Мишустин: Страната трябва да остане единна зад Путин

Бил е направен опит за дестабилизиране на вътрешната ситуация в Русия
26 юни 2023 14:49, Елка Василева
38
Мишустин: Страната трябва да остане единна зад Путин
Снимка: архив, БГНЕС

Членовете на руското правителство са били на работните си места в дните на опита за въоръжен бунт и са изпълнявали безпроблемно задачите си, заяви руският премиер Михаил Мишустин на среща с вицепремиерите, предаде ТАСС.

Още по темата
"През тези дни страната беше изправена пред поредното предизвикателство, беше направен опит за дестабилизиране на вътрешната ситуация в Русия. Членовете на правителството бяха на работните си места, под ръководството на президента действаха ясно и точно, добре координирано, поддържаха стабилна обстановка на всички нива, за да не допуснат влошаване на ситуацията и да защитят гражданите от всички възможни възникнали заплахи", каза Мишустин.

По думите на премиера страната е била изправена пред "предизвикателство към стабилността си" и трябва да остане обединена зад президента Владимир Путин след неуспешния бунт в събота от страна на бойците на "Вагнер", предаде Ройтерс.

По силата на споразумение, сключено късно в събота, което потуши кризата и предотврати проливането на кръв, Кремъл заяви, че наемниците от "Вагнер” ще се върнат в базите си, а лидерът й Евгений Пригожин ще се премести в Беларус. Всички наказателни обвинения срещу него и бойците му ще бъдат оттеглени, заяви Кремъл.

Мишустин апелира по време на  излъчваното по телевизията заседание с неговите заместници към национално единство пред това, което той определи като усилия на Запада да подкопае Русия.

"Основното нещо в тези условия е да се гарантира достойнството и независимостта на нашата страна, сигурността и благосъстоянието на гражданите", каза Мишустин.

"За тази цел е особено важно консолидирането на цялото общество. Трябва да действаме заедно, като един отбор, и да поддържаме единството на всички сили, обединени около президента", заяви премиерът.
(БТА, Пламен Йотински)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Мишустин е подходящ за и.д. президент. Генералите ще го направят президент за плавен преход към демокрация. Ще подпише смъртните присъди на Путин, Шойгу и още двама-трима. Другите ще пуснат да избягат. Путин трябва да премахне Мишустин и да сложи главорез за премиер, който да е по-агресивен от Мишустин. Мисля, че скоро Медведев пак ще стане премиер или Соловйов ще стане премиер. Цяла Европа и САЩ ще застанат зад Путин.
30
1
 
4
 
! Отговори
Най-послушните преди 10 месеца
В Руската Фашистко'-терористическа *** всички са послушни. Иначе гълтат Ковичок, може и Полоний....Тоя Мишуфкиния -също.В кабинета му всички прозорци са затворени, лесно пада от петия етаж.
29
2
 
7
 
! Отговори
Коко Варна преди 10 месеца
Всичко Ви е объркано на Вас.Такава богата страна с такива ресурси а живеете като през 18 век.Само Москва и Санктпетербург за пред хората и то западни майстори са ги строили а мужиците вършат черната работа.Замо военна техника да плашат света.Добре че жените им са по за предпочитане.
28
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Не е ясно само, как тази голяма държава ще застане зад този малък човек?
27
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Копейката, дето възхваляваше Пригожин, трябва ли да си прегледа вестибуларния апарат, за да не падне от някой прозорец.
26
0
 
5
 
! Отговори
хаха преди 10 месеца
е трябва щото и такива като теб ше сте до стената бе мишустин :)
25
1
 
11
 
! Отговори
анонимен келеш преди 10 месеца
Вовата и Кими Севернокорейски са най обичани в страните си с почти 100% рейтинг:):):)Така беше преди години в България Бай Тошо и в Румъния Чаушеску.С последните двама видяхте какво се случи като паднаха режимите:):):)
24
8
 
1
 
! Отговори
Някой преди 10 месеца
Ако заради НАТО ни затрият историята и последното което ни е останало и заради тях се затрива ЕС като това отива вече на военно положение, не на национални съюзи и вземат Македония в ЕС без да ни зачетат аз също ще пожелая успех на Путин и ще искам България да начертае други линии ей така изненадващи. Освен премахване от ЕС която вече е военно подразделение на НАТО и Ел салам срещу нас излизане и от НАТО и обединение със Сърбия за военен съюз.
23
1
 
8
 
! Отговори
toti преди 10 месеца
ИТОЯ И ЦЯЛАТА РУСКА ДУМА СА НАПЪЛНИЛИ ГАЩИТЕ И САМО ПАМПЕРСИТЕ ИМ КРИЯТ СМРАДТА КОЯТО НОСЯТ ИЗ ЦЯЛА РУСИЯ !!! ТЕПЪРВА ЩЕ СЕ РАЗБЕРЕ ДАЛИ ТОВА Е ,,ЗАТИШИЕ СЛЕД БУРЯ''!!!НОРМАЛНО Е ДА ИА НЯКОЙ ,,НОРМАЛЕН В ТАЯ СТРАНА ''ЗА ДА НЕ ИСКА КРАВОЛИТИЯТА ДА ПРОДЪЛЖАТ......НО ЩЕ Е ЧОВЕШКО АКО СЕ ИЗВИНЯТ НА СВЕТА И СИ ПРИБЕРАТ ОСТАТАКА ОТ АРМИЯ В КАЗАРМИТЕ И НАПУСНАТ УКРАЙНА !!!
22
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
и този е съучастник в лъжливата путинска клика! За истините, които изказа Пригожин и които всички знаем, за варваското нападение на Украйна, за военните престъпления и т.н.т. ни дума! Единство искали!
21
0
 
8
 
! Отговори
наблюдател преди 10 месеца
Няма ли да му дойде много на Путин цялата страна отзад ?
20
4
 
10
 
! Отговори
Ама разбира се! преди 10 месеца
До онзи ден "Вагнер" бяха рецидивисти и престъпници, а днес са народоосвободителна армия на горкото, репресирано руско общество! Ама разбира се! Как не можах да се сетя!?
19
4
 
12
 
! Отговори
НАТО преди 10 месеца
В РОСТОВ РУСНАЦИТЕ РЪКОПЛЯСКАТ-ТРЯБВА ДА ИМА НАДЕЖДА ЖЕСТОКО ПРЕСИРАНОТО РУСКО ОБЩЕСТВО ДА СЕ ПРОБУДИ. В МОСКВА ТЕГНЕ ЗАПЛАШИТЕЛНА ТИШИНА.КАТО ЧЕ ЛИ НЯМАШЕ ЖЕЛАЕЩИ ДА БРАНЯТ РЕЖИМА С ГОЛИ ГЪРДИ.
18
2
 
14
 
! Отговори
Котиков преди 10 месеца
А ние мислехме,че само Путин и кавалкадата около него ратуват да избиват,да разруша ват, да завличат и отвличат - стана ясно,че всички руснаци са жадни за чужда кръв ?! Е,при това положение скоро ще дойде времето,когато руснаците няма да бъдат желани в много страни по света - честито !!!
17
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 17Какъв преврат в Турция беше ? Смешна работа, а тука става въпрос за тежко въоръжена 25 хилядна армия. Все търсите под вола..)))В метежа са участвали 7-8 хиляди вагнеровци останалите са били по полевите лагери.
16
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен 15. Какъв преврат в Турция беше ? Смешна работа, а тука става въпрос за тежко въоръжена 25 хилядна армия. Все търсите под вола - теле.
15
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен 15. Че не коментирай бе
14
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
когато беше преврата в Турция стотици хиляди излезоха по улиците срещу преврата дори и политическите противници на Ердоган, а тука освен 5-6 хиликоптера дето паднаха кат' круши немаше никой, к'во да коментирам повече
13
12
 
7
 
! Отговори
абе преди 10 месеца
какъв опит бе, една пушка не гръмна, малко дъвка за загниващия запад! дрън-дрън! скоро ще видят укрите обратната страна на нещата!
12
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Хи,хи,хи от "Захватим Киев за три дня" насмалко да стане ,,сдали Масква за три дня"