Москва събира войска в Запорожка област и край Бахмут

Според кмета на Мелитопол Иван Фьодоров, войските се придвижват от Каховка и Нова Каховка
19 юни 2023 22:25, Йоана Цонева
69
Москва събира войска в Запорожка област и край Бахмут
Снимка: БГНЕС

Според украински и британски официални източници Русия изглежда премества персонал и тежко въоръжение от други части на Украйна във военната зона в Запорожие, съобщава Руската служба на "Би Би Си."

Според кмета на Мелитопол Иван Фьодоров, войските се придвижват от Каховка и Нова Каховка през Мелитопол към фронтовата линия в Запорожие.

Още по темата
В актуализацията си от понеделник Министерството на отбраната на Обединеното кралство съобщава също, че през последните 10 дни Русия е започнала предислоциране на части от Днепърската група войски от източния бряг на Днепър, за да укрепи направленията на Запорожие и Бахмут.

Според британските военни потенциално става въпрос за движението на няколко хиляди войници от 49-та армия (включително нейната 34-та отделна мотострелкова бригада, както и подразделения на Въздушно-десантни войски (ВДВ) и морската пехота), тъй като Русия очевидно е решила, че след пробива на язовир Каховка и последвалото наводнение, пресичането на Днепър от украинските войски вече е малко вероятно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Москва има от къде да събере армия! Питам Урките,след като Руснаците Избият " Обучените Натовци " укри,от къде ще Съберат Ново Пушечно Украинско месо?? И отговор Не искам! Няма От къде! И когато то свърши,Украйна ще отстъпи! И тогава,позволи ли си Натовски крак да влезе в Украйна,ядрената война е Неизбежна!!!Русия Няма да Отстъпи!!! Разберете го!!-:(((
53
7
 
8
 
! Отговори
Наркомани милорд преди 10 месеца
Ручките са толкова пияни, че сами се стрелят и не знаят къде е Бахмут на картата.
52
6
 
5
 
! Отговори
Борил преди 10 месеца
България над всичко!!! Бандерофилите чемодан, вокзал, Киев.
51
7
 
9
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 10 месеца
Бахмут е тотално денацифициран, но руското МО няма коментар защо руската армия продължава да обстрелва Бахмут с артилерия. Може би руслетата се бият помежду си.
50
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Редакция на заглавието защото липсва запетая:Москва събира войска в Запорожка област, и край Бахмут22
49
0
 
4
 
! Отговори
до 50 преди 10 месеца
*** в Украйна да намериш Залужни. Само да не почнеш да заекваш като жужи с 12-сантовите токчета.
48
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Абе Бахмут не беше ли превзет юридически? Или май беше солипсистически... или метафизически? Защо половината пак е украински?
47
2
 
7
 
! Отговори
Абе преди 10 месеца
Руснаците още миналата година свършиха ракетите, снарядите и патроните. А тази година свършиха и лопатките. Ходят голи и боси и ядът коприва и лапад, борови шишарки и се бият с катериците и зайците за храна. В Крим им носят банани от Южна Африка, с гумени лодки.
46
2
 
10
 
! Отговори
Питаме.. преди 10 месеца
Питайте сега къде е Залужни..Ти знаеш ли къде е?Щото ние предполагаме, че е на лична среща с Бандера..
45
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До агент Мъдлър ЦРУмуньо, укрите в Бахмут не са превзели нищо, а само по ливадите наоколо и то на цели пет километра от града.
44
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Това не е вярно, руската армия се е разпаднала.
43
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Упс, 115 кв. километра са освободени, Путин заеква като чуе името "Генерал Залужни", самият Залужни даде интервю вчера. Питайте сега къде е Залужни и кога ще почне контраофанзивата )))))))))))))))
42
7
 
7
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 10 месеца
Руски военен комисар без да иска се изпусна по време на живо интервю - руснаците купували унищожени Брадлита и друга западна техника от Сирия и Ирак за да правят фотосесии за пропагандата си.
41
8
 
15
 
! Отговори
Бонак преди 10 месеца
Кога ще почва усраинската контраофанзива?
40
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Откъде ги събират, фейсбука ли? Вижте и от тубата. Там има много русофили.
39
11
 
13
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 10 месеца
Бахмут нали беше превзет? Ко стана пичове? За 2 седмици пак е освободен. Айде още 1 година бой идва.
38
14
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
В Часов Яр има хора, които въпреки всичко не искат да се евалуират. Те чакат с нетърпение своите освободители от бандеровско робство. С огромен риск за живота си, но са твърдо решени да станат руски граждани.
37
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
В Украински медии пише, че в Часов Яр има хора, които въпреки всичко не искат да се евалуират. Какво значи в случая? Часов Яр е град на запад от Бахмут и е следващият опорен пункт на Украйна за изтегляне. Значи, че руснаците не само са задържали района на Бахнут, а са вече близо до Часов Яр.
36
14
 
22
 
! Отговори
да преди 10 месеца
контраофанзивата се оказа кьор-фишек, затова братушките почват реконтрата и това е края на измислената украйна!
35
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Полицейски войни в Украйна:в Днепропетровск СБУ започна акция срещу полицаи. Украинските сили за сигурност се карат помежду си в източната част на страната. Към момента са задържани 17 служители на реда, които са заподозрени в "покриване" на търговията с наркотици. Когато православните свещеници свършиха, украинското Гестапо трябваше да търси следващата цел за показ. Единствената грешка е, че ако търговията с наркотици в Украйна намалее, това може да не се хареса много на основния й спонсор.