Проф. Чуков: Путин стои зад Ердоган

Земетресението от февруари физически го е унищожило
Обновена: 27 апр 2023 21:09 | 27 апр 2023 21:04, Екип на Bulgaria On Air
35
Проф. Чуков: Путин стои зад Ердоган

Президентските избори в Турция предстоят. На този фен настоящият държавен глава Реджеп Ердоган прекъсна интервю, тъй като се почувства зле.

През години е имало всякакви предположение за здравословното състояние на Ердоган - левкемия, рак на простата и други. Той вероятно просто е натрупал невероятна умора. Ердоган сега и този от началото на годината значително се различават - отслабнал е поне с 10 кг, погледът му е изпразнен от енергия и жизненост. Това заяви арабистът проф. Владимир Чуков в студиото на "Денят ON AIR".

Според него земетресението от февруари тази година физически е унищожило Ердоган.

"С подобен тип катастрофа и критиките след нея през 1999 г. той успя да вземе властта от Бюлент Еджевит. Усети, че плочата се завърта, но в негов ущърб", изтъкна той.

По думите на госта Ердоган много трудно би признал загуба, която е в размер на 2-3%.

"От 10 социологически агенции - 8 дават прогнози в полза на Кълъчдароглу. Ердоган обаче има 9 живота. Цялата пропаганда, медиите - 95% са с него", изтъкна арабистът.

Проф. Чуков подчерта, че Ердоган няма пропуск, но към момента ще му бъде "много трудно да се пребори".

"Това не означава, че той не би могъл да направи нещо при преброяването", прогнозира той. Гостът даде пример с изборите в южната ни съседка през 2018 г., когато се оказва, че 1/3 от Турция няма ток, защото котка влязла в електротрансформатор и предизвикала късо съединение. Победата е за Ердоган.

"Хората запалиха свещи и започнаха да броят бюлетини. Не го подценявайте, може да измисли каквото и да било", отбеляза арабистът, като допълни, че обещаванията на Ердоган са несъстоятелни.

 Проф. Чуков коментира и връзката между Русия и Турция.

"Зад Ердоган стои Владимир Владимирович. Той е президент заради Главното разузнавателно управление на Русия, те го спонсорират и искат. САЩ са по-скоро зад опонента", обобщи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още по темата: Чуков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
карачанаков преди 1 година
След като стои отзад да не му е направил нещо?Ей го на Ердоганя не му е добре
23
8
 
4
 
! Отговори
колко ни дадоха преди 1 година
ами колко ни взеха нашити двойни освободители - поробителибратушки с нагайки и пушки!!!!
22
1
 
9
 
! Отговори
chuk chuk преди 1 година
Реална инфлация в Турция го има в книгите. Всеки месец сме в Одрин и пазаруваме за месец продукти и къде къде по евтино и качественно е от нас. Това го виждаме там реално .
21
5
 
8
 
! Отговори
До 22 преди 1 година
Играта на шашки и геополитиката са различни неща. Ходи се упражнява другаде.За останалите туркофили да обърна внимание, че Ердо стой зад Азерите. Е превзеха ли Ереван? И не тропна по масата Русия, която го играе балансьор, а Иран.
20
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На комунисти не вярвам. На комунистът Чуков също.
19
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Реалната инфлация в Турция е някъде около 200%. Само че държавният статистически институт дава данни за 86% инфлация. Поръчкови цифри.
18
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега угояват котките трансформъри
17
7
 
23
 
! Отговори
СССРсуперкирливия преди 1 година
А аз си мислех, че Ердоган стои зад Путин. Обикновено турчина е активния. Поне рускините на почивка в Турция така са свикнали
16
10
 
10
 
! Отговори
Ердоан преди 1 година
До Анонимен 19, ти кога за последно си ходил в Турция? Само за миналия месец годишната инфлация беше 86%. Хората изнемогват. Е, имат хубави пътища, мостове (да ви е познато), ама иконимически са мега зле. А тия извън големите градове и туристическите дестинации направо са живи-умрели. Бензина верно 2 лева, ама една кола втора ръка струва 3 пъти повече отколкото тука.
15
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма никаква индикация, Русия и Турция да делят Балканите. Още по малка е вероятността Русия да приема Турция за играч от ниво велики ядрени държави с които да договаря геополитически интереси на равни начала. Дори и в Сирия, където Русия допусна определено турско влияние, в крайна сметка показа военна воля и граници, които няма да позволи на туркоманите. Турция е регионална сила, по скоро на нивото на Иран. До Русия, Китай, САЩ, ГВ има много път да извърши.
14
12
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да бе примират за Европа турците,няма да си гледат интересите.Знаете ли колко чартърни полети и редовни линии откриха за руски туристи?АЕЦ с 4 блока им построиха.Янките какво носят само разруха,погледнете в България какво се случва .
13
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В тая връзка Ердоган като обещае на хората го прави. Тук последно ВСИЧКИ ни обещаха ваучери за гориво. Тамън и покрай някой хубав плаж мога да се заделя като станем част от Турция ще сме 10% християнско население и ще сме малцинство което е готино в днешно време
12
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На тоя му ВЕРВАМ ама много...
11
21
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 10 След края на войната на конференцията в Ялта НАТО и Украйна ще решават на колоко поземлени участъци да бъде разделена Русия и кои ще са късметлиите да получат части от разпадналата се империя на руските диваци.
10
4
 
17
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 1 година
Не е лесно на Ердоган -инфлация...земетресение,избори,но на турския народ е още по...трудно,защото всичко е на техен гръб.
9
17
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Единствената надежда на Ердоган е Путин да му помогне на изборите с някаква шашма както помогна през 2016 на откачалката Тръмп.
8
11
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Турция си гледа интереса. Ердоган е добър политик, знаещ кога, какъв ход да направи.
7
29
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След края на военната операция ще има нова Ялта и то на условията на Русия. Ердо и Путин вече са се разбрали за България, България отива към Турция, и даже Русия ще се извини, че някога откъсна тази територия от Турция.
6
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дрън, дрън.Когато си фиксиран върху Путин и антипутин, света е чернобял. Не си никакъв анализатор, дори само поради факта, че има огромен брой оттенъци на сивото. А за капак, света е шарен.
5
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин се обръщаше към Ердоган със "скъпи приятелю", а Ердоган каза, че е щастлив че се открива руска АЕЦ и изрази голямата си "любов и уважение" към Путин.