Лавров: Зеленски е марионетка, ще говорим с господарите му на Запад

Всички въпроси трябва да се решават с господарите на украинския президент
5 май 2023 20:30, Стела Стоянова
55
Лавров: Зеленски е марионетка, ще говорим с господарите му на Запад
Снимка БГНЕС

Разрешаването на конфликта в Украйна е в геополитически план и всички въпроси трябва да се решават не с украинския лидер Зеленски, а с „неговите господари“ на Запад. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от rtvi.com.

„Без решаването на основния геополитически проблем, който е желанието на Запада да запази хегемонията си и да диктува волята си на всички и всичко, не могат да бъдат решени никакви кризи в Украйна или в други части на света“, добави Лавров.

Той заяви, че в мирния план на Китай Украйна се споменава само в заглавието, докато всички останали 12 точки са посветени на глобални геополитически проблеми.

Руският външен министър нарече украинския лидер Володимир Зеленски „марионетка“.

Лавров посочи обаче, че Москва е готова да води диалог със Запада. Според него този разговор рано или късно ще се състои, предаде bTV.

Главният дипломат на ЕС Жозеп Борел заяви, че европейските страни не приемат сериозно китайския мирен план за Украйна и го нарече „набор от пожелания“.

По повод годишнината от началото на конфликта между Русия и Украйна, 24 февруари, Китай представи своите предложения за мирно уреждане. Сред тях са зачитане на суверенитета на всички държави, спазване на международното право и Устава на ООН, прекратяване на военните действия, избягване на ескалацията и подкрепа за движението на Русия и Украйна към диалог, противодействие на заплахата от ядрени оръжия и прекратяване на едностранните санкции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
11
 
3
 
! Отговори
Паню Баирски преди 11 месеца
Не е работа на този мухлясал дъртак и жалък бокл-к да казва кой е марионетка и кой не. Така наречената Руска Федерация е отхвърлена и изолирана от всички нормални демократични държави в света.
44
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
ЕС стана васал на презокеанския Мордър
43
2
 
11
 
! Отговори
Антирусофоб преди 11 месеца
До @ - "да ми обясни какви са тези санкции, които не са едностранни" - Санкциите са метод за принуждение. Единствено ООН има мандат законно да налага международни санкции. Всички санкции, които се налагат от отделни държави на други, а не от ООН, се наричат едностранни. Стриктно погледнато, те са незаконни. В случая срещу Русия точно такива са санциите на САЩ и ЕС
42
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Пак пропаганда. Зеленски е официално лице. Не взема решения за всичко сам . Нито пък армията вече и дреме . Всеки един гражданин останал без дом, приятел, роднина, дете , жена... иска да ви смачка. Те нямат господари.. имат храброст и земя !
41
7
 
8
 
! Отговори
Трашия капут преди 11 месеца
Тоя конски хибрид къде се обажда без да го питат. Трашия стана васал на Китай, през 2030 година ще карат само китайски коли, ще ползват само юани, и децата им ще са китайчета.
40
8
 
8
 
! Отговори
ХА ХА ХА! преди 11 месеца
От истината боли, нали засегнати зеленопоклоници?
39
3
 
9
 
! Отговори
Меси преди 11 месеца
Лавров не е марионетка, той не слуша Путин и мафиотите милиардери. Той мисли само за народа, нищо че е магарешка глава.
38
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Слава на Украйна.Полов член за русия.
37
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Алоуу, руснаците са вземали каквото имало за вземане, не са крали. Като наглите немчуги са заравнявали и бомбили огромни територии в русия не са ли грабили всичко по пътя си? И произведения на изкуството, и ресурси и богатства. Алчни нагли немчуги заравниха огромни територии от европа и не платиха. Трябваше да поделят германските територии и да изселят всички германци в сибир да облагородяват тайгата.
36
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ти си марионетка, мишок!
35
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Накрая господарите на Зеленски ще ви наритат .
34
0
 
7
 
! Отговори
Jordan преди 11 месеца
ще говорим с извьнземните на марс
33
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
СЛЕД КАПИТУЛАЦИЯТА НА ГЕРМАНИЯ РУСНАЦИТЕ ОТКРАДНАХА НАУЧНИ РАЗРАБОТКИ НА ТРЕТИЯ РАЙХ, АМЕРИКАНЦИТЕ ИЗВЕДОХА В САЩ УЧЕНИТЕ,дадоха им нов живот и възможност да работят.ТАКА НАУЧНИТЕ ПОСТИЖЕНИЯ НА РУСНАЦИТЕ ЗАЦИКЛИХА ,А АМЕРИКАНЦИТЕ ПРОДЪЛЖАВАТ
32
3
 
7
 
! Отговори
@ преди 11 месеца
Някой може ли да ми обясни какви са тези санкции, които не са едностранни? Двете страни се разбират какви санкции да си наложат ли? Тази тъпотия я повтаряте постоянно, а аз за санкции, които не са едностранни не съм чувал. Вие ако сте чували, кажете да ги видим.
31
13
 
14
 
! Отговори
Русия - смех преди 11 месеца
Досега се твърдеше, че Русия има втората най-силна армия в света. От 14 месеца се доказа, че Русия има втората най-силна армия в Украйна.
30
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
''От ПИЯНИЦА И ЛУДИЯ БЯГА'' българска поговорка
29
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Изглежда, че в Русия най-накрая започна да осъзнава, че няма как да спечели тая война. Ако наистина политиците им бяха на ниво, щяха да го осъзнаят преди да я започнат.
28
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ще говориш със Запада в Хага.
27
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
ЕДНО мога кажа - най фелия дипломат за всички времена и народи а нашите хамериканофили нека *** да ядът и пият чаша хамерска помия затова че продадоха майките си за да са *** на хамсериканците
26
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Предполагам, че ще видим края на Украйна, когато Пригожин се оттегли от конфликта на 10 май. ХА ХА ХА. 2 години в окопите на Бахмут - нов руски късометражен филм. ХА ХА ХА.