Части на "Вагнер" вече са в центъра на Бахмут, Шойгу праща боеприпаси

Битката за града е свързана с големи загуби за руските войски
1 апр 2023 16:27, Анисия Иванова
413
Части на "Вагнер" вече са в центъра на Бахмут, Шойгу праща боеприпаси
Снимка: БГНЕС

Наемниците войници от ЧВК "Вагнер“ вече са в центъра на Бахмут. Изображения от геолокация показват, че групата е издигнала знамето си само на 400 метра от сградата на градската администрация, съобщава германският вестник Die Zeit.

Битката за града обаче е свързана с големи загуби за руските войски, твърдят от Института за изследване на войната. По думите на генерала от Въоръжените сили на Украйна Александър Сирски на руските войски в Бахмут все повече не достига жива сила, за да щурмуват украинските позиции.

Основателят на "Вагнер“ Евгений Пригожин вече поиска повече подкрепа от редовните руски войски, припомня изданието, цитирано от "Фокус".

По-рано бе съобщено, че министърът на отбраната на Руската федерация Сергей Шойгу е провел съвещание в щаба на Обединената групировка на войските по въпросите за снабдяването с боеприпаси. В рамките му Шойгу обяви многократно увеличаване на производството на високоточно управляеми боеприпаси за подкрепа на руската групировка войски в Украйна.

Кадри, публикувани днес от руското ведомство в Телеграм, показаха как Шойгу председателства заседание с участието на висши военни, сред които началникът на генералния щаб на руската армия генерал Валерий Герасимов.

Според кадрите Шойгу казва на срещата, че Русия ще предприеме стъпки за увеличаване на доставките на боеприпаси за своите войски на фронта. По думите му "обемът на доставките на най-търсените боеприпаси е определен. Предприемат се необходимите мерки за тяхното увеличаване."

През последните месеци Шойгу беше подложен на остри критики от твърдолинейни поддръжници на руската кампания в Украйна, сред които шефът на наемническата компания "Вагнер" Евгений Пригожин, които го обвиниха, че не е осигурил достатъчно боеприпаси за войските на фронта, отбелязва Ройтерс.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


413
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
208
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нацистка Оссрайна трябва да бъде изпепелена , и ще бъде!Тази война е плод на краварската алчност и укрофашистката подлост.Хамериканите и евроджендърете платиха на укрофашагите за да провокират Русия-факт!
207
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Извинете ЕвроджендериЛГБтЛюбители, но Вагнер не е руската армия. Шом сбирищок като Вагнер размазва окроФашистите и техните НАТОприятелки на всички трябва да е ясно, че Европата се е превърнала в еднаБеззъабаЕфтинкаПарясница - слугиня на САЩ! Нямам си на идея какво ще стане ако Руската Армия тръгне хахахахах памперси за НАТОвци ще трябват!
206
6
 
3
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 1 година
До Бонго Бонго: Бонгич, ти вярно си се избонгал тотално. В БГ НЯМА турци като ДНК, има мюсюлмани с разни претенции. Чети спомените на валиите от Османската империя. Затова са бели и руси. Обаче ако БГ притисне хората от пограничните райони, Турция няма да чака като Русия. Ще влезе в БГ и няма да те питат... Анадънмо?
205
7
 
5
 
! Отговори
монголоиднитеНацисти преди 1 година
опят ли превзеха Бахмут....хи хи
204
10
 
26
 
! Отговори
Руснаците това, преди 1 година
руснаците онова, цял свят изсипва милиарди и оръжие в Украййна, а русите бавно и сигурно си напредват към целта. Гражданите на Украйна с десетилетия ще има да плащат за "помоща" на запада. Зеленски трябва да го пишат в учебниците като най-големия гъ.золизец погубващ собствения си народ, за лични интереси.
203
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руакият ботуш не прощава след като набере скорост.
202
13
 
4
 
! Отговори
Като пленници или .. преди 1 година
Как са попаднали в центъра, лсто пленници или в чували
201
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По оценка на ISW Русия е загробила в Бахмут 50 хиляди руски богатири. Армия достатъчна за превземането на Киев. И до къде са стигнали? Завзели са 30% от града. Като дадат още 100 хиляди солдати и ще вземат целия град. Хвала на такива мощни армии.
200
3
 
2
 
! Отговори
01.04. преди 1 година
За малко да повярвам!
199
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докато руснаците вземат Бахмут, украинците ще вземат Москва.
198
8
 
13
 
! Отговори
Ангеларий преди 1 година
Какъв Бахмут бе. Вече е Артьомовск.
197
13
 
6
 
! Отговори
До 230 преди 1 година
Ей 230 казах ти русоробе пий си скапаната ракия набии си скапаната жена и тварите около теб , измий се че смърдиш на Ленин и Сталин и си лягай жалък си русоробе.
196
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Самият Пригожин каза,че в Украйна няма нито НАТО,нито нацисти.
195
4
 
13
 
! Отговори
Една частна армия преди 1 година
Громи Нато.
194
1
 
1
 
! Отговори
До до 232 преди 1 година
Къде си разговарял с хора от Бахмут? Във филтрационен лагер ли?
193
3
 
2
 
! Отговори
Ахааа преди 1 година
Абе викам си тая вечер много активни тия с вакуума между ушите, а тя каква била работата. Възраждане направо е работата. Айде няма смисъл да се хабя за вас.
192
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руска минетчийке много си смела зад клавиатурата.
191
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 232 Е това с пералните не върви.Хората от Бахмут разказват,че украинските войници са крали от опразнените домове перални и печки и затова са се сетили украинците да казват,че руснаците го правят.И как няма да е така като ги карат да воюват за 100000 гривни(500лв).
190
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Според мен са пуснали 1 самоубиец да бяга към центъра със знамето... горкия е презвел света за няколко минути.
189
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
.... стигнали центъра и. като не намерили перални, се върнали...