Пригожин още е разследван за организиране на въоръжен бунт

По делото се предвиждат от 12 до 20 г. затвор
26 юни 2023 12:30, Елка Василева
180
Пригожин още е разследван за организиране на въоръжен бунт
Снимка: архив, БГНЕС

Шефът на  частната военна компания “Вагнер” Евгений Пригожин остава разследван от Федералната служба за сигурност (ФСБ) по подозрение в организиране на въоръжен бунт, съобщи в. “Комерсант”, позовавайки се на неизвестен източник, предаде Ройтерс.

Още по темата
Това, че наказателното разследване по делото за въоръжен бунт срещу Пригожин не е прекратено, е било потвърдено пред ТАСС от източник, близък до Генералната прокуратура., съобщи агенцията. "Наказателното дело срещу Пригожин не е прекратено. Разследването продължава", заявил източникът.

Наказателното дело срещу Пригожин беше образувано на 23 юни, след като той обяви "поход за справедливост" на своите бойци срещу военното ръководство, което според него се състои от страхливци, които подкопават военните усилия на Русия в Украйна, припомня Ройтерс.

Като част от сделката между Путин и Пригожин, договорена с посредничеството на беларуския президент Александър Лукашенко и представена от говорителя на Кремъл Дмитрий Песков, наказателните обвинения срещу бунтовниците трябваше да бъдат свалени в замяна на връщането им в базите им, а Пригожин трябваше да се премести в Беларус.

На своя уебсайт "Комерсант" цитира свой източник, който казва, че все още не е имало време да се промени статутът на делото.

Членът от наказателния кодекс, по който делото все още е действащо, предвижда за признатите за виновни от 12 до 20 г. затвор, посочва ТАСС.
(БТА, Пламен Йотински)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
2
 
4
 
! Отговори
Пригожин преди 11 месеца
Майтап бе Уили! Излизайте от дупките, само се шегувах.
83
3
 
5
 
! Отговори
Емели Трутонетка преди 11 месеца
Ако беше "мним метеж", защо Путин отлетя от Мусква и се скри в бункера?
82
0
 
5
 
! Отговори
Коментар преди 11 месеца
Днес е първия работен ден, а някой вече бие рупора че обвинението не е снето. То това да не е боцнеш с клечка пийнеш вино.
81
1
 
3
 
! Отговори
До 72 преди 11 месеца
Абе следи се ама не покриват 100%,примерно как сателитите проспаха толко укрепена защитна линия на Русия, направена за няколко месеца
80
5
 
7
 
! Отговори
Добре информиран преди 11 месеца
От достоверен източник дочух, че истинския Путин е затворен в бункер със хранителни запаси и вода, която да му стигне за 500 години. Бункера е голям колкото град, вътре са и много други хора. На тях им е казано, че е станала ядрена война и не бива да излизат, заради високите нива на радиация. Всеки ден им се излъчват репортажи, как е настъпил апокалипсис и те са от малкото оцелели, през това време Русия се управлява от двойник.
79
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Дзивко, има друга хипотеза, че полската армия е в повишена бойна готовност, на границата с Белорусия са струпани обучени белоруски опозиционери, а отан провежда в района най-мощното от 30-40 години военно учение.
78
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Най са ми смешни тук миналите под дъгата лгбт тротинетки и тролчета от ПуПуДъБил,които се опитват да коментират военните действия в уКрайна и разработките и целите на руските служби ФСБ и ГРУ и целта на спретнатия от тях мним (метеж) на Евгени Пригожин.
77
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Начи след като отпадна опорната Киев за три дни,новата безаналогова опорка е :От Беларус до Киев са 100 км.
76
1
 
7
 
! Отговори
Дзивко преди 11 месеца
И още нещо интересно, от цялата патардия няма и един убит, освен едни пилоти на свалени самолети, ако изобщо са ги свалили, а не са ги покрили някъде, както изведнъж изчезна целия Вагнер, то на Радомирска сватба има повече жертви
75
1
 
2
 
! Отговори
Иван преди 11 месеца
До 64 поне като пишеш глупости застани със името си ***
74
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Леле о-р-к е цензурирано, какво ви е направил Толкин?
73
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Пригожин, не само е разследван, но и обвинен, осъден и с куршум в тила. В типично руски стил. Няма кой да го остави. Малко остана да стане новия Бащица, ако беше успял всички дето го плюете щяхте да му целувате да не казвам какво. Пригожин е истински войник, смел и честен, но в политиката това не стига. Поне е ясно, всеки който може да събере към хиляда верни наемници и при добро стечение на обстоятелствата може да плени Путин и да стане Господар . Кадиров е на ход.
72
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
спокойно другаре до няколко дни ще научите че любимия ви Путин не е между живите
71
1
 
3
 
! Отговори
До 68 преди 11 месеца
Освен ако не минат под земята като истински ***, всичко се следи от сателити
70
6
 
7
 
! Отговори
Лавров преди 11 месеца
Голям смях вчера в бункера. Гледам Путин спокойно върви пред мене в коридора когато изкрещях Пригожина идваааааа. Дори не разбрах кога е изчезнал. Голям майтап!
69
4
 
4
 
! Отговори
Аноним преди 11 месеца
Видяхме колко са уязвими руснаците,ако решат много бързо ще сменят власта.Много са слаби отвътре
68
3
 
5
 
! Отговори
Или пък? преди 11 месеца
Пригожин прави показно на НАТО ЧВК ВСУ че могат и те да стигнат до Киев на свой ред и да си търсят правата! :) А при ВСУ проблемите са несравнимо по-дълбоки!
67
5
 
6
 
! Отговори
Дзивко преди 11 месеца
Има хипотеза, че целия цирк е да покрият движението на Вагнер към Беларус, щото изведнъж цялата групировка изчезна, а от Беларус до Киев са 100 км
66
4
 
6
 
! Отговори
toti преди 11 месеца
ПОЛОЖЕНИЕТО В РУСИЯ СТАВА НАПЕЧЕНО И НИЩО ЧУДНО ДА СЕ ОБЯВИ ВОЕННО ПОЛОЖЕНИЕ И ГЕНЕРАЛИТЕ ДА ВЗЕМАТ ВЛАСТА АКО ПУТИН НЕ СЕ ОБАДИ И ПОЯВИ СКОРОТЕЧНО!!!ПРЕДСТАВИ СИ Е ВЗЕЛ ЯДРЕНОТО КУФАРЧЕ И ПОСТАВИ УЛТИМАТОМИ ....СТАВА ОПАСЕН ЗА СВЕТА !!!
65
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Тия и един бунт не могат да направят като хората