Москва отрече да има украински пробиви по фронтовите линии

30 атаки на руски военни са регистрирани в източния участък на фронта
12 май 2023 09:16, Елка Василева
71
Москва отрече да има украински пробиви по фронтовите линии
Снимка: архив, БГНЕС

Министерството на отбраната на Русия отрече съобщенията, че украинските сили са направили пробив на различни места по фронтовите линии и подчерта, че военната ситуация е под контрол.

Междувременно украинският президент Володимир Зеленски обяви, че е одобрен план за реформиране на наказателната и правоприлагащата система на Украйна.

Още по темата
Москва реагира, след като руски военни блогъри съобщиха в Телеграм за украинско настъпление на север и юг от Бахмут, като някои предполагат, че е започнала дългоочакваната контраофанзива на украинските сили.

Според ведомството ситуацията в района на т.нар. специална военна операция, както Русия определя войната, е под контрол, предаде БНР.

Вчера украинският президент Володимир Зеленски заяви, че страната му има нужда от повече време, за да предприеме контраофанзива в окупираните от Русия територии, тъй като армията очаква доставката на обещаната военна помощ.

Снощи руските войски са продължили нападенията си в и около град Бахмут с подкрепата на изтребители, съобщи украинското командване.

За нови руски атаки се съобщава и в Маринка.

Общо около 30 атаки на руски военни са били регистрирани в източния участък на фронта край Бахмут, Маринка, Авдеевка и Лиман, се казва в доклада на генералния щаб.

През изтеклото денонощие руските сили са нанесли шест ракетни удара по Славянск, Констатиновка и Запорожие.

Междувременно украинският президент Володимир Зеленски обяви стратегически план за реформиране на правоохранителната система на страната. Той включва фундаментални промени на всички правоохранителни органи до 2027 г-

"Казано на разбираем език, ние трябва да осигурим система за гарантиране на законността и реда, която да кореспондира с целите ни за бързо присъединяване към ЕС. Доверието вътре в държавата и доверието към държавата се гради върху доверие в онези, които действат от името на държавата. Прокуратурата и органите на правоприлагането са ключови в тази задача", каза Зеленски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна ще влезе в НАТО след атомната бомба. Всички заедно в небесното НАТО
50
2
 
2
 
! Отговори
Наближава преди 1 година
Ден Пабегай из Бахмуте
49
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Почнали си изтребтели в Бахмут? Сигурно града е толкова голям, че не им стига горивото да стигнат до края му и да се върнат.
48
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
кой ще наследи путин Как кой Зеленски
47
5
 
8
 
! Отговори
Прости сме преди 1 година
Пишат, че Зеленски бърза с проформа ремонти, колкото да влезе в ЕС. Въпрос: КОЯ УКРАЙНА кандидатства за ЕС-Донецк, Лугански или Крим?? Ако все пак Урсула им подпише влизането, ЕС влиза ВЪВ ВИЙНА с Русия. Ей това е целта-да ни вкарат във война, защото САЩ си пази територията. СЛАВА, Бунаци!
46
3
 
5
 
! Отговори
генерал смърт преди 1 година
До Боби когато свиркадцийте на пригожин пъплят по 150 МЕТРА на ден с цената на 100 -120 тяхни трупа и не аз пригожин го казва Е Убер настъпление нали бе Снотлинг (вит нишо о,р,к,,о образно )
45
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
москва като доказано бетер ромско гето лъже ...
44
3
 
6
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До СМЕХ.... ДЕФИНИРАЙ ПРОБИВ? ако имаш една линия на отбрана локално едно звено не издържи на концентрирания натиск и отстъпи на втора линия на отбрана и продължи нападащит практически вече от 3 страни да ги бъхти това на е пробив. Пробив е ако зад втората линия на отбрана следващите части са на 50-100км и могат да се включат в битката след часове и то както се казва от походно положение без прикритие и възможно без осигуровка на артилерия и авиация.
43
9
 
7
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 1 година
"ПРОБИВИ НЕМА"----само ГДЕТО им налитаха меките дирници и 72-ра бригада на РАШКИТЕ сдаде багажа и оръжието...ХАХА!
42
4
 
6
 
! Отговори
Да бе преди 1 година
"няма нищо " жалкая атакува , въпроса е само къде е 72 Ра мотострелкова бригада , иначе всичко е точно
41
13
 
6
 
! Отговори
Рибентроп-Молотов преди 1 година
Великите неподими руски вайници пабегнаха от окопите по пижами като чуха жуженето на украинските дронове. По фланковете на Бахмут изоставиха всички боеприпаси, предназначени за фронтален сблъсък. Прегожкин за това реве сигурно.
40
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом Украйна провежда успешно контранастъпление без авиация , защо ние трябва да даваме милиарди за самолети. Вижда се , че и без тях може.
39
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До SeltikНа Русия продава натовски оръжия.
38
0
 
4
 
! Отговори
Абе преди 1 година
До Рибентроп-Мол::отовКой е този "позиций"?
37
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До seltik. На сестра ти. Плащат й за услугите в окопа.
36
13
 
6
 
! Отговори
Империя на злото преди 1 година
Че какво друго ще каже Масква? То и пред Кремъл да стигнат, те пак ще отричат. Това не е ли известно още от 1917?
35
14
 
7
 
! Отговори
Рибентроп-Молотов преди 1 година
Е щом Масква официално го отрича значи е истина. След 2 дни очаквайте заглавието - великите неподими роский вайници героично се прегрупираха към по-защитени позиций далеч от фронта.
34
5
 
6
 
! Отговори
Seltik преди 1 година
Не разбрах само на кого Украйна продава натовското оръжие!!!!!
33
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе вие не разбрахте ли,че въпреки огромното количество пари наляти в Украйна,въпреки огромното количество оръжие изпратено никакво настъпление на Урките няма да има по една проста причина,че те вече нямат достатъчно хора ,колкото и да ни обясняват как трепели по 600-1000 руснака на ден такава е ситуацията.
32
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ми няма това и украинците го казват напреднали 500 метра към Клещеевка,но с цената на много жертви.