Шойгу поиска повече танкове от отбранителната промишленост

Путин призна, че руската армия не разполага с модерни оръжия
17 юни 2023 21:05, Анисия Иванова
175
Шойгу поиска повече танкове от отбранителната промишленост
Снимка: БГНЕС

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу поиска повече танкове от отбранителната промишленост на Русия за войната срещу Украйна, предаде ДПА, като се позова на съобщение на министерството.

При посещение в производствен завод в сибирския град Омск Шойгу настоя за "стриктно спазване на графика за изпълнение на държавната отбранителна поръчка", се казва в изявлението.

Канцеларията на руския министър на отбраната съобщи, че "той е поставил задачата за по-нататъшно разширяване на производствените мощности за танкове и тежки огнехвъргачни системи".

Москва започна пълномащабно нахлуване в Украйна преди близо 16 месеца и вече претърпя множество военни неуспехи. Международните наблюдатели неведнъж посочват проблемите на Русия с военното оборудване, отбелязва ДПА.

Неотдавна дори президентът на Русия Владимир Путин призна, че в момента руската армия не разполага с модерни оръжия, но същевременно заяви, че оръжейната индустрия "несъмнено" ще отстрани този проблем. (С. Танчев, БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
7
 
9
 
! Отговори
Русия отдавна преди 11 месеца
Е в рецесия
52
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Каква газ бе Шойгу е поискал увеличване на производството на танкове, това е опсността,те газ си имат достатъчно
51
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Западът губи близкия Изток, Латинска Америка също се измъква, Африка, Китай, Индия. Остават само васалите ЕС и Австралия.
50
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Европа няма нужда от руска газ, и без това икономиката спира, ЕС вече е в рецесия.
49
10
 
10
 
! Отговори
Русия нямаше ли 12 преди 11 месеца
Хиляди танка ? Всичките ли дадоха фира ?
48
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Кака газ бе Щойгу е поискал увеличване на производството на танкове, това е опсността,те газ си имат достатъчно
47
5
 
5
 
! Отговори
яжте насекоми с ГМО преди 11 месеца
Европейската комисия планира да облекчи нормите за генно модифицираните храни. В бъдеще много генно модифицирани храни (ГМО) ще може да се продават в Европейския съюз без етикетите на продуктите в супермаркетите да съдържат информация за това. ЕС - беден като мишка, няма нито суровини, нито енергия, нито земеделски земи да изхрани населението си. Очертава се мрачнпо бъдещо за "добре уредената градина", защото добре уредена градина без роби и слуги няма, без роби скоро се превръща в дива джунгла.
46
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ако западът иска да загуби безвъзвратно стотиците милиарди които изсипа в Украйна трябва незабавно да се обърне към Москва с за преговори и да приеме безусловно всички условия на Кремъл. В противен случай ще загуби много повече.
45
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Aко войната се проточи, ако не доведе до очаквания резултат или изобщо не доведе до никакъв резултат, тогава данъкоплатците ще започнат да се питат за какво се харчат техните данъци - вместо например за подобряване на здравна система, която е натрупала огромен брой проблеми. Затова е много важно да се успокоят западняците и да се убедят, че всичко си върви както обикновено или поне нищо друго освен победа над Русия не може да се очаква - въпреки че само преди няколко седмици им беше оптимистично обещано, че със западни оръжия украинските войски ще станат непобедим.
44
3
 
5
 
! Отговори
Никой не го е.е преди 11 месеца
за Русия колко много газ имала и колко била джофена ! Айде марш в рашистан
43
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Индустрията на ЕС минава на зелени енергии от вятърни перки и соларни панели но пpocтите копейкаджии не могат да го разберат това нещо.
42
2
 
7
 
! Отговори
А и да не продава бе преди 11 месеца
Таранколу ! Никой в Европа не им ще газта ! Хахаха
41
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
През последната година и половина Европейският съюз е похарчил 646 милиарда евро, за да избегне паниката на пазарите и да компенсира основните потребители за покупки на енергия на рекордни цени. На тази сума аналитичната агенция "Брьогел" оценява намесите. Само за сравнение: целия военен бюджет на Русия е 65-70 милиарда долара, тоест приблизително десет пъти по-малко, отколкото вече е изхвърлил ЕС, само за да поддържа икономиката си на повърхността.
40
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Русия няма повече нужда да продава газ на Германия. Всички видяха снимките на унищожената немска техника, разпростаниха се светкавично из целия арабски свят, акциите на немските и американските военни компании рухнаха. Русия може да печели много повече от продажба на военни технологии и оружия - има всичко, и суровини, и енергия, и опит, и квалифицирани специалисти.
39
1
 
3
 
! Отговори
Днес . Бг преди 11 месеца
Имаме си руска пропаганда достойна за каквото е обещал новият министър . Няма ли да съдействате и да дадете инфо на власта за тоя льольо с газта ?
38
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
За танкове могат да пишат танкисти, останалите правят съчинение по снимка. Който не е влизал в танк не знае за какво става дума. Слава на всички танкисти загинали за родината си - и руски и украински
37
5
 
5
 
! Отговори
Дай и аз да кажа преди 11 месеца
Нещо ! Никога вече токсична руска газ за европа . Имаме си вече газ от 3 нови източника които ни задоволяват напълно . Говоря само за тръбите . Отделно получаваме втечнен . Никога вече нищо руско не щем
36
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
В Европа вече са официално на крачка от крах на промишлеността. Случи се това, за което повече от година пишат адекватните автори, над което яростно и напрегнато се подиграват всякакви русофоби. Американският "Блумбърг" изстреля чифт публикации, които потвърждават правилността на изчисленията, които бяха отхвърлени от европейската политическа върхушка. Изданието цитира откъси от речта на вицеканцлера на Германия и същевременно министър на икономиката.
35
1
 
4
 
! Отговори
Българин преди 11 месеца
Защо бе?! Да не свършиха танковете по музеите :))))))
34
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Говорейки на икономически форум в германската общност в Бад Саров, Роберт Хабек без колебание и без да подбира дума казва, че германската индустрия в цялото си многообразие още в началото на тази зима може или да изпадне в тежка историческа криза, или или дори да престане да съществува.