САЩ предупредиха: Ф-16 няма да бъде магическо решение на войната

Руснаците имат хиляда изтребителя четвърто и пето поколение, заяви ген. Мили
26 май 2023 07:10, Анисия Иванова
209
САЩ предупредиха: Ф-16 няма да бъде магическо решение на войната
Снимка: БГНЕС

Началникът на американския генерален щаб генерал Марк Мили заяви, че канцеларията му проверява изображенията, на които се виждат автомобили, за които се смята, че са били използвани при атака срещу руския пограничен регион Белгород. По думите му обаче американската позиция, подобно произведено в САЩ оборудване да не бъде използвано в Русия, е ясна на Киев.

САЩ вече предупредиха Украйна да не употребява произведено в САЩ военно оборудване за извършване на атаки на руска територия, заяви високопоставен американски генерал на фона на обвиненията, че проукраинска въоръжена групировка е използвала американски бронирани автомобили, предаде Ройтерс.

Още по темата

Междувременно министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин заяви снощи, че европейските съюзници разработват координирана програма за обучение на украинските сили как да си служат с изтребители Ф-16, но лидери от Пентагона заявиха, че това ще бъде скъпо и сложно начинание и няма да бъде магическо решение на войната, предаде Асошиейтед прес.

Остин каза, че съюзниците са стигнали до извода, че заедно с обучението Украйна ще трябва да развие и способностите си за поддръжка и обслужване на самолетите, както и да се сдобие с достатъчно боеприпаси. Той добави, че системите за ПВО все още са оръжията, от които Украйна се нуждае най-много за своите по-широки усилия за установяване на контрол над въздушното си пространство.

"Няма магически оръжия", каза началникът на американския генерален щаб генерал Марк Мили, който се изказа на съвместна пресконференция с Остин в Пентагона, съобщи БТА.

"Руснаците имат хиляда изтребителя четвърто и пето поколение, така че ако искате да предизвикате Русия във въздуха, ще се нуждаете от значително количество изтребители от четвърто и пето поколение", отбеляза Мили.

Той добави, че изтребителите Ф-16 имат роля в бъдеще като част от украинските въздушни способности, но "създаването на ВВС с необходимите размери и обхват ще отнеме значително време".

Остин каза, че министерствата на отбраната на Нидерландия и Дания работят заедно със САЩ в тази насока и че Норвегия, Белгия, Португалия и Полша вече са предложили да допринесат към обучението.

Остин и Мили се изказаха в края на виртуална среща на представители от сферата на отбраната на страни от цял свят, на която беше обсъдена продължаващата военна подкрепа за Украйна. На форума украинските лидери им предоставиха актуална информация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Абе те украинците избягаха от там и то хора ,които могат да влязат в армията,някой тук ни набутва,че ние трябва да се занимаваме с проблемите на Украйна.Ами и сега няма проблем някой да се пише доброволец и да отиде,но никой май неще.
122
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ще стане като с Пейтриот и Хаймарс...Русия ще ги унищожи! Данъкоплатците ще ги платят!
121
2
 
2
 
! Отговори
Бай Дрън преди 10 месеца
Всъщност, истинската бройка на евроатлантическите доброволци за Украйна е 2-3000. Дори да решим да пратим хора, то 90% няма да минат наборната комисия. Говоря за младежи на по 18-20. И не става въпрос, че не са минали обучение а за това, че трябва да минат и медицински прегледи. Лудд евроатлантик с автомат никой няма да пусне в Украйна :)
120
1
 
8
 
! Отговори
До Губерков преди 10 месеца
Ф16 не може да затвори небето над Украйна, първо няма да има толко много самолети, второ руснаците няма да го позволят, да не говорим за сложната логистика за тоя самолет. Ф16 може да нанася топни удари (стига да е оборудван) по наземни цели, но доста ограничено от към боеконлект, плюс въздушен бой, не става за подръжка на пехотата, а като има пво и други самолети, ползата от него е съмнителна
119
2
 
9
 
! Отговори
Христо Христов преди 10 месеца
До Космонавт/131 "Поне ще са екипирани по натовски стандарт и ще е доброволно." - а дано! Но защо говориш в трето лице, ТИ лично, няма ли да се пишеш доброволец?! ПП. Аман от страхливи евроатлантически ми'ш'ки, дет живеят в панелките на бабите си и ги пребиват да им вземат пенсията та да си купят цигари.
118
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ей тия украинци не се спряха да ръсят глупости.А що не стоят в Украйна да си я защитават,а ги бълват тук.
117
13
 
1
 
! Отговори
Космонавт преди 10 месеца
До Буратино Да, защото "червената им линия" се огъна повече от Kypcкaтa дъга. Ако някой пита за украинската контраатака, да му отговоря предварително - Украйна чака атаката на Путин 8 години и му рамазаха муцуната. :))
116
1
 
4
 
! Отговори
Бай Дрън преди 10 месеца
Те тия самолети бяха за утилизация като нашите МиГ-ове. Затова Холандия реши, че така и така са за боккклуука, по-добре да станат ббоооклуук в Украйна. Това е цялата работа. И холандците, за разлика от нас, няма да чакат 10 години за чертежи, а си вземат нови самолети веднага. Ако имаха МиГ-ове, щяха да пратят тях, но нямат горките.
115
9
 
1
 
! Отговори
Космонавт преди 10 месеца
До Христо Христов Поне ще са екипирани по натовски стандарт и ще е доброволно. Няма да им се налага да крадат украински медицински принадлежности от убитите украинци.
114
7
 
2
 
! Отговори
Буратино преди 10 месеца
Друзя чакаме вече година и нещо суровия ответ на самая магучея втарая в мире срещу поставката на западдно въоръжение с което се крушат дебели рушки глави, и единствения ответ е набиране на още пушечно месо.
113
1
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 10 месеца
Един от тия двамата прочете списъка на държавите, които ще пращат натовски войници да се бият за интересите на сащ в Украйна. Дано скоро дойде и нашият ред да пратим 50000 евроатлантика!
112
8
 
1
 
! Отговори
Губерков преди 10 месеца
Ясно е че няма да е магическо, но друго е да се затвори на 100% небето над фронта. Ще бъдат спасени доста украински животи и повече безответни билети за концерт на Кобзон ще бъдат връчени на вяликите путински салдати.
111
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 127 За да ти затруднят ръждясалото мислене.
110
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
И защо въобще им ги дават?
109
14
 
2
 
! Отговори
Космонавт преди 10 месеца
Пропагандата за Русия трябва да се преследва от закона. Не трябва да се допуска душевно болни милиционери да сеят идеи за тероризъм в главите на децата. Русия е терористична държава, ако имате съмнения или искате да докажете, че не е така - отивате в Мариупол, ексхумирате 10к гроба и разпознавате цивилните, за да не са погребани като животни. Искам също така да ми дадете пример, кога в нормална държава по телевизията са пропагандирали давене на деца от съседна държава.
108
1
 
6
 
! Отговори
Щерю преди 10 месеца
Така, зад паравана на бля-бля-бля, чрез тази смешна война, ционистите изкупиха земята на (хипер-задлъжнялата към еврейските спонсори от САЩ) Украйна...
107
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ко стА бре , Германия изпада в РЕЦЕСИЯ ?Явно със любезното съдействие а сащ и англия !
106
0
 
6
 
! Отговори
До 118 преди 10 месеца
Те затова го уволниха Марк Мили..иго замениха с военнолюбеца Браун!
105
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Зеленски вчера каза друго
104
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"Руснаците имат хиляда изтребителя четвърто и пето поколение, така че ако искате да предизвикате Русия във въздуха, ще се нуждаете от значително количество изтребители от четвърто и пето поколение", каза началникът на американския генерален щаб генерал Марк Мили. Началникът на американския генерален щаб генерал Мили е компетентен мъж и с лекота начука/канчетата на родните кравофили, относно наличието на хиляда руски изтребителя четвърто и пето поколение.