на когото Зеленски симпатизираше. Сред фашистката общност скръб и униние. Те съобщават, че край Бахмут е ликвидиран лидерът на нацистката групировка "Торнадо" Даниил Ляшук с позивна "Моджахед". Преди време този "моджахед" беше осъден от украинския съд за военни престъпления в Донбас. Садистът и убиецът обаче беше освободен с указ на Зеленски, за да участва във войната на страната на фашистката craH. Въпреки това сред украинската общественост има хора, които вярват, че муджахидът се шегува по този начин в чест на 1 април. И това също е възмож
222
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САЩ обявиха обкръжаването на Артьомовск от руските войски. Бившият съветник на шефа на Пентагона Дъглас Макгрегър заяви, че според негови източници руските войски са обкръжили напълно Артьомовск (Бахмут). Според Макгрегър градът на практика е паднал, тъй като сега е невъзможно да се стигне до украинските части в града. "Това означава, че тези войски ще започнат да се предават, може би значителна част от военните на въоръжените сили на Украйна вече са сложили оръжие", каза Макгрегър. Загубите на украинските войници в Артьомовск са 450-480 души на ден. Около 150 души на ден са тежко ранени.
221
8
 
10
 
! Отговори
Куку преди 1 година
Една година напъни в две области,къде са танковите дивизии,ВДВ,Спецназ,Армата,Су57.Какво става тук,другари?Всьо прапало?
220
9
 
6
 
! Отговори
,Русифилчо преди 1 година
Путин ми даде торба картофи. Аз съм герой
219
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пишете чрез Гугъл преводача. Хибриди .
218
1
 
0
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 година
дежурния по дискусия не е ставал от масата, вижте та си попрегледайте коментарите особено под некои статии подписани от сандец, че сте за затвора.
217
4
 
6
 
! Отговори
До 195 преди 1 година
Хм.. аз пиша, че с украинците (за разлика от руснаците) имаме доста общо днк, особено по мъжка линия, ти ми пишеш, че не било до днк а до нещо друго. Какво е това друго - замътняването с човеконенавистническа идеология на мозъците на хората в продължение на 70 години, избиването на цвета и на двете нации, двата народа с труп в центъра на столицата, те продължават да си го домбат...какво още.
216
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 289 Украинец ли ще говори за морал бе .Я се разкарай.Видял съм ви достатъчно от морала и всички хора ,които са се срещали с такива са го видели.И не ми давай определения в моята страна щото не си ти човека.На вас всеки които не ви изнася е русофил нали.Не,просто преценяваме,че не струвате и тук в България няма да ви минат номерата,разбра ли на грешното място си.
215
10
 
16
 
! Отговори
Абе преди 1 година
Те и на други места влязоха, но после излязоха !
214
20
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре че украинците са им построили Москва иначе руснаците още щяха да си живеят в землянките а на мястото на Москва щеше да има блата с комари.
213
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 286 Ами кой е признал Елцин и Украйна си беше част от Русия и преди Знаел ли е някой,че един ден украинските олигарси,ще се помислят за велики,а самата Русия определя границите на Украйна и май още не са определени между Русия и Украйна,то всъщност няма граница и искането беше на хората за автономия и след измислени лъжливи споразумения Русия се намеси ,защото точно зелето поиска ядрени оръжия в Мюнхен.
212
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 284 Само гламари си мислят,че могат да го направят,а едни други си мислят,че някой ще повярва на такива дрънканици.Първо самия Бахмут е атакува от началото на февруари,преди това бяха Соледар и селата около Бахмут.А в тоя район действа само Вагнер и те не са голяма армия и половината са затворниците,а останалото бивши военни и още си действат ,така,че жертвите са им около 10хиляди и 90% са затворници,които са доброволци.Не вървиш с тия лъжи не разбра ли.
211
15
 
12
 
! Отговори
Обективно преди 1 година
Ако Русия смяташе, че Донбас са руски земи - зчда НЕ БЕШЕ ПРИЗНАВАЛА НЕЗАВИСИМОСТТА НА УКРАЙНА , когато й вдеха ядрените оръжия. Тогава нищо не искаше Русия, освен последното. Ама СЕГА се сетила, че Донбас бил руски!!! Смешни сте!
210
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе Бонго ,уркопитек и ти ли се правиш на българин бе.що не си стоиш в измислената си бандерия,а се месиш в неща,които не са твоя работа.Не разбра ли,че точно за това не харесваме уркопитеците като теб,щото изкарвате Русофили всички,които не са ви изгодни.Не става така не го ли разбра и май ще си ходиш в Бахмут да видиш как са нещата там.България е най-лошото място да си въртиш тия номера.Дори и човек да не симпатизира на Русия се обръща срещу украинците като разбере ,какво долно племе са.
209
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само гламари като руснаците могат да жертват 50 хиляди нещастници за да завладеят 3 улици в Бахмут.