Причината за високата смъртност сред руснаците в Украйна - алкохолът

Пиянството довело да много инциденти извън военните действия
212
Причината за високата смъртност сред руснаците в Украйна - алкохолът
Снимка: БГНЕС

Прекомерната консумация на алкохол е причина за много от смъртните случаи в състава на руските сили в Украйна, подчерта днес британското министерство на отбраната в редовната си сводка за хода на войната, предаде ДПА.

Русия е понесла загуби, достигащи 200 000 души от началото на пълномащабната си инвазия в Украйна, но значителна част от тях се дължи на причини, които не са свързани с бойните действия, се казва в редовния доклад на военното ведомство в Лондон.

Още по темата

В него се посочва, че в неотдавнашно съобщение в руския канал в "Телеграм" се говори за "изключително висок" брой инциденти, престъпления и смъртни случаи, свързани с употребата на алкохол сред руските сили.

Но като се има предвид, че пиянството се е просмукало в голяма част от руското общество, то отдавна се възприема негласно като част от военния живот, дори по време на бойни операции, пише в британския доклад.

Военното ведомство на Обединеното кралство изброява и други причини, които са сред най-разпространените за жертви, дадени извън бойните действия. Сред тях са непрофесионално боравене с оръжие, пътни инциденти и измръзване.
Руските командири вероятно определят повсеместното пиянство като особено пагубно за ефективността на бойните действия, посочва сводката.

От началото на войната на Русия в Украйна британското военно ведомство публикува всекидневни сводки, базирани на разузнавателни данни. Москва определя тези доклади като дезинформация, отбелязва ДПА. /БТА, Петя Георгиева/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


212
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези си мислят, че всеки дето си пийва по литър водка е труп. То на бозавите и бирата им идва силна, нали ги гледаме всяко лято по морето
38
10
 
12
 
! Отговори
Таня преди 1 година
Деградирал народ. Иска да залее и Европа със свинщината си. Но не познаха. Такива шамари изядоха, каквито за цялата си жалка история не са виждали. А е само началото.
37
4
 
7
 
! Отговори
Направо обидно преди 1 година
За читателите в България да се публикуват такива очевидни лъжи!
36
4
 
5
 
! Отговори
Ха ха ха ха преди 1 година
Трябва да имаш отрицателен коефицент на интелигентност за да варваш на Британското разизнаване/пропаганда/лъжи!
35
4
 
10
 
! Отговори
Бийте сатанягите преди 1 година
Господи помогни ни да се преборим със сатанистката действителност, в която са ни навряли насила. Оргии, войни, безчовечност и безпътен материализъм, една безкрайна вакханалия и панаир на суетата и сатанизма. Моля се за успеха на Русия и П-у-т-ин. Източните империи са единственоте които що годе са се запазили с всичкия си.
34
2
 
12
 
! Отговори
А нека погледнем най преди 1 година
големите демократи и защитници на човешките права! Какво става там и колко души умират от наркотици. Погледнете държавата ФАЩ!! Погледнете им улиците и въргалящите се там беззъби наркомани бездомници. Това ли са нашите идоли? Това ли са хората, които искаме да ни казват как да си живеем живота. Вижте ги и сами преценете; https://youtu.be/mCfzaiY6rpw
33
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И откъде британското военно ведомство знае колко точно пият руските солдати.
32
2
 
9
 
! Отговори
На снимката - преди 1 година
трезвеник с украинското знаме.
31
0
 
5
 
! Отговори
От какво ли преди 1 година
Може да умре някой на фронта на войната? а) затлъстяване б) ковид с) пушене д) алкохол е) куршум?? Нее наистина не знам! Добре, че е британското разузнавани да ни просвети!!
30
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много вярвам на руската информация, тя е най достоверна защото ако там си позволиш официално да не и вярваш влизаш на топло от 3 до 15 години! Но поне съкилийниците ще са все образовани хора- журналисти!
29
1
 
6
 
! Отговори
Ceci_ преди 1 година
Днес бг благодаря за първосигналната пропаганда, обичам такива неща, над които няма шанс да се замислиш
28
1
 
2
 
! Отговори
До 19 преди 1 година
Ужасно е това! Има доста такива видеа. Вече не могат да скрият моралния си разпад. https://youtu.be/IyBkJES4QyU
27
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
фейк.бг, вече се излагате!!
26
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Таня - да ти дам една по-голяма лъжица, с по-голям кеф да си хапнеш измишльотини и пропагада? Или в НПОто са ви раздали черпаци
25
0
 
6
 
! Отговори
Утре ще кажат преди 1 година
Че са умряли от ковид..биели се на фронта без маски!
24
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 18 - Защото алкохолът на Запад струва все едно е "даритеслка" кръв. В Швеция за 10 шота (200 мл. общо) са ме чарджили 200 лева, за нещо, дето в БГ бар щеше да е 15 кинта, щото за тях шот е 20 милилитра ... И естествено, че всичкото алоохолик се изсопва в слънчака. За 2500 лева ще се разсипеш от ядне и и пиене две седмици. В Швеция можеш да ги издумкаш за една нощ...
23
1
 
5
 
! Отговори
Това трябва да преди 1 година
Спечели награда за най мало умна пропаганда!
22
3
 
14
 
! Отговори
Уау преди 1 година
Британското разузнаване проби дъното на плоската пропаганда!!
21
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 17 --и аз през 2000 - 20015 доста ходих в командировки към черноморието, Златни пясъци, Слънчев бряг, Албена - отгледах си. Северните народи - норвежци, англичани, германци - се прибират на четири крака и неспособни да говорят. Ходи като дообиттък през коридора. Рецепционистките се смеят, викат-така е.
20
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те щот урките са много убави.