Русия започна учения в Японско и Охотско море

Ще участват над 60 кораба, 35 самолета, 11 000 военни
Обновена: 5 юни 2023 08:42 | 5 юни 2023 08:30, Елка Василева
20
Русия започна учения в Японско и Охотско море
Снимка: архив, БГНЕС

Руският Тихоокеански флот започна оперативни учения във водите на Японско и Охотско море, които ще продължат до 20 юни, съобщи руското министерство на отбраната, цитирано от Ройтерс и ТАСС.

"В ученията на бойната група на силите на Тихоокеанския флот участват повече от 60 бойни и спомагателни кораба, около 35 самолета на военната авиация, сили на бреговите войски на руския флот и над 11 000 военнослужещи", заяви министерството в Телеграм.

По време на практическите учения корабните тактически групи и военноморската авиация ще търсят и проследяват подводници на условен противник, ще провеждат тренировки и бойни учения срещу надводни и въздушни цели, включително ракетни и артилерийски стрелби, ще отработват организацията на противовъздушната отбрана на корабните отряди и ще организират логистичната поддръжка на силите в морето.
(БТА, Асен Георгиев)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
3
 
1
 
! Отговори
Малииии преди 10 месеца
Да нямаха нуклеарлите до сега щяхме да пием водка във Владивосток и да играем казачок в Сибир. Добре че беше тая война та да видим колко провалена държавица е Просия
18
3
 
1
 
! Отговори
Чоката преди 10 месеца
На кой му др*еме за тия провалени му*три. Не ни занимавайте по цял ден с някакви глу*паци
17
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Дано сгрешат да нападнат Япония,и войната от 1903 год. с тотален разгром над Просия като нищо може да се повтори.
16
1
 
4
 
! Отговори
однако преди 10 месеца
Обърнете внимание, че и руският Балтийски флот започна оперативни учения във водите на Балтийско море, които ще продължат до 15 юни.
15
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
хаха,японците са напълнили гащите до вечерта ще излязът с поредната декларация
14
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Бaх-мaмa му, сравнението ти мяза на оценките за качеството на живота в различните страни. В България животът бил на високо ниво, защото климатът бил прекрасен. Русия била назад в класацията, защото там било много студено.
13
11
 
3
 
! Отговори
Бах мама му. преди 10 месеца
До А знаете ли че: 10 Не , не знаем. Китай има един самолет носач , а САЩ имат единадесет.Още малко и ще ги настигнат. Никой не може да се е..ва със САЩ.Огромна мощ.
12
6
 
4
 
! Отговори
Я па ти.. преди 10 месеца
До Бай Дрън 6 Това което си описал е така, с изключение на убитите да сега над 200 000 руснаци. Тези ги приказвай на майките , съпругите и децата на убитите.
11
7
 
1
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 10 месеца
Целия Тихоокеански флот на Русия е на показ.Сега е момента.
10
5
 
7
 
! Отговори
А знаете ли че: преди 10 месеца
Китай изпревари Америка по размер и приблизително изравни по качество на морския флот! След две години ще ги изпревари категорично!
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Китайски военен кораб премина на 130 м. пред американски разрушител в Тайванския проток. Снимка: АПВоенноморските сили на САЩ публикуваха видеозапис на това, което те определиха като "опасно взаимодействие" в Тайванския проток, при което китайски военен кораб преминава пред американски разрушител, предаде Ройтерс.
8
4
 
5
 
! Отговори
Бай Дрън преди 10 месеца
И да, днес чета, че се въ,обновява и производството на Волга :) Какво по-красиво от това? Де и ние да възобновяхме производството по е на Балкан...
7
4
 
13
 
! Отговори
абе преди 10 месеца
откъде толкоз ракети и снаряди, че и за учения, а ний мислим че отдавна свършиха в украйна....изглежда че наистина там е военна операция с частни армии, украйната не я мислят за нищо!
6
9
 
8
 
! Отговори
Бай Дрън преди 10 месеца
Напротив, войната е добре дошла за Русия тоя път. Тя не е на нейна територия, промишлеността и се активира пт собствени сили, изтласкаха чуждите кърлежи от пазара си, както и кърлежите, ползващи евтините им ресурси. Русия днес е в подем, промишлен подем, който може още да не се отразява на икономиката, но в бъдеще ще е основа. Освен всичко, Русия не е изолирана, а САЩ напраеи голямата грешка да се заяжда с Китай.
5
12
 
10
 
! Отговори
Кире преди 10 месеца
Много жалко и тъжно за Руснаците. Предния път на изолация изостанаха в развитието си с 20 години. Сега пак. Изглежда на управлявата върхушка номенклатурчици и назначените от тях мутро-олигарси са готови да жертват децата на другите, стига те да продължават да грабят ресурсите на страната и да си купуват яхти и отбори, а децата им да си живеят в омразния Запад.
4
6
 
15
 
! Отговори
По същество преди 10 месеца
Е, не може... Нали нямат вече войници и ракети... Нали всичко е в Украйна? От къде обучен персонал, техника и т.н.? Математиката и логиката явно не са силна страна на Запáда.
3
7
 
9
 
! Отговори
Бай Дрън преди 10 месеца
Японците ще гризат дръвцето. Пак. Не се научиха да не бъдат слуги.Мислят си и те като нас, че тоя път са от правилната страна на историята.Колко мило.
2
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Руският Тихоокеански флот започна оперативни учения във водите на Японско и Охотско море. Те са традиционни и се провеждат в началото на лятото. РФ трябва да се пази и от нападение от изток. Там разстоянието между територията на Русия и Пиндостан е само 4 км.
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Нещо корейците не са много съгласни, че това е японско море за тях е източнокорейско море