Песков: Русия предприема мерки с всяко приближаване на НАТО

Ситуацията с Украйна не показвала перспективи за мирно уреждане
6 апр 2023 14:39, Елка Василева
280
Песков: Русия предприема мерки с всяко приближаване на НАТО
Снимка: архив, БГНЕС

Русия предприема мерки за балансиране на цялата архитектура на сигурността на континента всеки път, когато НАТО се приближи до границите ѝ, предаде ТАСС, като се позова на изявление на говорителя на Кремъл Дмитрий Песков.

Още по темата
"В края на краищата НАТО се разширява към границите на Русия, а не Русия приближава своята военна инфраструктура към границите на НАТО", подчерта говорителят на Кремъл.

"Налице е движение в обратна посока и това движение ни създава тревоги и притеснения за нашата сигурност. Обезпокоени за нашата сигурност, разбира се, ние предприемаме мерки за нейното гарантиране и го правим всеки път, когато НАТО се приближава към нашите граници, за да ребалансираме цялата архитектура на сигурността на континента", каза Песков, коментирайки изявленията на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг за необходимостта алиансът да следи внимателно действията на Русия.

Говорителят на Кремъл каза още, че "засега няма друг начин, освен да продължим със специалната военна операция" по отношение на ситуацията около Украйна.

"Китай разполага с много ефективен и впечатляващ капацитет за посредничество и неотдавнашните дипломатически успехи на Китай го демонстрираха красноречиво. Но ситуацията с Украйна все още е сложна и не показва никакви перспективи за мирно уреждане", заяви Песков по отношение на изявленията на френския президент Еманюел Макрон, който изрази надежда, че Пекин ще положи усилия за мирно уреждане на украинската криза.

(БТА, Владимир Арангелов)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


280
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
192
2
 
3
 
! Отговори
Митю Пясъка се преди 1 година
ИЗТРОПА на МЕТЕНОТО
191
3
 
5
 
! Отговори
Картошки преди 1 година
Депортираните деца от Украйна първо да върнат, после може да си говорим кой какви мерки ще си мери.
190
0
 
5
 
! Отговори
Щерев преди 1 година
въх какви били страшни джуджетата ..ха.-ха ха
189
6
 
9
 
! Отговори
Картошки преди 1 година
Един дипломат се изказа много точно за депортираните украински деца - Путин трябва да евакуира не деца, а войниците си от Украйна.
188
3
 
7
 
! Отговори
Какво приближаване? преди 1 година
Нали си имате суверенни национални граници!Другите съседни Вам държави също имат такива и е суверенно тяхно право да правят каквото сметнат за добре в своята територия,както и Вие във Вашата.не разбирам какъв е този смешен плач?Никой не Ви дължи нищо,както и Вие не дължите на другите.Научете се да живеете цивилизовано и в хармония със съседите си,а не постоянно да заплашвате и тормозите околните!
187
2
 
2
 
! Отговори
До 234 преди 1 година
Багдад го превзеха за 19 дни !!!
186
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
за една година РФ в Ъкрайна са изстреляли толкова крилати ракети с морско и въздушно базиране колкото САЩ са изстреляли от 1990 до сега -----///----- Е, и? Това може да означава само, че са гърмели като сватбари и за една година са си изхарчили всичките запади.
185
7
 
7
 
! Отговори
Човек преди 1 година
От менталното състояние на путин зависи дали ще има живот на земята изобщо.....кой човек ще го приеме за нормално?
184
10
 
17
 
! Отговори
123 преди 1 година
До Боби Не е важно колко ракети изстрелваш , а какво постигаш. Русия била изстреляла незнам си колко ракети, обаче след над година война е на 20 км от там откъдето тръгна. Щатите за 30 дена превзеха Багдат който е на 12 000 км от тях. Руснаците за 400 дена още малко и ще превземе Бахмут, който е на 20 км.
183
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Фактите казват, че никой не емигрира в русия, а от русия много народ си тръгва. За к.в.о изобщо некой да ви напада?!!! П.а вие успешно си унищожавате народа. И вие направихте така, че НАТО да се разшири, за да се защитава от лудостта ви!!!
182
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Света си е многополюсен товарищ пецков...но вие сте едноклетъчни още и не разбирате!!!
181
4
 
6
 
! Отговори
Мдааа преди 1 година
Предприемате...ъхъ...както е казала нашата Преподобна Стойна...ке се свиете и ке въздишате...
180
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
През 2017 г. Владимир Путин заяви в интервю за американския режисьор Оливър Стоун, че именно той е предлагал на Клинтън влизане на Русия в НАТО////////Също така през 2004 Путин предлага на тогаващният шеф на НАТО Робъртсън, Русия да влезе в НАТО.Та какво враждебно срещу Русия направи НАТО, та Русия сега счита Алианса за враг?
179
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 226. Все си мисля, че ще ядете хурката умнокрасивите.
178
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
наздаровя тавариш водкин
177
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Единствената сигурна мярка срещу приближаването на НАТО е бързо бягане към Сибир.
176
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия искала многополюсен свят, тогава защо не стане наистина федерация а не симулация на такава? Нека да остави всички федерации да си говоорят на свой собствен език, да си имат собствена политика и тн. Това е многополюсен свят, другото не знам какво е
175
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нарисувай една мишена на за-ника на злото джудже , като ответна мярка .
174
14
 
7
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До Анонимен с какво ще нанесе удар бре? Ето ти само едно ФАКТЧЕ за размисъл: за една година РФ в Ъкрайна са изстреляли толкова крилати ракети с морско и въздушно базиране колкото САЩ са изстреляли от 1990 до сега на полигони и "наказателни " операции като в Сирия примерно от 96 изстреляни долетели 22 томахавки и то унищожили основно ГСМ складове около летището. На следващия ден руски журналисти изпратиха поредните сирийски самолети на Боен полет от физически самата писта.
173
6
 
10
 
! Отговори
Рибентроп-Молотов преди 1 година
Путин що не си сложи една атомна ракета на главата вече и да се успокои малко.