Рязко скочил броят на руснаците, подали молба за убежище в Германия

Те а на седмо място след гражданите на Сирия, Афганистан, Турция
18 апр 2023 23:20, Анисия Иванова
78
Рязко скочил броят на руснаците, подали молба за убежище в Германия
Снимка: БГНЕС

Рязко се е увеличил броят на руснаците, които са подали молби за убежище в Германия. За първите три месеца на тази година са подадени 2381 молби, докато за цялата 2022 година молбите са били общо 2851. Това става ясно от данни на Федералното бюро по миграция.

В същото време делът на мъжете, търсещи убежище от Русия, се е увеличил: през 2022 г. те са били 59%, а през януари-март 2023 г. - 64%, се посочва в данните. Това увеличение се обяснява с мобилизацията в Руската федерация, която беше обявена през септември миналата година във връзка с продължаващата война в Украйна.

Регистрирано е значително увеличение на броя на молбите за убежище от руснаци във възрастовата група между 19 и 30 години.

В общата статистика за броя на подадените молби за убежище в Германия за 2022 г. руснаците са на седмо място след гражданите на Сирия, Афганистан, Турция, Иран, Ирак и Грузия.

Руските дезертьори също могат да кандидатстват за убежище в Германия, посочва представител на Федералната служба по миграцията. По правило те получават международна закрила, пише DW.

Все още обаче не е изчислено колко молби за убежище е получила Германия от руски граждани, които са отказали военна служба.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе народа е мъдър като е казал ,,вуйчо от Америка"Този вуйчо , някога също е бягал И то с риск и много перипетии.А в Русия , бившата СССР можеше да отидеш свободно и през границата Ама не знам за такъв мигрански поток да е имало.За 10 години 2 милиона българи отидоха на Запад.А в СССР не знам да са отивали 2 милиона българи да живеят и работят там.Само русофил трябва да си , за да не можеш да смяташ.
31
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 37...На времето ,,кадърните " бяха в политбюро.Техните деца излизаха легално на Запад и не бяха през границата да ги трепят Щото бяха деца на най ,,кадърните".И самите те учеха в елитни училища.Отделно от простолюдието.Което не му предлагаха нищо друго.Освен да бяга през границата.
30
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Който може,нека се спасява.Там всички знаят че не ги чака нищо добро.От години им набиват в главите само за войни,и им насаждат омраза към съседни държави.някои от които братски държави.Там има много неграмотен народ.
29
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 38...Виждам , че с Дарвин оправдаваш присъствието си .Щом смяташ че е си от май* муна , ти решаваш.Простака си мисли , че е наследник на май* муна , и трябва да подражава на прародителите си.
28
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 35...Значи си прав ..Кадърните бягат.С мой приятел , кадърен също опита да избяга през границата , и бе разстрелян от българските граничари.Преди 35 години
27
4
 
3
 
! Отговори
Gaga преди 1 година
Дано има повече и повече дезертьори и от Русия и от Украйна. Спокойно бих ги нарекъл умни мъже, обичащи живота си!
26
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хората са казали....,,вуйчо от Америка"...А не вуйчо от Русия...Де мой вуйчо да беше избягал в Америка пред 45 години.Сега щях да съм му благодарен , че е избягал преди време.И о време ...
25
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не искат да седят в рая на путларанчето. Неблагодарници.
24
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В българската преса липсват такава статистика....Нашите ,,***" дълбоко ангажирани с проблемите на други народи.А нашия , че се стопява и бяга на Запад що ли не присъства .Щото ние не сме народ .А плява.
23
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бягайте , че иде новата ,,желязна завеса".Иде пак комунизма.Който успял , успял.Мнозина които забегнаха на Запад българска интелигенция преди болшевиките да дойдат на власт 45 година успяха и добруваха в един свободен свят.А на тия които останаха , три пъти горко.На всичко отгоре и им лепнаха клеймо ,,фашисти". На тях и децата им.
22
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Долна лъжа! Нито е "рязко", нито търсят "убежище".. Пропаганда.
21
5
 
16
 
! Отговори
Пчела преди 1 година
Казано е "пчела от мед не бяга", а рашковцете се изнасят на талази от Матушката. Явно медът е свършил.
20
2
 
15
 
! Отговори
До 18 преди 1 година
Верно е! Не са от най-умните руснаци. Ако бяха умни щяха да бягат за политическо убежище в Северна кУрея, щото процъфтяваща Куба е доста далеч.
19
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значителното увеличение на броя на молбите за жителство във ФРГ е от руснаци във възрастовата група между 19 и 30 години. Те са млади-зелени, търсещи работа в една избушила, деиндустриализираща се страна - бивш локомотив на еесовската икономика.
18
3
 
11
 
! Отговори
смех преди 1 година
Много яко руските обратни ще се насладят на афганистанската мощ те са свикнали още от времето на шах Масуд
17
9
 
0
 
! Отговори
Теди преди 1 година
МНОГО МАЛКО ПЛАЩАТ ЗА АНКЕТИТЕ, КОИТО СА НАДОМНА РАБОТА. АЗ КАТО УМРА КОГАТО И ДА Е, НЯМАМ ДЕЦА ДА СЕ ТРЕВОЖА ЗА ТЯХ, КОЕТО Е ГОЛЯМ ПЛЮС ЗА МЕН НЯМА КОЙ ДА МИСЛЯ. ЗА КОТЕТО ИМА КОЙ ДА СЕ ГРИЖИ ТОЙ СИ ИМА СОБСТВЕНИК, КОЙТО МИ ГО Е ДАЛ НА МЕН ТО ВСЪЩНОСТ Е НЕГОВО КОТАРАЧЕТО, ОБАЧЕ АЗ СИ ГО ГЛЕДАМ ОТ 2011 ГОДИНА ВКЪЩИ ТАКА, ЧЕ ДА ВИДИМ КАК ЩЕ Е ВАЖНОТО Е ДА НЕ НИ СВЪРШВА РАХАТА НА МЕН И КОТЕТО ТОВА НАЙ -МЕ ТРЕВОЖИ И ПРИТЕСНЯВА
16
8
 
22
 
! Отговори
монголоидите преди 1 година
ще си счупят краката да бягат в "победена" Германия.....не им се пие бояршик и квас при "победителите" хи хи.
15
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нормално, имат акъл и не искат да бъдат погубени от кремълското джудже! Съвсем скоро една голяма част от *** ще подават молби за политическо убежище в Русия!
14
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А? Е що бе? Как така? Нали е много хубаво в Русия? Що бягат? Не е възможно! В блатная е супер, това е фейк. Абсолютно съм сигурен, че 90% от нашите русофили никога не са стъпвали в блатная.
13
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Правилно за мене такава страна е украйна не любима меко казано на български.