Рязко скочил броят на руснаците, подали молба за убежище в Германия

Те а на седмо място след гражданите на Сирия, Афганистан, Турция
18 апр 2023 23:20, Анисия Иванова
78
Рязко скочил броят на руснаците, подали молба за убежище в Германия
Снимка: БГНЕС

Рязко се е увеличил броят на руснаците, които са подали молби за убежище в Германия. За първите три месеца на тази година са подадени 2381 молби, докато за цялата 2022 година молбите са били общо 2851. Това става ясно от данни на Федералното бюро по миграция.

В същото време делът на мъжете, търсещи убежище от Русия, се е увеличил: през 2022 г. те са били 59%, а през януари-март 2023 г. - 64%, се посочва в данните. Това увеличение се обяснява с мобилизацията в Руската федерация, която беше обявена през септември миналата година във връзка с продължаващата война в Украйна.

Регистрирано е значително увеличение на броя на молбите за убежище от руснаци във възрастовата група между 19 и 30 години.

В общата статистика за броя на подадените молби за убежище в Германия за 2022 г. руснаците са на седмо място след гражданите на Сирия, Афганистан, Турция, Иран, Ирак и Грузия.

Руските дезертьори също могат да кандидатстват за убежище в Германия, посочва представител на Федералната служба по миграцията. По правило те получават международна закрила, пише DW.

Все още обаче не е изчислено колко молби за убежище е получила Германия от руски граждани, които са отказали военна служба.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Владислав Амосов от Якутия, екс офицер от Главно Разузнавателно Управление ГРУ на РФ премина на страната на Украйна. Защото Русия започна бандитска война. Той създава Сибирсия Батальон от бойци от Сибир, решили да свалят Путинския престъпен режим.
51
2
 
3
 
! Отговори
Нищо ново ! преди 1 година
В Германия няма опашки пред руското посолство за визи.
50
0
 
2
 
! Отговори
ЗИНА преди 1 година
До Някой бегай бързо в просия, че може да няма място вече
49
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вижте се докъде се докарахте ! За 32 години 8 милиона руснаци напуснаха Русия ! Само от България заради вашите агенти се махнаха 3 милиона българи !
48
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кажете сега и колко германци подават молба за убежище в земния рай рассия.
47
1
 
11
 
! Отговори
МДА преди 1 година
ТЕ И НАШИТЕ НАЙ-ГОЛЕМИ ФЕНОВЕ НА ПУТИН ИЗБЯГАХА В БЕРЛИН,ЛОНДОН И ЧИКАГО
46
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 57 И как пък прие Казахстан според теб едни 5-6 милиона руснаци и къде точно ги настани като те са 18 милиона държава.Ама като пишете нещо проверявайте бе.
45
11
 
4
 
! Отговори
Прав си преди 1 година
До Някой Само ще добавя, че германците предават и себе си заедно с Европа; и не за първи път. И всеки път е катастрофа накрая. Не вярвам сега да стане нещо различно.
44
1
 
0
 
! Отговори
от 3 на 5 преди 1 година
и колко са числата? да видим рязкото колко е?
43
9
 
11
 
! Отговори
Някой преди 1 година
От както съм в Германия видях, че тук живеят в нещо като демокрация и комунизъм. Сега след толкова години всичко клони повече към скрит комунизъм. От 2015 видях техният троянски кон който е почти пълен вече. Също сега виждам, че Германия е държавата към която много държави имат големи очаквания, но тя е държавата предател на цяла Европа която ще ни съсипе и върне векове назад. За мене германците са предатели спрямо нас. Това са хора поели грешни стъпки без да съзнават какво ги чака....
42
0
 
1
 
! Отговори
Гошо преди 1 година
До Империя на злотоКлони към 0 твоята осведоменост и представа за света ,не е зле да отидеш до тая Русия ,визи дават
41
0
 
3
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Да идват само те липсват хахаха. Тук стана джунгла за оцеляване. Всичко е обучено да действа на психо основа абсолютни професионалисти от всякакъв пол, раса и религия хахаха. Никой не иска да работи. Всеки се бори за някакви пари да падат от някъде хаха. От мързел нагоре е всичко яко хитро и пилищо с усмивка по нервната система. Да заповяда аха забравих те са със друг статут и тях ще трябва да храним хахаха. Не са наядоха не са напиха. Никой няма никакво самосъзнание вече....
40
0
 
1
 
! Отговори
Гошо преди 1 година
До Империя на злотоЗа тое учудване до преди две години не бяха малко ,някъде около 500 ,но италианците бяха повече Сега как е, не знам Има доста който направиха ферми и разни малки предприятия от хранителната промишленост -пармиджаното си го правят в Русия и не само това
39
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 50.Ами то това е проблема,че оставаме да се случи.И сега пак оставяме други да ни казват ,какво да правим.
38
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 48....За коя държава говориш...За местността ,,България " ли на Ахмет Доган и главния прокурор Гешеф.Ти , за тебе това държава ли го наричаш.Питай избягалите извън България , имат ли държава.
37
2
 
7
 
! Отговори
до БАНко преди 1 година
Над 30 милиона етнически руснаци са избягали през годините само в САЩ, като над 90% от тях през последните 30г. Над 10% от хората с майчин език "руски" се раждат в САЩ, а над 30% извън Русия и заради демографската криза и все по-големият дял на другите етноси, скоро вероятно ще са повече, отколкото в самата Русия. В Европа този процес напоследък е още по-бърз, а много от руснаците бягат и в Азия и Авсралия. Славяните в русия отдавна не са мнозинство.
36
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 43 А защо някой трябва да ходи някъде.Ти държава нямаш ли си?
35
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никой не ще да мизерства в Русия...и в България
34
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никой не ще да мизерства в Русия
33
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 44....С дано се увеличават пожарите в Русия.Да изгори и да започне на ново.