Русия отблъснала украинска атака срещу нефтопровода "Дружба"

Нападенията с дронове в Русия зачестиха през последните седмици
17 юни 2023 13:56, Елка Василева
99
Русия отблъснала украинска атака срещу нефтопровода "Дружба"
Снимка: архив, БГНЕС

Руски подразделения за противовъздушна отбрана снощи са отблъснали украинска атака срещу помпена станция на петролопровода "Дружба" в Брянска област, която граничи с Украйна, предаде Ройтерс, като се позова на губернаторът на областта.

"През нощта подразделенията за противовъздушна отбрана на руските въоръжени сили в района на град Новозибков отблъснаха атака на въоръжените сили на Украйна срещу станцията на петролопровода "Дружба". Благодарение на професионализма на нашите военни системите за противовъздушна отбрана унищожиха три безпилотни летателни апарата", съобщи Александър Богомаз в своя публикация в "Телеграм".

През последните седмици нападенията с дронове в Русия зачестиха, като често са насочени срещу енергийни съоръжения, отбелязва Ройтерс. Русия обвинява Украйна, въпреки че Киев публично отрича да е отговорен за атаките.

Петролопроводът "Дружба" доставя петрол на беларуските нефтопреработвателни заводи и го транзитира за Европа, посочва ТАСС. Тръбопроводът води началото си от Самарска област, минава през Брянск, след което се разклонява на два участъка: северен и южен, преминавайки през Беларус, Украйна, Полша, Чехия, Словакия, Германия, Унгария.
(БТА, Владимир Арангелов)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Путин доживот затворЛеко брато. Муджихидините от Чечня са обявени официално от САЩ за терористи! За атентата по време на Бостънския маратон няма да ти напомням. Няма сми. Руснаците в Сирия спряха конвоите с американски и турски цистерни крадящи сирийски петрол и геноцида на населението от ИДИЛ и други"опозиционни"сили.
36
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен 29 Това е ПЕТРОЛОПРОВОД бе пич! Какъв газ те гони? Добре, че ББ направи турски поток, та не зависим от кефа на хохлите. Че една зима зъзнахме и пак изкараха руснаците виновни. Снощи от къде ми изпадна статия от 2019г. Укрите заплашват, че ако до края на годината няма договор на Русия със Зап.Европа, укрите ще прибират РУСКИЯ газ минаващ през тях без да плащат! Наште натовски ***: аууу със Сев.поток се нарушавал интереса на Украйна! Няма да могат да крадат и изнудват ли?
35
19
 
3
 
! Отговори
Путин доживот затвор преди 10 месеца
всички участници и съдействащи на руския тероризъм, геноцид и престъпления против човечеството в Украйна, Сирия, Чечня, Африка и навсякъде: ПОД СЪД И НА ДОЖИВОТЕН ЗАТВОР. Кирил Гундяев и всички други руски и чуждестранни политици, пропагандисти и военни, подстрекатели и извършители на военните престъпления в Украйна и навсякъде: на доживотен затвор. Русия плаща за всичко разрушено и по 10 милиона долара за загинал.
34
14
 
4
 
! Отговори
Лилипутин преди 10 месеца
Та за Путин ми е думата,ще го балсамират ли като Ленин.
33
14
 
1
 
! Отговори
Лилипутин преди 10 месеца
Питам се,дали ще положат *** в мавзолей. До Ленин,де.
32
1
 
8
 
! Отговори
абе преди 10 месеца
атентатори, баджанак! обикновени терористи! язва на обществото, която трябва да се изреже издъно!
31
1
 
23
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 10 месеца
Фалшивата западна пропаганда минава само при мозъчно закърнели индивиди. Питам що още в началото спряха всички руски новинарски сайтове и канали? Защото да не знаем как го отнасят украинците. А те го отнасят жестоко. Силни са, но с руснаците не могат да се мерят доста по силни армии. Да, през ВСВ Западът им помогна страшно много. Ама Наполеон си го смазаха сами. Както и рицарите, шведите и татарите и тн.
30
1
 
14
 
! Отговори
В,В,ПУТИН. Z, преди 10 месеца
Русия. Си. Изпълнява. Специалната военна. Операция. Но. Украина. Сред. Превърнала. Полигон. За. Реклама. На. Военна. Техника. и. Оръжие. Жалко. За. Обикновенните. Хора,
29
7
 
0
 
! Отговори
Бандеровец преди 10 месеца
Аз се сетих къде съм, в леглото с жена ти.
28
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Руснаците утилизират западна техника много по-бързо, отколкото тя се произвежда, това не може да продължи още много.
27
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ако ударят Дружба, ние сме единственияте газотранзитиращи на руски газ. Пари ще спечелим. Путин ще спре зърнената сделка и пак ще спечели. Печелим от тази война. Ще строим 4 ядрени блока, войната ни донесе икономическо развитие. Франция и САЩ ще ни дадат евтини кредити за строежа.
26
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Иначе правят "контраофанзиви", да се смееш от сърце на глупостите им :)))
25
1
 
6
 
! Отговори
Давай Za преди 10 месеца
Още по-лошото е, че се бият украйнци срещу украйнци
24
2
 
15
 
! Отговори
БАНко преди 10 месеца
СЕВЕРЕН ПОТОК , АМОНЯК, ЯЗОВИРА КАХОВКА , ОПИТ СРЕЩУ ТУРСКИ ПОТОК .... !!! ПУТИН , КАКВО ГИ ЧАКАШ ??? СВЕТА ТЕ ЧАКА ДА ГИ УНИЩОЖИШ !!!
23
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Има няма грешка ама армията на укрите бързо намалява.Около 300 хиляди са реално срещу 350 хиляди руснаци.Естествено че не могат да пробият.700 хилядна армията на укрите беше при офанзивата към Херсон.Сами се сетете къде са отишли останалите 400 хиляди бандеровци.
22
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Мачкай УкроФашисткият режим в Киев Вова!!!!
21
3
 
15
 
! Отговори
Мунчо преди 10 месеца
Как така? Не може да бъде! Има някаква грешка. Урсула веднага да я поправи!
20
6
 
21
 
! Отговори
Давай Za преди 10 месеца
Украйнците "разполагаха" с 700хил. армия, сега вече са под 200.
19
2
 
18
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 10 месеца
А контраофанзивата си е чисто и просто един нескопосан юруш. Който само ускорява темповете на загуби в жива сила и техника на хохлите. Техниката е донякъде заменима макар и супер скъпа. Ама бойците имат краен брой. Каква офанзива като и по въздух и брой оръдия рашките имат тотално преимущество.
18
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Мен друго ме интересува: Кой ще плати за покриването с откровен радиоактивен облак България? А то укрите много реват и претендират да ги издържаме. Като че ли сме им роби.