Части на "Вагнер" вече са в центъра на Бахмут, Шойгу праща боеприпаси

Битката за града е свързана с големи загуби за руските войски
1 апр 2023 16:27, Анисия Иванова
413
Части на "Вагнер" вече са в центъра на Бахмут, Шойгу праща боеприпаси
Снимка: БГНЕС

Наемниците войници от ЧВК "Вагнер“ вече са в центъра на Бахмут. Изображения от геолокация показват, че групата е издигнала знамето си само на 400 метра от сградата на градската администрация, съобщава германският вестник Die Zeit.

Битката за града обаче е свързана с големи загуби за руските войски, твърдят от Института за изследване на войната. По думите на генерала от Въоръжените сили на Украйна Александър Сирски на руските войски в Бахмут все повече не достига жива сила, за да щурмуват украинските позиции.

Основателят на "Вагнер“ Евгений Пригожин вече поиска повече подкрепа от редовните руски войски, припомня изданието, цитирано от "Фокус".

По-рано бе съобщено, че министърът на отбраната на Руската федерация Сергей Шойгу е провел съвещание в щаба на Обединената групировка на войските по въпросите за снабдяването с боеприпаси. В рамките му Шойгу обяви многократно увеличаване на производството на високоточно управляеми боеприпаси за подкрепа на руската групировка войски в Украйна.

Кадри, публикувани днес от руското ведомство в Телеграм, показаха как Шойгу председателства заседание с участието на висши военни, сред които началникът на генералния щаб на руската армия генерал Валерий Герасимов.

Според кадрите Шойгу казва на срещата, че Русия ще предприеме стъпки за увеличаване на доставките на боеприпаси за своите войски на фронта. По думите му "обемът на доставките на най-търсените боеприпаси е определен. Предприемат се необходимите мерки за тяхното увеличаване."

През последните месеци Шойгу беше подложен на остри критики от твърдолинейни поддръжници на руската кампания в Украйна, сред които шефът на наемническата компания "Вагнер" Евгений Пригожин, които го обвиниха, че не е осигурил достатъчно боеприпаси за войските на фронта, отбелязва Ройтерс.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


413
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
168
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колко пъти да ти се разяснява, че не си българин, ceльo?
167
11
 
34
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Напред с братска Русия!
166
35
 
13
 
! Отговори
Абе преди 1 година
Като обичате русия толкова много, що не емигрирате натам. Може да имате възможност да защитите родината от украинците, а не да се правите на мъжа по форумите на две ракии.
165
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичко върви по план до 3 дни Бахмут е паднал .;))))))))))) другаре подгответе парадните лопати и униформи , чака ви парад на срама
164
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На чернитe в Америка им викат афроамериканци, дан са обидят! Путин дава гражданство на тapaм6yкитaa от Уганда, затова че помагат за родину в борбата против украинския нашественик. Тях трябва да наричате афроруснаци, новите братушки!
163
11
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Клоуна и нацитата на америка нямат никакъв шанс. Фронта е голям и само Вагнер и Кадиров разкатаха цялото западно въоръжение на нацистите в такива места. За останалото има ракети. Които от цру през ден се опитват да ни втълпяват че били свършили после пък че били ирански. Гьобелсови похвати. Западняците загубиха и не умеят да губят. Това е лошото. Вероятно ще хвърлят и нас като си мислят че ще им се размине. Хората да бдят и да мислят по избори.Инак лошо. Фашизирана система трудно се бори.
162
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Накрая руснаците сами ще нае.бахмутят путин.
161
33
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Контранастъплението на ВСУ ще завърши с демонстративна и внушителна победа за Украйна, която ще предизвика сериозни политически промени вътре в Русия. Хага очаква човечето.
160
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Укропитека по цял ден се опитва да си състави история като македониста.
159
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак ли превзеха мегаполиса Бахмут, една година стана
158
15
 
12
 
! Отговори
Пууу преди 1 година
Пак ли го превзехте бе!
157
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 182 Тук не говорим за генетика ,а за нещо друго И с тия украинци дето са се гушкали с поляците нямаме нищо общо.А точно те създават проблемите и техните проблеми не са проблеми на българите.
156
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ура, другари путинци! Уганда ще изпрати православни солдати в Русия. За защита на...Масква.Който не вярва, да провери офиц. Телеграм канал Вагнер - Grey Zone
155
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До по-долу профан историка. Руската империя е създадена на 22 октомври 1721 г. Смятай, а преди това е имало и други руски княжества. Какви неща пушиш?!
154
4
 
2
 
! Отговори
Q преди 1 година
189 фантасмагории пише,но щом въведе "старобългарски",то мухите накацват на Х
153
5
 
19
 
! Отговори
Ром"с преди 1 година
Статията е добра,но малко тенденциозна..първо не са 400 метра от градската..а през една прека улица..второ Пригожин иска от военните да държат фланговете,а те ще се разберат с укринците ..те таранят..и да не попаднат в "чувала"..и трето ..щом няма кой да воюва ,то на кого ще изпращат това оръжие и боеприпаси.. или това се отнася за украинците! Дори има слух,че и от двете страни не искат да воюват и се договарят да не се стреля..но това не е в Артемовск.
152
4
 
21
 
! Отговори
Мдааа преди 1 година
Броени часове до падането
151
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До преди 250 години на територията на днешна Русия се е говорело на угрофински. Преобладаващото население са били блатните хора мокшите. Ломоносов с екип от православната църква е натоварен да въведе единен език в империята и тогава те въвеждат черковно-славянския както те му казват, но в действителност това е старобългарския език. Задължават всички официални държавни документи да се пишат на този език. Ленин е искал да въведе немския език в Русия но Сталин му взема властта.
150
29
 
17
 
! Отговори
Рибентроп-Молотов преди 1 година
Бахмут слушам как е обграден и аха да падне от август 2022 година според руската пропаганда. Така е щото масквата потъна и изтърваха Киев, Херсон и Харкив, трябва за него да се говори как са спечелили иначе резиллллллл
149
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
183 - Aве ти нормален ли си ве