Шойгу поиска повече танкове от отбранителната промишленост

Путин призна, че руската армия не разполага с модерни оръжия
17 юни 2023 21:05, Анисия Иванова
175
Шойгу поиска повече танкове от отбранителната промишленост
Снимка: БГНЕС

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу поиска повече танкове от отбранителната промишленост на Русия за войната срещу Украйна, предаде ДПА, като се позова на съобщение на министерството.

При посещение в производствен завод в сибирския град Омск Шойгу настоя за "стриктно спазване на графика за изпълнение на държавната отбранителна поръчка", се казва в изявлението.

Канцеларията на руския министър на отбраната съобщи, че "той е поставил задачата за по-нататъшно разширяване на производствените мощности за танкове и тежки огнехвъргачни системи".

Москва започна пълномащабно нахлуване в Украйна преди близо 16 месеца и вече претърпя множество военни неуспехи. Международните наблюдатели неведнъж посочват проблемите на Русия с военното оборудване, отбелязва ДПА.

Неотдавна дори президентът на Русия Владимир Путин призна, че в момента руската армия не разполага с модерни оръжия, но същевременно заяви, че оръжейната индустрия "несъмнено" ще отстрани този проблем. (С. Танчев, БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
7
 
5
 
! Отговори
до 80 преди 11 месеца
Русия в момента произвежда по 1500 нови танка на година. Толкова не може да произведе целия запад за 10 години напред.- Не може защото с вятърни мелници и фотоволтаици не могат да достигнат температурата на топене на стоманата.България обаче може защото има Атомна електроцентрала и това е стратегическо предимство, ама кандидатите за управници дали го разират
73
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Абе уркопи в каква Европа живеете бе.Дори не знаете дюза какво говорите газа в България в момента е руски,ама се представя като ,азерския .В Европа к,както и България цените на всички стоки растат непрекъснато .А на укопа му се привиждат копейки щото не ме кефи за едно и също нещо да плащам 30 % повече само щото някой ми казва,че така трябва Абе айде всички в бандерията и там си решавайте проблемите.
72
8
 
8
 
! Отговори
Танкове няма преди 11 месеца
Оръжия няма , пари няма , войска няма , външнополитически партньори няма ... едни картошки и останаха на рашата ! Голям резил
71
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
За производството на танкове е необдима легирана стомана която се топи при температура над 1600 градуса и се извършва само и единствено в електрически пещи. Интересно е как ще се извърши този процес с електричество произведени от вятърни перки или от фотоволтаици...Ти който ми пишеше минус знаеш ли как се лее стомана. Хилядите български стоманолеяри знаят но държавата им отне това право
70
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Вчера един приятел се върна от ЕС, седнахме да пием по едно кафе и резправя че всичко си е стабилка в ЕС, заведенията пълни, задръствания по магистралите, ЕС няма нужда от руска газ, но пpocтите копейкаджии никога не са стъпвали в ЕС и не могат да го разберат това нещо.
69
4
 
12
 
! Отговори
1234 преди 11 месеца
Копейките вече се чудят кви глупости да пишат. Досега обясняваха каква военна сила е Русия и как имала незнам си кви оружия. Сега и Путин и Шойгу признават, че всъщтост Русия няма нужните оръжия за да спечели и копейките си оплетоха яко опорките. Един се върна на опорката с газа(който в момента е 30 евро, много по евтин от преди воойната), друга па се върна чак на ГМО опорката още от СЕТА, трети ми говори за срив на Европа, абе пич ние нали живеем в Европа къде го тоя срив. Копейки сър
68
2
 
3
 
! Отговори
Днес бг преди 11 месеца
Е.а.х.ти тр.ол.ски.я руски сайт сте я си вижте тр.оло.ве.те бе некадърна ***
67
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
За производството на танкове е необдима легирана стомана която се топи при температура над 1600 градуса и се извършва само и единствено в електрически пещи. Интересно е как ще се извърши този процес с електричество произведени от вятърни перки или от фотоволтаици
66
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Да бе щото не сме стъпвали скоро в ЕС и не знаем ,как е,ама такива дето изобщо не да ходили могат да сощи пишат ,каквото си искат.
65
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Европа си има и оръжия и некакви други енергии, не трябва руска газ.
64
2
 
8
 
! Отговори
Русия е последната преди 11 месеца
От старите империи
63
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
ЕС е добре, заведенията са пълни, задръствания по магистралите, не го мислете ЕС.
62
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Някой здраво се е объркал В Омск се модернизират танковете Т-80,а единственото производство на танкове е само в Нижни Тагил.Нормално е да се иска чарт от танковете да се модернизират със допълнително оборудване.
61
4
 
10
 
! Отговори
Не я мислете богата преди 11 месеца
Европа ами си намерете танкове че свършиха
60
1
 
6
 
! Отговори
Сега не разбрах преди 11 месеца
Европа ли се оплаква че няма оръжия или Русия че като чета пропагандистите все едно е европа ?
59
4
 
6
 
! Отговори
Русия е изолирана преди 11 месеца
Опустошеителните санкции действат, Русия е изолирана, руската икономика е в колапс. Руснаците са принудени да свалят чипове от немските танкове Леопард и да ги слагат на миялните машини и кафеварки за да не спре производството.
58
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Цветущи градини без роби не съществуват, това е нонсенс, няма такова нещо. Без роби цветущата градина се превръща в джунгла. И това което прави сега Русия, и в Близкия изток, и совалките на Лавров в Африка, Азия и Латинска америка, е да приблича на своя страна всички тези територии които потенциално биха могли да станат роби на цветущата градина на Борел.
57
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
СССР разруши колониалните империи, но СССР не можеше да разруши нео-колониалните империи на САЩ и на финансовия капитал. За това СССР си отиде и на сцената дойде Русия която за разлика от СССР познава и разбира механизмите на нео-колониализма и финансовия капитал. СССР не го пускаха вътре, а Русия влезе в този нео-колониален свят и започва да го разрушава.
56
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
ЕС минава не некакви други енергии и на икономика без ресусри и без енергия. ЕС няма нужда от руската газ.
55
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
ypaл вагон завод произвежда около 80 танка годишно.