Митрофанова: Въпреки сложната ситуация българи и руснаци говорят на един език

Посланикът на Русия честити 24 май
388
Митрофанова: Въпреки сложната ситуация българи и руснаци говорят на един език
Снимка: БГНЕС

"Ако извадим политическата обстановка и сложността на настоящия момент, руският и българският народи продължават да говорят практически на един език". Това се казва в послание на руския посланик Н.Пр. Елеонора Митрофанова по повод на 24 май Деня на българската азбука и култура.

"Поздравявам ви с нашия общ празник – Деня на cветите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета, култура и славянската книжовност, който в Русия се почита като Ден на славянската писменост и култура.
Православието, духовността, служението на Отечеството, милосърдието, справедливостта са нравствени константи за народите на страните ни. Катализаторът за формирането на тази система от традиционни ценности е било създаването на славянска писменост, която е направила възможно предаването от поколение на поколение на изпитани във времето знания, убеждения и ориентири на собствен, разбираем за славяните език", пише тя.

По думите й вярата и езиковата среда до голяма степен определят мирогледа на човек, неговите идеи за добро и зло, правилно и погрешно.

"Затова ни е лесно да се разберем – в крайна сметка, ако извадим политическата обстановка и сложността на настоящия момент, руският и българският народи продължават да говорят практически на един език.

Силата на народа е в неговата история и опита на предците – в това отношение България има с какво да се гордее. Нека наследството на светите братя Кирил и Методий и техните ученици – светите Седмочисленици – продължава да дава усещане за опора, да помага за справяне с предизвикателствата и да вдъхва увереност, че в името на една велика цел всички препятствия са преодолими.

Честит празник, честит Ден на славянската писменост и култура!", се казва в посланието на руския посланик у нас Елеонора Митрофанова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


388
Още по темата: русия24 майМитрофанова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
242
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Нищо чудно след време да започнат да твърдят глупости, че Кирил и Методий са руснаци... А, че говорят нашия език е така.
241
5
 
26
 
! Отговори
Българин преди 10 месеца
Ясни са ни селските номера на москалите. Първо нахлуват в чужди земи, после разселват местното население, другите са принудени да учат руски....после ги превръщат в рускоговорящо население, което трябва да бъде "освобадено"!!! Те това е историята им...те това е "величието" им!!! А България е на Българите...говорим Български език от векове!!! Тъй че мутрафонке никой не се връзва на Лъжите ви веке!!!
240
16
 
4
 
! Отговори
Е? преди 10 месеца
Козяци, кадией пейтриота бре , технологични зверове такива ...ААХХАХАХАХААХХАХАХААХАХАХАХАХ
239
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До сега не съм видял руснак, който да разбира български без да го е учил, па не знам какъв общ език говорим. Ей тази година празника бил на българската азбука, миналата доколкото помня беше на македонските братя Кирил и Методий ...
238
11
 
2
 
! Отговори
Е? преди 10 месеца
Козяци,Ко стана с Бог Хаймърс и Богиня Джавелин?! Нещо ги разжалваха ...аххаахахаххахахахах
237
8
 
2
 
! Отговори
Е? преди 10 месеца
Козячета, Ко стана с лиупардити?аааххаахахааххха
236
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
От цялото и изказване разбирам, че между българи и славяни, пардон слОвени има знак за равенство. Мо, вярно е, това е била доктрината на Цар Борис 1 и Симеон Велики. Но после тази доктрина се заимства от Петър 1 и Екатерина Велика, но тук българското удобно се затъмнява и словените от доктрината на Марко Орбиниза разграничаване на хърватите от немците в Австроунгария се превръщат в славяни. Конюнктура, истината е много проста.
235
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тая заедно с Рублен и Копейкин реално са анти българи, работят за това България да излезе от ЕС и НАТО и да станем руска колония на северно азиатската джамахирия
234
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Програмиране се учи на английски.. Математика и физика се учи на руски..
233
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Бе, че са ни близки - близки са, чак един език не е, ама да кажем братовчеди са ни.Но, че съвсем си прецакаха държавата - факт.Аз в Русия 2005-2006 ходих няколко пъти - бяха тръгнали да се оправят нещата. Заплатите им бяха мн нагоре.После след 2014 само надолу и застой. Авторитарно управление, имперски амбиции - ужас - само надолу и надолу.
232
2
 
17
 
! Отговори
Спешно преди 10 месеца
се търси мозъчен донор за Митрофанова! Ситуацията е критична - айкюто падна под нулата! Може и от *** да е мозъка, пак ще помогне!
231
2
 
17
 
! Отговори
Хихи и преди 10 месеца
Само копейката говори руски...нищо че парите са му в евро
230
0
 
20
 
! Отговори
Колю от Бяла Слатина преди 10 месеца
Сега разбирам, че в Русия говорели български. Наздраве от мен. Това е вече международна новина !!!
229
3
 
22
 
! Отговори
анонимен келеш преди 10 месеца
Тук в България и най-върлите комунисти се гордеят,че децата им са завършили Американския колеж или Английската гимназия и после са продължили като студенти на Запад:):):)Руската гимназия никой не я брои:):):)
228
1
 
17
 
! Отговори
Община Умен преди 10 месеца
когато сме имали азбука те са били в сайгата си....*** руски народ,който още не е наясно от къде е произлязал и сега срещу целия свят,Хитлер пробва.....успех на руските изнасилвачи,река не тече с тея!!!
227
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Има големи разлики между българския и руския език. В руския език има 6 падежа, в българския, не. Еръй и йот, е абаротнае, в руския език, липсват в българския. Руснаците пишат "х", като "г". В руския език липсва "ъ"... Но най-голямата е, че "руската азбука"я е измислил Ленин" и че Кирилицата е руска", както твърдят в дивата азиатска Северна страна Русия.
226
24
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 10 месеца
бъдете здрава, Ваше Превъзходителство, българския народ винаги ще бъде с братушките от Велика Русия....не обръщайте внимание на продажните дж-ендъри, те един ден ще разберат грешката си!
225
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
БЪЛГАРИ И РУСНАЦИ ГОВОРЯТ НА ЕДИН ЕЗИК!!!РУСКИ ЕЗИК!ТОВА ОЗНАЧАВА,ЧЕ И МАКЕДОНСКИЯТ ЕЗИК Е РУСКИ ЕЗИК!!!
224
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Само за тези думи, агент Митрофанова трябва да стане персона нон грата. Днес езика, утре територията, кактоо дивашките руски орди направиха в Украйна. Не, не говорим на един език, защото българомразецът Путин каза, че "азбуката е дошла в Русия от македонските земи".
223
1
 
18
 
! Отговори
България е велика преди 10 месеца
България е велика, защото фактически е създала Русия като и е дала и азбуката и християнската вяра и така е направила от безпросветното руско племе народ.