Започна Парадът на победата в Москва, присъства и Путин

Шествие „Безсмъртен полк“ днес няма да има
Обновена: 9 май 2023 10:45 | 9 май 2023 10:39, Екип на Dnes.bg
320


Парад по случай 78-ата годишнина от победата във Втората световна война се провежда на Червения площад в руската столица Москва.

Присъства и руският президент Владимир Путин.

За първи път в някои райони на Русия няма да се проведат традиционните военни паради. Паради ще има в големите градове, но е забранено използването на дронове.  

На днешния 9 май в Русия няма да се състои шествието „Безсмъртен полк“, според някои тълкувания поради опасения, че сред портретите може да се окажат и на хора, убити във войната в Украйна.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


320
Още по темата: Парад на победата
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
225
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Видео от 9 май парада на Червения площад има на ютюб. Показва един танк Т 34 , бронирани машини, няма самолети, няма хеликоптери. Затова пък из украинските полета стърчат хиляди гръмнати руски бронетранспортьори и танкове. От ламарините им украинските фермери правят щитове за тракторите си. От танковите вериги правят валове, които монтират пред тракторите за разминиране на полетата. С дистанционно управление. СТОМАНАТА ЗА ТРАКТОРИ ЗА СЕИТБА, А НЕ ЗА ТАНКОВЕ ЗА ВОЙНА ! ПИЙТЕ СИ ХАПЧЕТАТА !
224
1
 
2
 
! Отговори
СТОМАНА ЗА ТРАКТОРИ! преди 11 месеца
СТОМАНАТА ЗА ТРАКТОРИ ЗА СЕИТБА, А НЕ ЗА ТАНКОВЕ ЗА ВОЙНА ! ПСИХИЧНОБОЛНИТЕ КОИТО ПОДКРЕПЯТ ПУТИН ДА СИ ПИЯТ ХАПЧЕТАТА !
223
1
 
1
 
! Отговори
СТОМАНА ЗА ТРАКТОРИ! преди 11 месеца
СТОМАНАТА ЗА ТРАКТОРИ ЗА СЕИТБА, А НЕ ЗА ВОЙНА !!!
222
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Киро Брейка ще премине гол по рубашка
221
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Двойниците на Путин сами не си вярват. А мужиците се крият при роднини, за да не ги подкарат към ВоенКомата. Украинската екскурзия върви по план. Мобилизираните наторяват украинския чернозем.
220
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Видео от 9 май парада на Червения площад има на ютюб. Показва един танк Т 34 , бронирани машини, няма самолети, няма хеликоптери. Затова пък из украинските полета стърчат хиляди гръмнати руски бронетранспортьори и танкове. От ламарините им украинските фермери правят щитове за тракторите си. От танковите вериги правят валове, които монтират пред тракторите за разминиране на полетата. С дистанционно управление. СТОМАНАТА ЗА СЕИТБА, А НЕ ЗА ВОЙНА !!!
219
6
 
10
 
! Отговори
ЧебуРашка преди 11 месеца
Ще има ли военен парад на детските градини? Родителите собственоръчно им ушили униформите. Упражнявали се, пели, маарширували. Децата (на руски ,,детсадовцы"), детсадовците де, много се надявали да минат и те на парада. Не знаем защо не се е случило, но след 15-ина години може да се включат в СВО. Дотогава може да са превзели Бахмут.
218
13
 
13
 
! Отговори
Журналист преди 11 месеца
На парада в Москва присъствал и Путин ! Да , ама не ! Присъствал е петия му двойник ! Приказчици за Иванча нашите пишман журналисти да ги разправят на невръстните си дечица .
217
9
 
17
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 11 месеца
До Анонимен 239: Аехивният танк видя, а тактическите и стратегически ракети - не. Нищо ново за русофобски ***. Хайде сега напиши по другата опорка - че не бил Путин на парада, а двойник.
216
19
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
То каквито танковете такива и ядрените ракети. Освен това, с тия ракети вече никого не плашите. Ще са ви поредната, но този път последна грешка. Поздрави на Копейкин.
215
0
 
1
 
! Отговори
До Жоро преди 11 месеца
Адаш, нещо снимки?
214
7
 
24
 
! Отговори
Кой какъв е преди 11 месеца
Меркел като канцлер на Германия и Франсоа Оланд като президент на Франция подписаха Минските съглашения заедно с президентите на Русия и Украйна - изтегляне на тежките оръжия от т.н. линия на разделение, даване на специален статут на Донбас. Така можеше да се избегне войната в Украйна. Но дойде време и двамата да си признаят, че изобщо не са имали намерение да настояват прилагането на тези споразумения, а само за да дадат време Украйна да се подготви за война с Русия.
213
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
до Слава на Русия - ами то по-добре да беше нямало парад отколкото тая пародия със самотния сто годишен танк. Копаят дъното любимите ти руски нацисти.
212
14
 
7
 
! Отговори
В чест на празника преди 11 месеца
Украйна е изстреляла ракети HIMARS по сграда, в което са настанени пленени украински войници, останали в ЧВК Вагнер за размяна, каза Евгений Пригожин.
211
18
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Единствените нацисти като поведение и манталитет са руснаците.
210
13
 
18
 
! Отговори
А парадът в Киев? преди 11 месеца
А къде е парадът на победата в Киев? Полкът Азов си носят свастиките, а Бандера, който е служил на нацистка Германия е обявен за национален герой. Ето това е укронацизмът.
209
2
 
4
 
! Отговори
загрижен преди 11 месеца
До Анонимен 217Относно въпроса за БВП-то през 1989 и 2023 - 20 към 84М USD - да, поне 10пъти сме по-богати!
208
15
 
8
 
! Отговори
Слава на Русия преди 11 месеца
Нали уж нямаше да има парад? За пореден път ни излъгаха нашите (а и западните) медии.
207
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Пак по опорката? 229Той рейтингът е толкова колкото каже другаря - не си ли разбрал?В територия, в която убиват опонентите, какво може да очакваш???
206
10
 
10
 
! Отговори
Малко за политика преди 11 месеца
До Анонимен 228: Украинският народ сам се набута в блатото. За това, което сега Украйна получава от САЩ не само децата, а и внуците на тези, които ще останат в Украйна, ще плащат. А Украйна е най-бедната държава в Европа. По БНП на глава от населението е по-назад и от Албания.