Над 1 млн. руснаци принудени да напуснат Русия

Това стана ясно на конференция на руската опозиция
5 юни 2023 21:41, Стела Стоянова
73
Над 1 млн. руснаци принудени да напуснат Русия
Снимка БГНЕС

Над 1 млн. руснаци са били принудени да напуснат Русия от режима на Владимир Путин - това съобщи директорът за Източна Европа и Централна Азия към Европейската служба за външна дейност Михаил Зибер на започналата днес конференция на руската демократична опозиция в Европейския парламент в Брюксел.

"Русия излезе от Европа, а Руската православна църква се отказа от Бога от Новия завет", каза в онлайн обръщението си нобеловият лауреат за мир Дмитрий Муратов:

"Най-важното е, че в днешната религиозна и пропагандна идея смъртта е по-важна от живота. Не животът е дар Божи, а смъртта в името на държавата. За смъртта, особено ако тя се е случила по договор, плащат значително повече, това се превърна в изгодна инвестиция. За смърт по договор човек получава такива пари, каквито би могъл да получи за 20-25 години от живота си", посочи той.

"Общата ни цел е справедлив мир, смяна на режима, гаранция за мирно бъдеще и честни демократични избори. Останалото - ляво, дясно и накъде, да решава избирателят", каза пък бившият магнат Михаил Ходорковски по повод присъстващите представители на руската опозиция.

Още по темата

"За нас постигането на дългосрочен и дори средносрочен договор с Путин не стои. Този режим трябва да бъде унищожен. Друг път за мирно и нормално бъдеще не само за Русия, но и за Европа и целия свят просто няма.  Обикновената замяна на Путин с друго име без преход към парламентарен и дълбоко федерализиран модел на управление, без свободни и честни избори, просто няма да промени нищо", добави той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още по темата: Путинруснаци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
5
 
! Отговори
cazzo duro преди 10 месеца
До дежурните по путин :Как сте бе мишочета ?Търсите ли си вече нова работа ?Изкарахте ли някакъв курс ?Придобиете ли някакви умения ?Скоро няма да име кой да ви плаща за "работата". Да натискаш копчето "изтрий", ако някой каже нещо против жужи. :-)))Такива "специалисти" никой не търси.:-)))
58
0
 
5
 
! Отговори
!! преди 10 месеца
Не е страшно, че са избягали от Русия, страшното е, че много руснаци дойдоха в България.Ако някой се е разхождал из центъра на Варна - само руска реч се чува, направо се притеснявам вече, че лудия им диктатор може в един момент да тръгне да ги освобождава от нас - Българите :(
57
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Бройката не е 1 милион, а наближава 6 милиона. Само за последните 15 месеца над 1 милион руснаци се преселиха в бившите азиатски републики на СССР. За Турция, Източна и Западна Европа, Австралия, Нова Зеландия, Северна и Южна Америка и Африка да не говорим. След Болшевишката Революция 1917, 1918 и последвалия Червен терор, огромна руска емигрантска вълна залива света. Само в България не е имало град без руски учители по математика, музика, западни езици и т. н. в местните училища.
56
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Преди 6 месеца руски сапьори минираха Каховската ВЕЦ. През последните 2 седмици евакуираха документи и техника от отбранителните си позиции на левия бряг на Днепър. Рано сътринта на 6 юни 2023, войници от 1ви батальон на 205та мотострелкова бригада от Будьоновск, Ставрополски край, по заповед от Главното си командване, съгласувано с Кремъл, дистанционно взривиха стената и ПОТОПИХА СОБСТВЕНИТЕ СИ ОТБРАНИТЕЛНИ ПОЗИЦИИ. СЛАВА БОГУ, ЧЕ НЕ КОМАНДВАТ БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ...
55
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
55 - от Укрия ли?
54
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Марш от чуждата територия, неандерталци. Не ми дрънкайте празни приказки
53
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
53 - тогава и тези един милион ще се върнат да защитават родината си. А от укрия защо избягаха 10 милиона а не останаха да я бранят А. нали войната е там? От тук защо избягаха 2 милиона?
52
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
АБЕ ТО ОТ БГ ИЗБЯГАХА 2 МИЛИОНА ЧЕ БЯХМЕ 7 МИЛИОНА, ОТ УКРИЯ ИЗБЯГАХА 10 МИЛИОНА ЧЕ БЯХА 50 МИЛИОНА ДРЪНКАТ ЗА РУСИЯ ЧЕ ИЗБЯГАЛИ 1 МИЛИОН НА 145 МИЛИОНА.
51
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
да сме точни - 3 милиона са заминали от началото на 2022 (основно млади мъже с добро образование), около 150 000 са убити и около 250 000 са осакатени
50
15
 
13
 
! Отговори
Bezimenen преди 10 месеца
Популацията на Русия сравнена с тази на България е 21 пъти повече,а едва един милион са я напуснали.Срам за Европейска България.Най-бързотопящата се нация в света сме,а пишите врели-некипели.
49
14
 
8
 
! Отговори
Факт преди 10 месеца
0,7% са предателите в Русия. Относително малко за мащаба на държавата.
48
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Той и Коста не иска да ходи там.
47
14
 
11
 
! Отговори
ПроСоТо преди 10 месеца
аууу,ужас!...ЦЯЛ МИЛИОН при 150 милионно население ?!?!...Какво да кажем ние,които изгонихме ДВА милиона наши деца при условие,це сме 30 пъти ПО-МАЛКО от рашъните?
46
6
 
23
 
! Отговори
Гоги преди 10 месеца
1 милион и то без война! Хахахха представете си,като се пренесе войната на руска територия.
45
3
 
25
 
! Отговори
Рибентроп-Молотов преди 10 месеца
Само в Казакстан са избягали над половин милион, искаше Путин да ги депортира обратно ама депортира дедовия. За това сега не смее да каже думата "мобилизация".
44
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Копейката да заминава немедлено, там му е мястото
43
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До гуша ми дойде да слушам и за руснаци и за украинци, сиктир, до къде стигна Барселона гейт?
42
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
На вова не му пука...той астаналите ги убива
41
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Джуджето се е парализирано от страх и е напълнило упоително гащите.
40
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 34. А защо трябва да отиваме в Русия?