"Вагнер" кани Сергей Шойгу в Бахмут

Пригожин призова министра да оцени ситуацията самостоятелно
12 май 2023 18:00, Йоана Цонева
93
"Вагнер" кани Сергей Шойгу в Бахмут
Снимка: БГНЕС

Пресслужбата на ръководителя на ЧВК "Вагнер" Евгений Пригожин публикува в канала си в "Телеграм" официално писмо с призив до руския министър на отбраната Сергей Шойгу да дойде в Бахмут.

"В момента подразделенията на ЧВК "Вагнер" контролират над 95% от населеното място Бахмут и продължават настъплението си за пълното му освобождаване. По фланговете на ЧВК "Вагнер", където са разположени подразделения на руските въоръжени сили, противникът е предприел редица успешни контраатаки.

Още по темата
Предвид сложната оперативна обстановка, както и дългогодишния Ви опит в бойни операции, Ви моля да дойдете на територията на Бахмут, която се намира под контрола на паравоенните части на РФ, и да оцените ситуацията самостоятелно.

Предварително съм Ви благодарен и очаквам Вашето съгласие", казва Пригожин в писмото си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя Бахмут ще влезе в учебниците по история как едни затворници въпреки проблемите се справиха с обучена и въоръжавана от НАТО армия.
21
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имам предвид че Пирожин нещо взе да се оделя от бащицата и взе да им дава остро с частната си армия, нищо повече не съм казал :)))
20
2
 
19
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
Нощ, Дядо и баба в кревата. При дядото не се получава и почва да псува Путин.Бабата:- Какво ти е виновен Путин?Дядото:- По времето на Брежнев не беше така!
19
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Готвача на Путин нещо се гаври с бащицата си и пенсията Шойгу напоследак....:))) Как да дойде Шойгу на фронта или Путин, като те едва ходят, явно се гаври наистина с тех :))
18
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Правят се на умрели лисици,да влязат повече мишлета в капана.
17
1
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
По едно време картината на телевизора притъмняла. А когато отново се прояснила, лицето на Путин заемало целия екран. Той погледнал право към зрителя в стаята и казал злорадо:- Сменяй, сменяй каналите, мой човек! От специалните служби - вече пътуват към теб!
16
1
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
Един руснак седнал да гледа телевизия. Пуснал на един канал:- Днес президентът Владимир Путин...Нашият човек превключил на друга програма:- А сега ще чуете обръщението на Владимир Путин...Руснакът се видял в чудо! Решил да пуска на програми, които нямат нищо общо с политиката! Попаднал на кулинарно предаване:- А сега ще чуете любимата рецепта за борш на Владимир Путин!Превключил на ток-шоу:- Днес наш специален гост е Владимир Путин!Отишъл на детско предаване:- Мили дечица, днес ще видите поредния епизод на "Маша и Владимир Путин!"По едно време картината на телевизора притъм
15
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нема се караме за 2 км. Укрите мислят по наедро! Утре ще дръпнат с още 10! Между другото внимавайте кво пишете, че на смяна застъпи злобния русофил де трие половинатя коментари, които не са по извpaтeния му вкус! Четете, че след малко ще ме блокира! Да покаже че той е шефчето! Хи хи хи
14
11
 
4
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Подобни статии се водят Украйнска дезинформация и опит за разкол в ВС на Русия.
13
9
 
5
 
! Отговори
Буммм преди 1 година
Още един "Леопард"падна ,близо до Соледар при опит за контра атака на ВСУ.
12
7
 
2
 
! Отговори
До хехе преди 1 година
Много ЗАПАДНО звучи мнението ти. Но е разбираемо...Цивилизация!!! В маска ще те тикнат в затвора! Хаха
11
3
 
8
 
! Отговори
Хе хе преди 1 година
Яко се кълве на голите кукички на шоумена Пригожин. Абе, човекът си управлява частната компания и печели. А както знаем от американските ни "приятели", визирам Мъск, един бизнесмен трябва да разбира и от шоу. Пригожин си приписва много по-голяма роля и влияние отколкото има. И печели договори, като всеки бизнесмен.
10
12
 
1
 
! Отговори
до АнонимеН преди 1 година
Не 50% от града са изгубили Вагнер хахаха от кога 200 м се равнява на 20% ами има Телеграм канали гледайте.
9
14
 
8
 
! Отговори
Олимпиец преди 1 година
Чакаме контранастъплението. За сега украинците усилено настъпват към новите гробища по Украйна. Колко ли още ще издържат? Колкото и да се юрушват с цената на много жертви, тия хора ще свършат рано или късно. Руснаците играят дълга игра. Тук таме 1-2 км +/- надали ги вълнува.
8
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 9 Щото русия спечели повече от 2 кв. км? Като се замисля май даже загубиха доста по-големи територии и на север, и около Херсон.
7
28
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да се радват укропите на 2-та квадратни километра. На село имам повече двор. Това вече ако е новина за успех, нивото им бая е паднало.
6
23
 
30
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
ТИЯ СМРЪДЛИВИ СТРАХЛИВИ ПУТАНАСТИ СЕ ОЧАКВАШЕ ДА ИЗДЪРЖАТ В БАХМУТ ПОНЕ ДО КРАЯ НА МЕСЕЦ МАЙ 2023-ТА :D НЕМА ДА БЕГАТЕ ЕЙ СМРЪДЛИВИ ПУТАНАСТИ ТАКИВА!
5
27
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А бе нали вчера украинските фашисти напреднаха с 2 километра, днес с още с 2, а то 95 % е руска територия. Как става номера, кравари? Това са 4 километра завладяни праволинейно. Това Бахмут да не е дълъг 1000 километра? Муахахах..
4
24
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен"кво става на фронта бре...дайте малко инфо".'ми кво да става, киборгите от ЗСУ в Бахмут са се навряли в миша дупка и чакат снарядите да спрят да им падат по главите. А армията на РФ се е окопала и чака Контрата. Нищо ново.
3
17
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преди една седмица пак според Пригожин те владеели 95% от града.Вчера Пригожин изрева, че загубили 3кв.км. заради 72 бригада на РА която побегнала и ставила позицийте си.Тия отстъпени 3 кв. км. вместо да намалят руското владеене, те го увеличават! Ясно е колко в действителност са тези над 95%, реално са 50-60%