Русия отблъснала украинска атака срещу нефтопровода "Дружба"

Нападенията с дронове в Русия зачестиха през последните седмици
17 юни 2023 13:56, Елка Василева
99
Русия отблъснала украинска атака срещу нефтопровода "Дружба"
Снимка: архив, БГНЕС

Руски подразделения за противовъздушна отбрана снощи са отблъснали украинска атака срещу помпена станция на петролопровода "Дружба" в Брянска област, която граничи с Украйна, предаде Ройтерс, като се позова на губернаторът на областта.

"През нощта подразделенията за противовъздушна отбрана на руските въоръжени сили в района на град Новозибков отблъснаха атака на въоръжените сили на Украйна срещу станцията на петролопровода "Дружба". Благодарение на професионализма на нашите военни системите за противовъздушна отбрана унищожиха три безпилотни летателни апарата", съобщи Александър Богомаз в своя публикация в "Телеграм".

През последните седмици нападенията с дронове в Русия зачестиха, като често са насочени срещу енергийни съоръжения, отбелязва Ройтерс. Русия обвинява Украйна, въпреки че Киев публично отрича да е отговорен за атаките.

Петролопроводът "Дружба" доставя петрол на беларуските нефтопреработвателни заводи и го транзитира за Европа, посочва ТАСС. Тръбопроводът води началото си от Самарска област, минава през Брянск, след което се разклонява на два участъка: северен и южен, преминавайки през Беларус, Украйна, Полша, Чехия, Словакия, Германия, Унгария.
(БТА, Владимир Арангелов)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
15
 
6
 
! Отговори
Мужик преди 10 месеца
Ха ха ха, каквото повикало, това се обадило. Още ли стреляте по енергийната система на Украйна? Този път не успя, но следващия път ще ви се наложи да помпате ръчно на помпената станция.
16
11
 
10
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 10 месеца
Силно се надявам поляците да проявят квпка разум и да си седят на д то. Защото ако влязат тогава Китай и Иран биха били доста разучни ако се намесят. Не за друго ами тях не са ги запукали именно заради Русия. Предполагам това им е известно. Та така. Или Украйна изчезва от картата или честита ви ТСВ. За съжаление аз предричам второто. Е дано да греша. Но залогът е край на сегашния еднополюсен доларов свят.
15
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Някой натовски полковник да каже как върви украинската контраофанзива.
14
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тез хем не могат да водят война, хем се пенят напразно, нещо като сърбетата са :)))
13
7
 
17
 
! Отговори
Полковник преди 10 месеца
Ами как да има новини за контрата на укрите като няма успехи и търпят голями загуби.Още нищо не са превзели,естествено че ще се мълчи по този въпрос.Леопардите се оказаха крайно неподходящи за сериозен бой и горят като факли.Брадлитата и те така.А загубите в жива сила които понесоха бандеровците от началото на контрата са огромни.
12
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Леопардите не могат да избягат от мечката и на дърво.
11
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Укрите не изневеряват на терористичните си наклонности.
10
10
 
18
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 10 месеца
Укрите имат човешки ресурс за още 6 месеца война и после ще реват за мир. Другия вариант да влязат алкохолиците поляци. Дето Вермахта ги прегази за отрицателно време. Поразителното е че тактиката на Блицкрига в наши дни е неприложима. Освен ако нямате насреща си папуаси или сандалджиите от ИДИЛ. Просто вече всички армии са модерни, знаят как да се окопават с дълбокоешелонирана отбрана.
9
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Юрушът на укрите как върви гърмят ли брадлита и леопарди?
8
2
 
4
 
! Отговори
Сега преди 10 месеца
Браво те ще станат милионери така само незнам в какво ще им плащат , в рубли ли или в долари
7
7
 
13
 
! Отговори
хахахах$$$ преди 10 месеца
Не виждам никакви новини за 4 месеца чаканото подкрепено със супер модерно нато техника на ОкроФашагите. Руснаците са ***, прости и неграмотни и се бият с лопати ...явно окроЛГБТ+Атлантиците вече са превзели Москва - леопарди брадлита и тн са на червеният площад, но защо няма новини за победите на ХОМОФашагите?
6
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Когато укрите успеят и стане екокатастрофа ги обвинявайте тях.
5
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
урколенд = терористична държава
4
6
 
13
 
! Отговори
Давай Za преди 10 месеца
Правилно писа в долари. Украйна от 2014г. е щат на САЩ
3
7
 
7
 
! Отговори
Беко преди 10 месеца
Удри къде най-боли!
2
10
 
20
 
! Отговори
Ние нямате проблеми преди 10 месеца
Като се интересувате за Украйна ходете там, и спрете да ни отровите с тази Украйна!
1
17
 
13
 
! Отговори
Путин в Хага затвор, преди 10 месеца
Кирил Бундяев и всички други руски политици, пропагандисти и военни, подстрекатели и извършители на военни престъпления на доживотен затвор. Русия плаща за всичко разрушено и по 10 милиона долара за загинал украинец.