Шолц е готов да възобнови контактите си с Путин

Това обаче ще стане, когато моментът е подходящ
26 май 2023 08:46, Елка Василева
122
Шолц е готов да възобнови контактите си с Путин
Снимка: архив, БГНЕС

Германският канцлер Олаф Шолц заяви, че е готов да възобнови контактите си по темата за Украйна с руския президент Владимир Путин, с когото не е разговарял от декември, съобщи Франс прес.

Още по темата
"Последният ми телефонен разговор беше преди известно време. Но възнамерявам отново да разговарям с Путин, когато му дойде времето", заяви канцлерът в интервю, публикувано от в. „Кьолнер Щат Анцайгер".

Що се отнася до конфликта в Украйна обаче, "Русия трябва да разбере, че не може да става и дума за сключване на някакъв вид студен мир, при който сегашната фронтова линия ще се превърне в новата граница между Русия и Украйна, тъй като това само ще легитимира престъпното начинание на Путин", подчерта Шолц. "Напротив, ние трябва да постигнем справедлив мир, а условието за това е изтеглянето на руските войски" от Украйна след нашествието, започнало през февруари 2022 г., добави той.

Германският канцлер изрично отказа да каже дали това изтегляне трябва да включва и Крим, който Русия окупира от 2014 г. насам. Шолц заяви, че Украйна сама трябва да определи какво точно иска.

За последен път Олаф Шолц и Владимир Путин са разговаряли по телефона в продължение на един час през декември 2022 г. Тогава ръководителят на германското правителство призова руския държавен глава да изтегли войските си от Украйна, а Владимир Путин обвини Запада, че води "конфронтационна" политика. Оттогава насам двустранните отношения са на рекордно ниско ниво.

Войната в Украйна принуди Германия да направи болезнен и грандиозен дипломатически и икономически обрат, след като десетилетия наред залагаше на сближаване с Русия и в двете области. Преди нахлуването в съседната държава Москва беше основният доставчик на газ за Германия и основен доставчик на петрол. След началото му Германия реши да инвестира значителни средства във въоръжените си сили, като скъса с дългогодишната си традиция на пацифистка политика.
(БТА, Асен Георгиев)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Демек Шолц не иска мир иска война. Заглавието заблуждава.
25
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
VPN козяк е винаги на линия. Отворена линия.
24
1
 
20
 
! Отговори
Путин преди 10 месеца
Шолц, когато телефона не ти звъни- това е защото не ти сеобаждам!
23
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Е, щом някои си мислят, че с този може да се преговаря...(особено европейците), здраве му кажи.
22
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
VPN Козяк е на линия
21
4
 
18
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 10 месеца
До Един с Една Спокойно, ако е искал отдавна да го няма този човек. Колкото до войната Зельо няма шанс да спечели с канцлер или без канцлер.
20
29
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Джуджето няма вече мн пътища. Французина му тегли една маййнаа. Германия ще опита един два пъти и тя ще му тегли една маййнаа. А след още година, две... Европа съвсем ще се е откъснала от русия и дупката ще е голяма. Връщането трудно. Джуджето се издъни вече никой му няма вяра, армията му се провали и няма респект, икономиката ще почне да боксува, хората там ще огладняват все повече. Безизходицата ще стане пълна. И после пак ще трябва да преговарят, но ще е още по скъпо .
19
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Къде ги намират такива краварите
18
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тоя е анимационния герой, дето преследва зайчето Бъни с една пушка
17
10
 
19
 
! Отговори
Един с Една преди 10 месеца
Путин е мъдър, според мен щше се смили над това нелепо човече в името на благополучието.
16
4
 
23
 
! Отговори
И как не! преди 10 месеца
Зима иде. Руските енергийни ресурси претакани през арабите някак много ги бият по джоба.
15
6
 
30
 
! Отговори
Съвет преди 10 месеца
Напиши, извинявай, че ти взривих северен поток, така ми наредиха. Извинявай че нарушихме минските споразумения - бяхме слепи и неразумни. Ние нямаме войска за да водим война с теб по суша - грешен интел. Въпреки подкупите които получаваме, наистина се вразумихме и сме готови за преговори като хора от 21 -ви век. Не като неандерталци които само се бият и избиват. Вярваме, че бъдещето е в обединеното, не в омразата между държавите. Нека продължим напред като се учим от грешките си. Давай Шолц!!!!
14
1
 
12
 
! Отговори
ZOV за завръщане преди 10 месеца
ХА ХА!
13
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Улав Шол питал ли е началниците в Краваристан
12
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Гладеееееен
11
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Въпроса е дали Путин ще иска да разговаря с този фашист
10
4
 
23
 
! Отговори
Христо преди 10 месеца
Този и онзи герой Зелю ги е правил един и същ инструмент и то дефектен.Снабдява с оръжие укрофашистите, участва във взрива на Северен поток, идеен участник в безумието на санкциите срещу Русия и иска да има контакти с Путин и Русия.То навремето и дядо му искал да има контакт с руснаците но после имал неприятна болка в задните части .Чудя се само как германците допуснаха този *** и им е канцлер
9
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
хахах - а аз чета "Шолц е готов да възбуди Путин" и се ококорих
8
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Германския план след падането на СССР беше дс не поставя русия в изолация, зада не се превърне отново в комунистическа дупка. Тяхното предложение беше дс се приобщи русия отново към Европа, да се работи с нея, да се вдига стандарта й и тн. Е жалко руския народ не го оцени и сега пак ще ди пати от комунистите. Но този път може да е дълго и болезнено. Защото Германия беше единствената, която вярваше в този подход и руснаците е предадоха.
7
2
 
21
 
! Отговори
България е в Колапс преди 10 месеца
В България се извършва Геноцид, и Президента мълчи !Няма нито един адекватен политик, за да каже в Парламента какво се случва с Българите!