Путин подписа - доживотен затвор за държавна измяна

Русия се защитавала от проникване на украинските и западните разузнавания
29 апр 2023 08:51, Елка Василева
275
Путин подписа - доживотен затвор за държавна измяна
Снимка: архив, БГНЕС

Руският президент Владимир Путин подписа указ, с който официално увеличи максималната присъда за държавна измяна на доживотен затвор, което е част от усилията за потискане на инакомислието от началото на войната в Украйна, предаде Ройтерс.

Още по темата
Указът беше публикуван на уебсайта на Кремъл. Законодателите вече гласуваха за увеличаване на най-дългите присъди за държавна измяна от 20 години на доживотен затвор.

Законодателите одобриха също така увеличаване на максималната присъда за извършване на "терористичен акт" - дефиниран като деяние, което застрашава живота на хората и има за цел дестабилизирането на Русия - на 20 години, от 15 години в момента.

Лицата, признати за виновни за саботаж, също могат да отидат в затвора за 20 години, при 15 години досега, а лицата, осъдени за "международен тероризъм", могат да бъдат осъдени на доживотен затвор, при 12 години досега. В указа няма обяснение какво е "международен тероризъм".

Путин подписа новия указ в момент, когато според правозащитни групи властите увеличават усилията си да заглушат малкото останали гласове на опозицията.

Русия твърди, че подобни закони са необходими, за да се защити страната от проникване на украинските и западните разузнавателни служби.

Руският президент Владимир Путин подписа указ, който дава възможност на хората, живеещи в контролираните от Москва части от Украйна, да получат руско гражданство, но пък тези, които откажат или не легализират статута си, могат да бъдат депортирани.

Указът, за който руските информационни агенции съобщиха сега, обхваща четири украински региона, които Русия едностранно обяви за свои и частично контролира: Донецк, Луганск, Херсон и Запорожие.

Киев заяви многократно, че ще си върне и четирите области и обвинява Москва, че се опитва да накара украински граждани да приемат руско гражданство.
(БТА, Пламен Йотински)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


275
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
229
2
 
3
 
! Отговори
Лекар ихтиманец преди 1 година
Всяка държавна измяна е вид инакомислие- вижте родните политици. Не всяко инакомислие е държавна измяна! Трт.
228
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Харесва ви, че кремълския, дърт и плешив бункерен рептил погуби стотици хиляди руски войници и украинци ли? Значи и вие сте косвени съучастници на този престъпник.
227
6
 
3
 
! Отговори
Рехна и хегемонията преди 1 година
На САЩ! Само отчаяни американски кокрочес се бият до последно за дадо си Бай Издън като промитите Хитлерюгенд в последните дни на режима в Берлин!
226
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Първо рухна митът за величието на руския народ.После рухна мита за наличието на ум в руския народ.Сега въпросът е това хора ли са?
225
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Злата тоталитарна Русия - доживотна присъда за предателство, а в либерастка Кравария дават само 500 години затвор за лийк на някакви зле управлявани документи...
224
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те хората в Донбас не виждам как биха искали да останат под украинска власт просто не го виждам това как може да стане на практика. Украйна няма да може да си върне изобщо населението каквито и територии да завзема.
223
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Страх го е от народа, но накрая ще го застреля негов приближен в бункера. Диктаторче.
222
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имбесилни американски кокрочис!!
221
8
 
3
 
! Отговори
Ментарно изостанали преди 1 година
Евроатлантически ***!
220
7
 
6
 
! Отговори
Еййй че се задушат преди 1 година
Но немогат да признаят, че САЩ е нелегално в Сирия! Еййй евроатлантически буболечки!
219
5
 
3
 
! Отговори
До 227 преди 1 година
Аз пръв ви попитах за нелегалнато присъсвше на САЩ в Сирия преди 2 часа..вижда се от историята на коментарите! Но вие упорито отказвате да отговорите!
218
1
 
2
 
! Отговори
Не искате да отговор преди 1 година
Ите, пък чакате отговори ;) Айде у лево!
217
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пък аз чакам от 1 час тоя уммствено изостаналия да посочи една държава, която червените хмерии са окупирали и има стандарт и всеки иска да ходи там ;)))
216
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А аз чакам от 2 часа отговор от тебе- С чие разрешение е САЩ в Сирия?! Не искаш да оттовориш добре..не очаквай отговор от мене..
215
5
 
8
 
! Отговори
КОПЕЙКИ, преди 1 година
ЧАКАМ ОТ ПОЛОВИН ЧАС ОТГОВОР КОГА И КЪДЕ СИРИЙСКАТА АРМИЯ НА БАШАР АСАД Е ВОЮВАЛА С АРМИЯТА НА САЩ ? МЯСТО И ДАТА.
214
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 218Защото Сирия не ни е толкова важна, по-важни са ни роднините ни славяни, но ще ти кажа мнението си за Сирия и то е, че Сирия беше нападната вероломно, тя не пречеше на никой и не са сторили нищо лошо на никой тези хора, но СА решиха, че точно там ще слагат тръба и така започна патакламата, желая им мир и да се възстановят бързо сирийците!
213
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не може американофил да признае истината :)
212
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Веселинъ 7112136860, Ми що не питаш САЩ или Канада или Англия и други, защо имат по много националности и защо тези националности не си направят отделни държави от техните? Русия е голяма държава, царска Русия е била дори по-голяма от социалистическа Русия(СССР) , нормално е да има всякакви хора, но руснаците не са били расисти в историята си изобщо, за разлика от запада.
211
7
 
4
 
! Отговори
До 218 преди 1 година
Заслдадох елементарен въпрос. С чие разрешение войници на САЩ са в Сирия? Но явно не искате да отговорите!
210
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 219 ааа в сирия са сепаратисти, а домбас бяха руски тормозен народ :))) Хахахахаха двоен руски стандарт. Какво лицемерие.