Британското разузнаване: Парадът на 9 май показа слабостите на руската армия

Единствените танкове били от Втората световна война
10 май 2023 15:00, Стела Стоянова
286
Британското разузнаване: Парадът на 9 май показа слабостите на руската армия
Снимка БГНЕС

Денят на победата в Москва, с който се отбелязва поражението на нацистка Германия във Втората световна война, е показал слабостите на руската армия, предаде ДПА, позовавайки се на британски разузнавателни експерти.

Петнадесетмесечната руска инвазия в Украйна постави предизвикателства пред руснаците по отношение на военната техника и стратегическите комуникации, се казва във всекидневната сводка на разузнаването, разпространявана от министерството на отбраната.

В доклада пише, че участие в парада са взели над 8000 души, като по-голямата част от тях са били от спомагателните войски, паравоенните сили и кадети от военните учебни заведения. Британското разузнаване отбелязва, че единствените танкове, участвали в парада, са били Т-34 от Втората световна война.

"Въпреки тежките загуби в Украйна, Русия можеше да заложи на повече бронирани машини", се казва в британския доклад.

Руските власти вероятно са искали да избегнат обвинения в страната, че са дали приоритет на парадите пред военните операции, казват анализатори.

В украински медии публикациите за доклада излязоха със заглавия от типа „Британското разузнаване се присмя на парада в Кремъл“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


286
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
7
 
19
 
! Отговори
Пиер Трюдо преди 1 година
Кой вече вярва на тази пропаганда?
13
4
 
19
 
! Отговори
Парад преди 1 година
От един парад ако се съдеше за силата или слабостите на една армия... какви експерти само.
12
10
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна получава 65 млрд. евро военна помощ за година ( за сравнение военният бюджет на Израел е само 23 млрд. долара), помагат й 50 държави, санкции срещу Русия, липса на ракети и руска армия и т.н., пък Борел казва, че ако спрат помощта за Украйна до дни ще приключи войната. Кулеба казва пък, че не били готови, да не се очаква много от тях... Украинците са смешни, щом при подобна помощ не могат да направят една офанзива. Ако не беше западната помощ, пари, оръжия, сателити, разузнаване Украйна за 1 месец щеше да приключи. А сега се правят на велики. Хахаха.
11
7
 
24
 
! Отговори
стига бе преди 1 година
Англетата са пропуснали в доклада, че след като нямаше самолети и хеликоптери на парада, значи на рашките не са им останали нито самолети, нито хеликоптери. Според мен е логично да бъде направен подобен извод от "великите" разузнавачи.
10
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами и вие можехте да накарате принц Хари да се държи като принц на коронацията на Краля ви но не го направихте. Изложихте се. Русия не търкаля танковете си по площада за за да си напишете по пълно разузнавателната сводка. Танковете са в калта на Укра и млатят яко неофашистите
9
21
 
7
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Само Т-34 останаха.За останалите се погрижи Свети Джавелин в Украйна.
8
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Британското разузнаване ни разсмя за пореден път. Днес Президентът Путин отвори вратите на РФ пред Грузия. Грузинците веднага стартираха яка подготовка за курортния сезон.
7
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия яко се гъбаркат, но в един момент започват да затъпяват.
6
3
 
22
 
! Отговори
А бе, преди 1 година
това не е ли същото разузнаване дето ,,разкри,, ОМП на Садам?
5
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Британското разузнава твърдеше, че руската армия ще остане без боеприпаси май месец, ама миналата година. Отначало им вярвах, но прогнозите им взеха , да звучат като обещания за сняг през лятото.
4
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Британското разузнаване първом разузна, че тази година няма да има парад. След като се оказа, че има, не им бил харесал. Разглезена западняшка работа.
3
9
 
25
 
! Отговори
Джеймс Бонд- 007 преди 1 година
ДОКЛАДВА: НА рашките танковете свършиха...останаха им единствено Т-34 от Втората световна война...ХАХАХА...да се смееш ли или да плачеш на глупостите на тия британски разузнавателни "експерти"....??!!!
2
9
 
28
 
! Отговори
хаха преди 1 година
От бритишсаксите няма какво друго да се очаква, пък и нашите *** са доволни, че им пишат наготово статиите. Важното е пропагандната машина да работи. Първо беше, че няма да има парад, че хора не останаха, сега малко техника. На островчето и една Ярс ще му е много.
1
8
 
16
 
! Отговори
тя преди 1 година
Ей сега ще ви покажат на вас какво имат !