Още секретни военни документи на САЩ изтекоха в мрежата

Освен Украйна, те засягат и Китай
56
Още секретни военни документи на САЩ изтекоха в мрежата
Снимка: БГНЕС

В интернет се появиха нови документи, за които се твърди, че съдържат военни тайни на САЩ, свързани с Украйна, Китай и Близкия изток, съобщават медии, цитирани от ДПА.

Над 100 класифицирани документа, публикувани вчера в "Туитър" и на други места, съдържат сведения за състоянието на бойните действия в източния украински град Бахмут, например, съобщи в. "Ню Йорк таймс".

Документите изглежда са на военните и разузнавателните служби на САЩ. Те са били публикувани също в чат приложението "Дискорд", пише в. "Уолстрийт джърнъл".

Министерството на отбраната разследва публикуваните в мрежата постове, съобщиха говорители на двете издания.
"Таймс" цитира анонимен високопоставен служител, който нарича изтичането на информация "кошмар за "Пет очи", имайки предвид партньорството за обмен на разузнавателна информация между САЩ, Великобритания, Австралия, Нова Зеландия и Канада.

Освен информация за Украйна, новата партида документи съдържа и класифицирана информация, свързана с Китай, с военната ситуация в Индо-тихоокеанския регион, с Близкия изток и тероризма.

За втори път в рамките на дни Вашингтон и неговите съюзници получават изненадващ удар с подобни разкрития. В четвъртък "Таймс" съобщи, че в социални медии са били качени военни документи, отнасящи се за подготовката на Украйна за предстоящо пролетно контранастъпление и за състоянието на капацитета й за противовъздушна отбрана.
Източникът на документите остава неизвестен, не се знае също колко още класифицирана информация е изтекла, се казва в съобщенията в печата. /БТА, Десислава Иванова/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още по темата: УкрайнаСАЩдокументи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
7
 
! Отговори
тя преди 1 година
Асандж каза някои истини и американците згазиха Земята докато ни им го предадоха , а се загрижили за руските предатели в затвора ! Бе к ,во искаш "американска демокрация " !
35
4
 
5
 
! Отговори
Глупости преди 1 година
...то така изтичат "Секретни документи"---- като тоалетната хартия ...хахааааФЕЙКОВЕ РАЗНИ
34
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До До 31 "За сметка на това руските са поне двойно отгоре!" ------------ хахахаха, дори спонсорите и "партньорите" на еленски признават ОФИЦИАЛНО, че окраинските жертви са между 3 и 5 пъти повече!
33
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 31 "16-17000 убити руснаци" ------- тези цифри подозрително много приличат на цифрите изнесени от мосад преди няколко месеца... слочайнос?
32
2
 
2
 
! Отговори
ко речи преди 1 година
До До До 31Мурсула есента на 2022 - "над 120 000 загинали окраински офицери". Английското разузнаване Фев. 2023 - "между 40 000 и 60 000 загинали руски военни и наемници от началото на войната".
31
19
 
4
 
! Отговори
До До 31 преди 1 година
Верно ли? Независими руски източници твърдят за около 20к потвърдени руски жертви на 100%. Също така споменават, че жертвите са около 4-5 пъти повече! САЩ и украинците съобщават за по-малко! Пълен смех...дългата ръка на Кремъл прозира. Само в едно са прави и тава са украинките жертви около 70к. За сметка на това руските са поне двойно отгоре!
30
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"обмен на разузнавателна информация между САЩ, Великобритания, Австралия, Нова Зела" - Биг брадър е тук, а вече фукнциитему са дадени на "мислеща машина".
29
4
 
13
 
! Отговори
До 31 преди 1 година
Имат бе , във вчерашните документи го пише черно на бяло : 16-17000 убити руснаци и 75 000 украинци!
28
5
 
23
 
! Отговори
Mda преди 1 година
умнокрасивите газ пикaят от злоба хахаНали вчера Киев каза че било руска манипулация , а днес вече признават за 40 000 войници с които готвят контраофанзивата.Във вчерашната партида документи се говореше точно за 40 хиляди войници общо в 12 бригади !Май май всичко е вярно хахахаСлед време ще разберем че и жертвите са истински - 4 украинци за 1 руснак както се виждаше от пресниманите документи
27
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
стига бре напписах че крим е присъединен към украйна - творение на болшевика ленин 1922 г - от комуниста хрушчов - 1956 и веднага трият
26
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво! Много добре! Нищо скрито-покрито не остава.
25
8
 
14
 
! Отговори
До 27 преди 1 година
Паническото им бягство от Афганистан, бе обявено няколко години преди това. Толкова по въпроса за паниката, ***
24
22
 
8
 
! Отговори
До БАНко преди 1 година
Мухаха, понеже русите немат "никакви" загуби в Бахмут. Я дай инфо за Вугледар, там замина ли си танкова дивизия? Или повече?
23
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Освободете Асандж!
22
6
 
34
 
! Отговори
БАНко преди 1 година
НАТОВСКИТЕ ВОЙСКИ СА УНИЩОЖЕНИ В РАЙОНА НА ГАРАТА НА АРТЬОМОВСК , БИВШ БАХМУТ !!!
21
1
 
19
 
! Отговори
Шебек преди 1 година
Контролирано изтичане...
20
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 10 ... единствената война която краварите печелят е тази с япония и само защото използваха ядрени бомби... иначе всички войни ги губят ... а най смешната загуба им е паническото бяство от афанистан...
19
6
 
44
 
! Отговори
Ром"с преди 1 година
Световната война в Украйна е в действие,а нали не участваха американците във войната и не направиха преврата на Майадана през 2014 и свалиха законното правителство избрано от народа,защото не слуша инструкциите от Вашингтон и къде отиде рупура на Вашингтон в преврата през 2014 г-н Яценюк..а да в САЩ с многомилионна къща ... това е табу за бг медиите и особено за Днес и Дневник ,двата най-голями пропагандатора на американската докторина у нас..а шарани има колкото си щеше..врвайки в светлото САЩ
18
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Гудериан ===== ще има контранастъпление, ама няма да е пролетно, а най вероятно ще е есенно - зимно...
17
6
 
38
 
! Отговори
Цирк преди 1 година
Нали САЩ и НАТО не участваха в войната в Украйна?!