Пригожин бяга от Бахмут, прехвърля "Вагнер" в Судан

В Украйна ще останат по-неопитните войници
20 май 2023 10:33, Стела Стоянова
236
Пригожин бяга от Бахмут, прехвърля "Вагнер" в Судан
Снимка БГНЕС

Евгений Пригожин е започнал да извежда от Украйна най-опитните кадри на своята частна армия "Вагнер" и да ги прехвърля в Судан, съобщава сайтът "Униан".

"В Судан "Вагнер" има договор със силите за бързо  реагиране и в тази страна е започнало набиране на наемници. В това число и от тези, които са участвали в боевете при Бахмут. Набират се не само наемници, но и въоръжение, от чийто недостиг Пригожин много пъти се е оплаквал", се казва в публикацията.

В Судан неотдавна избухна нова гражданска война. Според неофициални източници страната може да стане официална база на хората на Пригожин. Подразделението, което ще действа там, ще бъде наречено "Оркестърът" или "Музикантите", за да бъдат отделени от "Вагнер".

Още по темата

"А "Вагнер" ще остане с по-неопитните войници, които ще са нещо като пушечно месо в месомелачката в Украйна", се казва в публикацията.

"Вагнер" на Пригожин носи основната тежест на боевете в Бахмут, докато редовната армия действа извън града. В последните дни армията на Украйна проведе успешни действия в покрайнините на града, докато вагнеровци се задушават вътре в него.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


236
Още по темата: УкрайнаСудан
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
9
 
2
 
! Отговори
До 158 преди 1 година
А руснаците нямат бази по света,така ли? А военния им бюджет може да е и повече от американския,ако олигарсите на путин на крадяха толкова моля ви се.
147
9
 
3
 
! Отговори
Върл Левскар преди 1 година
Отива в Судан да не загуби златото , че лошо му се пише .
146
8
 
2
 
! Отговори
До 158 преди 1 година
Освен че имат всичко изброено от теб, имат и я свързвам с далеч по-приятни неща,свързани с развлечение,наука и технология.. А ри кажи с какво свързваш русия,освен с парада на 9 май?!
145
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дълбоко огорчен и разочарован съм от руската армия. Аз бях сигурен че ще превземе Бахмут и след това за 3 дни ще превземе Киев, но предателят Пригожин избяга от Бахмут и го изостави. Може би Путин трябваше лично да ръководи битката за Артьомовск а не да я оставя на готвача си. Един пpoст готвач каква война може да спечели, виж ако беше Путин досега руските солдати щяха да маршируват в Берлин, а Путин лично щеше да е окачил руското знаме над Райхстага.
144
10
 
3
 
! Отговори
До 157 преди 1 година
Къде видя да говоря за украйна и украйнци? Питам,някой и колко хора свързват русия,освен с военно дело? Аз от както се помня,не я свързвам с нищо друго
143
5
 
12
 
! Отговори
До 156 преди 1 година
САЩ има военен бюджет от 1 ТРИЛИОН долара годишно, 800 военни бази по света и е въвлечен в 100 военни конфликта за последните 30 години, но ти свързваш Ресия с война?!!
142
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 156 Ти не разбра ,ли че няма русофили,а хората са против украинските брътвежи.
141
12
 
5
 
! Отговори
До всички русофили преди 1 година
От около 30 за Русия слушам и свързвам основно с войска,оръжия ,окичени дядовци с медали и прочие! Общо взето я свързвам с воини и военно дело! Бас ловя,че поне 90% от рисофилите също я свързват с това! Е драги,това ли е идеалния свят за вас? Кой има по-голяма ракета? Честно найстина не ви разбирам!
140
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Голямо нещастие сполетя великата руска непобедима армия. 300 дена се бори Русия като пpaсе с тиква с тоя Бахмут, загуби 70 хиляди солдати и накрая си плю на петите и побягна от Артьомовск
139
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сигурно руснаците са решили да превземат най-напред Берлин преди Артьомовск и за това изоставят града временно.
138
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вагинарите бягат от Бохмут. Пригожин бяга в Африка за да подготви убежище за Путин в джунглата. Войната е към своя край, остава само Шойгу или Герасимов да подпишат безусловна капитулация от името на Путин.
137
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато превземеш един град, не е бягство ;)) Победа го наричат нормалните хора!
136
3
 
8
 
! Отговори
До 148 преди 1 година
Защото статията е лъжлива украинска пропаганда от Уиан, за по-т ъпичките като теб :)
135
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо се отказва, остана за превземане само една външна дървена тоалетна от Артьомвск и Пригожин бяга от там. Аз нямам обяснение, може би русофилите дето по цял ден слушат и гледат руска пропаганда имат обяснение.
134
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
мда той пригожин сигурно също бяга в тоалетната, където после си бяха от майното, нещо пропагандата издиша май, защото ДНЕС БАХМУТ ПАДНА - вече е 100% прочистен от укронацита
133
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хаха вагнеровци се били задушавали... тия избиха половината укро армия и то въоръжени с лопати
132
4
 
11
 
! Отговори
Вагнер преди 1 година
Привзеха Бахмут само с лопати ;) Според УК разузнаването! Моля не трийте!
131
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Авторката това ли успя да скалъпи като "новина" докато си пи кафето сутринта??? Още утре ще има "новина ", че... Вагнер са си в Бахмут. Пълни измислици и фалшиви новини в този сайт
130
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Заглавието е убийствено..... Жалки журналистчета!!!
129
5
 
10
 
! Отговори
Русофил преди 1 година
От мен страия русофил да го знаете. Русия може да се нассере, може да се наккеннза, но няма да се изложи и си остава велика.