Стотици от Херсон се молят в социалните мрежи: Спасете ни, умираме бавно!

Поне 150 души се водят изчезнали
9 юни 2023 19:41, Нели Христова
91
Стотици от Херсон се молят в социалните мрежи: Спасете ни, умираме бавно!
Снимка: БГНЕС

Стотици хора пишат в приложението Telegram с молба да бъдат спасени от тежките наводнения в Херсон.

"Помогнете ми, моля!", пише Светлана, която казва, че има 35 души, хванати в капан на един и същи адрес. Те се намират в окупираната от Русия страна на река Днепър.

"Всички са на близкия покрив – деца крещят и плачат", умолява тя.

"Три дни без храна и вода. Умираме бавно. Моля, моля."

Повечето викове за помощ идват от хора от левия бряг, който е под руски контрол.

В един местен списък, публикуван днес, BBC вижда имената на най-малко 150 души, за които се съобщава, че са изчезнали.

"Питам спешно! Има баба, родена 1939 г., и жена с увреждания, родена 1958 г. Трябва да бъдат евакуирани. Помощ!", пише Aльона.

Длъжностни лица в Херсон посъветваха доброволците-спасители да спрат, след като градът беше подложен на тежък обстрел вчера.

В социалните мрежи десетки хора от цяла Украйна отговориха с адресите си и предложение за настаняване след спасяването им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Умрелите укри за никой не са "загуба" дори и за своите....еми фашизъм братя укри :))
64
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Добре бе, какво общо има окупираната от руснаците територия с Херсон? Нали руснаците напуснаха Херсон преди половин година?
63
8
 
3
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 10 месеца
Горките хора , но мисля че вода има достатъчно.Всички обичат Путин.
62
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Това са поредните американо-украински глупости. Непрекъснато обикалят спасителни екипи и прибират желаещите, раздават храна, но повечето отказват да си напуснат домовете и спокойно чакат водата да спадне. Хората са спокойни, паника няма, а колко видеа изгледах и не и нито на едно нямаше писъци и режисирани драми.
61
15
 
8
 
! Отговори
До какво губи Русия преди 10 месеца
Ти нали не мислиш че някой е правил сметки. Проста логика - ВЕЦа е окупиран от простите рашки и миниран, глупаците не изпускат водата от пълноводието , позволили са си да го обстрелват и са повредили стенара и бам сега. После - какво стана ? нема да ги спсяваме да не разкажат - ей това са те рашка ***. Само че за подобни неща Господ бави но не забравя да му мисли Путин, няма да му е лесно
60
11
 
10
 
! Отговори
64 преди 10 месеца
Именно, 64. За онези които управляват от Кремъл, човешкият живот очевидно не струва и копейка, щом е жертван за целите на една мегаломанска утопия, каквато е имперският стремеж на Путин. Бедствието в Каховка носи типичния почерк на руските шовинисти.
59
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен -68 - В България 1941 посрещахме германците с цветя , а само три години по-късно посрещахме СССР пак с цветя . Санчо , казал Дон Кихот " истината се намира на върха на копието" .
58
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
По време на цялата война има затъмнение по въпроса на коя страна е местното население. То еднозначен отговор няма но все пак има някакви нагласи. Само че истината се крие. А в случая това е важно кой да помага !
57
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Съвсем ясно е че положението е много тежко на източния бряг. Защо тогава сорросоидните медии се опитват да препишат вината на Русия ето това не мога да разбера по никакъв начин. Лъжите и инсинуациите нямат край. Защо ?За интересите на империалистите и милитаристите. Това е ужасно. САЩ защо нимога не помага в тежки ситуации защото няма полза да помага може би ?!?
56
12
 
7
 
! Отговори
... преди 10 месеца
рашистан е терорситчна държава! това даже путинофилията тука вече го разбра! Но най-важното е, че целия свят го разбра! рашистан е най-голямата терористична държава в света на която ИДИЛ само може да завижда! ИДИЛ НЕ избиваха толкова мирни граждани! За разлика от рашистан!
55
3
 
3
 
! Отговори
BBC преди 10 месеца
Повервахме Ви!
54
5
 
6
 
! Отговори
Посолството преди 10 месеца
Урките им помагат стрелят ги направо с миномети да не се мъчат горките ние сме ги учили
53
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен== Американецът Рубин е в България. Той е изпратен от ЦРУ за да управлява медиите за борба с Руската хибридна дезиинформация. Ще става още по-зле със соросоидната цензура!
52
1
 
5
 
! Отговори
Някой към Олимпий преди 10 месеца
"приятели" Кой живее в миналият век? В 21 век такова животно няма, ако не е за интерес, пари и т.н. В един момент всички ти забиват нож в гърба. Днес така, а утре не се знае знае ли се.....
51
4
 
15
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 10 месеца
Къде са западните приятели?
50
5
 
6
 
! Отговори
Някой преди 10 месеца
Ами нямаше ли сирени и организация от военните? Понякога човек трябва да знае как да реагира преди да избухне в обвинения когато няма кой да дойде във война да ти помогнат адекватно. Можеше Зеленски да иска разговор и ако стрелят да помоли да спрат. Егото и войната и всичкото или понякога може да избереш хората. Колкото и да не е наред Путин явно има някакъв процент нормалност и едва ли иска да избие всички хора.
49
2
 
1
 
! Отговори
Премъдър преди 10 месеца
Ето това е пример защо трябва да учите децата си да плуват.
48
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
до52.Ква Русия бе мозък Чернобил е в Украйна.И повечето служители бяха украинци.Аман от невежи хора и всезнайковци.
47
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Русия отново се прояви. След като с лъжите си седмици наред за Чернобил направи невиждана катастрофа, равняваща се на над 50000 ядрени бомби, като тези над Япония, сега отново блесна. Това е, драги роби комунизмът руски. Вие си се кланяйте на тия, дето ви изтровиха децата. Добре, че русофилите на 99% сте текезесари от прованса и селата тотални бедняци, та не ви виждам и няма как да ви познавам.
46
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Как се засилват новините против руснаците в последните дни.Забелязва се че е в пъти е повече пропагандата срещу Русия от преди.Дали защото контрата се провали или има и друго?