Над 100 ареста на протести в Русия за рождения ден на Навални

Опозиционерът излежава присъда от над 11 години затвор
Обновена: 5 юни 2023 09:13 | 5 юни 2023 08:40, Елка Василева
31
Над 100 ареста на протести в Русия за рождения ден на Навални
Снимка: архив, БГНЕС

Руската полиция арестува над 100 души, излезли на улиците, за да отбележат 47-ия рожден ден на Алексей Навални, най-известния руски опозиционен лидер, съобщи група за наблюдение на протестите ОВД-Инфо, цитирана от Ройтерс.

Още по темата
В изявление на организацията се казва, че към 22:42 ч. московско време (1942 г. по Гринуич) в 23 града са били задържани 109 души. След нахлуването на Русия в Украйна през февруари 2022 г. властите предприемат силни мерки срещу проявите на несъгласие и в повечето градове са задържани само няколко души.

Навални излежава присъда от над 11 години затвор за измама и неуважение към съда. Според него обвиненията са били скалъпени, за да му се запуши устата.

Кадри от Москва и Санкт Петербург показват как полицията арестува отделни протестиращи. Един мъж вдига за кратко плакат, след което московската полиция го отвежда, приведен и стенещ от болка. В руската столица бе арестуван и друг мъж, издигнал плакат с надпис на английски език "Освободете Навални".

В Санкт Петербург жена, придружена от дете, заяви пред медиите, че е била задържана с непълнолетното си дете, защото е против войната.

През април Навални, който стана известен с обвиненията си срещу руския елит и твърденията за огромна корупция, заяви, че срещу него е образувано "абсурдно" дело за тероризъм, по което може да бъде осъден на още 30 години затвор.
(БТА, Асен Георгиев)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
ВЕЛИЧКО преди 1 година
Сталин е казал - има човек - има проблем ! Няма Навални - няма проблем , казвам аз ! Защо , по дяволите , руснаците си създадоха проблем ? !
22
3
 
3
 
! Отговори
Еквивалент преди 1 година
Навални е руският Христо Иванов, Кирил Петков и Асен Василев. Просто руснаците имат характер и се обезпаразитяват навреме. Ние си храним *** и резултатът е видим. *** наедряват.
21
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Усеща се паниката в русофилските коментари и действията на режима в Москва. Не е лошо и в България да се приеме закон - 11 години затвор за русофилска пропаганда.
20
4
 
8
 
! Отговори
Паню Баирски преди 1 година
Руските въшкарници освен да арестуват и да бият, друго не могат!
19
2
 
5
 
! Отговори
Оффф, преди 1 година
тоя Дневални що не ги е поканил тези гости на рожденния си ден у тях... Да си хапнат парче сметанова торта от тялото на 33-полово др0гарче,да танцуват и да се веселят с прайда и розовите балони,да пеят традиционни тиролски песнички и да се омешат кой с каквото си харесва...
18
5
 
10
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 1 година
Кой знае какви и на кои чуждестранни агенти и фондации е сътрудничил. Тук се знае само това което ни казват "ЕВРЕЙО ОКЕАНИСТИЧЕСКИТЕ" медии. Те не отразяват и никога не са отразявали истината от всички гледни точки. Причините ги знаете много добре.
17
5
 
13
 
! Отговори
Караварската митолог преди 1 година
Краварската митология за руски партизани се срина като 'партизаните' заговориха на полски по пуснатите от тях самите клипчета! :) Вагнеровци много обичат лова на панове и казаха че ще ходят на сафари без разрешение на армията. :)
16
3
 
10
 
! Отговори
Преразкази по картин преди 1 година
Добре че мисирките имат богато въобржение! Иначе събитието с няколкото върли активисти щеше да остане незабелязано!
15
12
 
9
 
! Отговори
Русофилски пърдежи преди 1 година
Руската пропаганда вече прокара опорката че партизаните били поляци вербувани от НАТО. Тукашните русофили павтарят като папа гали и миришиииииииИ!!!
14
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен - "Успех на партизаните" - Да, има клипчета на поляците. А тук мисирките ни проглушават ушите за "РУСКИ партизани" тръгнали да свалят Путин. Мечти краварски.
13
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ееех, *** кефа един национален предател е на мястото си - в зандана. А Боко, Шиши, Кирчо, Кокорчо, Ристю-Гагата, Наско -Жабата кога ??
12
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Успех на партизаните" --- Оказа се, че при нападението срещу села в Белгородска област на 22 май 2023 г., една част от терористите-диверсанти са били полски наемници. Полша веднага заяви, че те не са свързани и не представляват полската армия.
11
5
 
9
 
! Отговори
VladTepes преди 1 година
Алкашите от опозицията подкрепят своя брат по чашка Навални, който дълго време изнемогва без пиячка.
10
1
 
8
 
! Отговори
Пройко преди 1 година
Защо протестират срещу рождения му ден? Не разбирам?
9
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само лабут за такива ***
8
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"московската полиция го отвежда, приведен и стенещ от болка" ------------------------------ Точно от болка ли стене? Коя част на тялото го боли?
7
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мисирката ЕлВас както винаги почва деня все едно сме руснаци. Русия това, Русия онова, учения правили, еди колко си човека арестували плюс обичайните антиевропейски глупости. Кукло, не живеем в Русия.
6
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Успех на партизаните и скорошно освобождение на Русия от путлеризма
5
4
 
2
 
! Отговори
До 4 преди 1 година
Спокойно и за него ще кажат че е предател като за другите преди него и следващия ще поеме
4
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
СССР 2.0. Само дето СССР беше много по голям, силен и с много съюзници ама с репресии, пропаганда и некадърност пак уйде в канала.