Бивш шеф на ЦРУ към Пригожин: Внимавай с отворени прозорци

Ген. Петреъс: Той спаси живота си, но загуби "Вагнер"
26 юни 2023 06:45, Александър Попов
92
Бивш шеф на ЦРУ към Пригожин: Внимавай с отворени прозорци
Снимка: БГНЕС/EPA

Бившият шеф на ЦРУ генералът от резерва Дейвид Петреъс предупреди Евгений Пригожин "да бъде много внимателен около отворени прозорци", предаде Асошиейтед прес.

Говорейки пред CNN, генерал Петреъс очевидно имаше предвид известния брой руснаци, които починаха при неясни обстоятелства, включително след падане от прозорци, след като Русия нахлу в Украйна през февруари 2022 г., посочва агенцията.

Като част от сделка, целяща спиране на похода на бойците от "Вагнер" към Москва, Евгений Пригожин се е съгласил да отиде в изгнание в Беларус, чийто лидер е верен съюзник на руския президент Владимир Путин.

"Пригожин спаси живота си, но изгуби своята група "Вагнер", каза Петреъс. "И той трябва да бъде много внимателен около отворени прозорци в своето ново местообитание в Беларус, където ще отиде".

Още по темата
Сред починалите при неясни обстоятелства бе председателят на борда на най-голямата руска частна петролна компания, който критикуваше военната операция на Русия в Украйна. Той падна от прозорец на болница през септември миналата година, припомня АП.

Кремъл методично преследва критиците на войната, така че бързата развръзка с Пригожин изглеждаше като проява на слабост от страна на Путин. Но мнозина от онези, които са се противопоставили на Путин или са го предали, са срещнали смъртта си месеци или години по-късно, някои дори след като са напуснали Русия, припомня АП.

Пригожин остро критикуваше руското военно ръководство за начина на водене на войната в Украйна, а в петък отиде още по-далеч, като нарече лъжа обосновката на Путин за инвазията. Пригожин обвини армията, че е подвела Путин и руското общество като невярно е твърдяла, че Украйна и НАТО планират да нападнат Русия.

Все още няма информация за това лидерът на "Вагнер" да е пристигнал в Беларус, отбелязва АП. Много други въпроси останаха без отговор засега, включително дали към Пригожин ще се присъединят някои от неговите войници, и каква роля би имал той в Беларус.

Шефът на "Вагнер", който изпращаше редица аудио и видеозаписи по време на своя бунт, пази мълчание, откакто Кремъл обяви сделката, за да сложи край на похода към Москва и да го накара да напусне Русия, отбелязва АП./БТА, София Георгиева

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
още един анимационен герой дето много си е повярвал
74
1
 
0
 
! Отговори
Здрасти Вова преди 11 месеца
Пригожин класира едни якоши долари за тоя излет до Ростов и сега ще си гледа Кравите някъде Тъджикистан. Краварите ще си свирката и цъкът подир тая камара мангизи още дълго време ще стоят шашърдисани и оцапа и до коленете.
73
1
 
1
 
! Отговори
баба мара преди 11 месеца
пак ми е изтрит коментара защото е срещу янките
72
0
 
1
 
! Отговори
Гробаря преди 11 месеца
Ковчезите нямат прозорци.
71
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
А КОГА ЩЕ КАЖЕ "БЪЛГАРИ НЕ ВЯРВАЙТЕ НА ЯНКИТЕ" ???
70
1
 
4
 
! Отговори
Бай Иван 2 преди 11 месеца
Абе има нещо гнило в Раша! Говрорят че ЦРУ е олекнало с ени 6.2 милиарда ! Ама то слухове всякави! ха ха !
69
0
 
7
 
! Отговори
Бай Иван 2 преди 11 месеца
Ха ха ,каво да внивамас отворени прозорци? Той и през затворени ще падне! Ха ха!
68
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
То тия от сащ са все служби и агенти ,гола вода
67
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Путин избяга със самолет и за да не го смени в негово отсъствие, отвлече Мишустин.
66
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Пригожин искаше оставката на Шойгу и очакваше руската армия да го подкрепи, но единственият, с когото можа да преговаря беше от БЕЛАРУС, Лукашенко. ВСИЧКИ СЕ ПОКРИХА : Путин, Шойгу, Герасимов, ГосДума, ФСБ, РосГвардия, Полиция. И ако това може да го наречеш държава ?
65
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Този умник защо не го каже на семейство Кенеди!Например-"Пич,не се качвай на кабриолет"!Хахах ,доста познато нали!
64
5
 
6
 
! Отговори
Във тези работи .... преди 11 месеца
Или превземаш Кремъл и окачваш Путин на въжето или от тук нататък постоянно очакваш да те убият докато го дочакаш ! Кофти Пригожин ,кофти ,можеше да свършиш хубава работа !
63
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Това прилича повече на заплаха.
62
1
 
2
 
! Отговори
him преди 11 месеца
ХИ, хи, как един обявен за "терорист" от една демократична държава, само за 10 часа стана "борец за свобода" - бе същински бен Ладен - и той така - от "борец" стана "терорист" и обратното! Хи, хи,хи.
61
3
 
4
 
! Отговори
72949 преди 11 месеца
Пригожин е изчезнал от радава на масквето и никой не знае къде е заедно с неговите 200 най-верни бойци. След като е разбрал, чче джудето е излетяло за ленинград е решил и той да мине в нелегалност и да го изненада от ЗАД. А това с другарката лукашенко е само прах в очите.въпросът е за кой по напред ще има новичок.
60
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
На мен това повече ми прилича на закана от ЦРУ, за това че не е изпълнил докрай, това което пред тях е обещал да изпълни.
59
2
 
18
 
! Отговори
123 преди 11 месеца
По- голям резил от руския света на бе виждал никога ! :))))))
58
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Пригожин да не хваща дръжка на врата- да се осведоми в Гугъл защо и как се случва с Новичок...
57
2
 
10
 
! Отговори
Руските тролове преди 11 месеца
няма какво да кажат и глупости говорят за американците... много плитко
56
1
 
8
 
! Отговори
аноним преди 11 месеца
Тоя ли е собственик на българската-Нова телевизия?????