Пригожин още е разследван за организиране на въоръжен бунт

По делото се предвиждат от 12 до 20 г. затвор
26 юни 2023 12:30, Елка Василева
180
Пригожин още е разследван за организиране на въоръжен бунт
Снимка: архив, БГНЕС

Шефът на  частната военна компания “Вагнер” Евгений Пригожин остава разследван от Федералната служба за сигурност (ФСБ) по подозрение в организиране на въоръжен бунт, съобщи в. “Комерсант”, позовавайки се на неизвестен източник, предаде Ройтерс.

Още по темата
Това, че наказателното разследване по делото за въоръжен бунт срещу Пригожин не е прекратено, е било потвърдено пред ТАСС от източник, близък до Генералната прокуратура., съобщи агенцията. "Наказателното дело срещу Пригожин не е прекратено. Разследването продължава", заявил източникът.

Наказателното дело срещу Пригожин беше образувано на 23 юни, след като той обяви "поход за справедливост" на своите бойци срещу военното ръководство, което според него се състои от страхливци, които подкопават военните усилия на Русия в Украйна, припомня Ройтерс.

Като част от сделката между Путин и Пригожин, договорена с посредничеството на беларуския президент Александър Лукашенко и представена от говорителя на Кремъл Дмитрий Песков, наказателните обвинения срещу бунтовниците трябваше да бъдат свалени в замяна на връщането им в базите им, а Пригожин трябваше да се премести в Беларус.

На своя уебсайт "Комерсант" цитира свой източник, който казва, че все още не е имало време да се промени статутът на делото.

Членът от наказателния кодекс, по който делото все още е действащо, предвижда за признатите за виновни от 12 до 20 г. затвор, посочва ТАСС.
(БТА, Пламен Йотински)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
1
 
3
 
! Отговори
Евлоги преди 10 месеца
За сметка на това днес Шойгу инспектира войници все едно нищо не е станало , значи не е уволнен
103
2
 
6
 
! Отговори
Евлоги преди 10 месеца
Интересно но Путин всъщост не е се появявал от два дни пред камери .
102
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До До 86, недей да си мислиш, че някой е така просто решава да тръгне с 20 хиляди наемника да превзема нещо и да сваля някой, това е планирано мероприятие, сондирани настроения сред командирите на средно ниво и т.н и т.н., това не е някакво импулсивно решение е така взето за 5 минути, а Пригожин не е човек, който не знае как действа Путин към предалите го и туку така нема да се върже на благите приказки на мустакатия клоун, със сигурност нещо се е случило в Кремъл, какво е предстои да разберем
101
1
 
8
 
! Отговори
Коко преди 10 месеца
Фабриките за *** ги държеже Пригожин, затова не се цъкат минуси.
100
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Много е интересна липсата на минуси. Русофилските тролеи да не са случайно съкратени?! Оперативка ли правят що правят, мистерия..като бягството на Путин!
99
2
 
5
 
! Отговори
3254362 преди 10 месеца
Ватните днес работят ли или Пригожката е имал скрита цел днес да направи неработен ден в Мацква :D сега кога ще ми пратят новия москвич :((
98
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Фашисткия планктон Днес.бг се движи с няколко дена назад
97
0
 
1
 
! Отговори
До toti преди 10 месеца
Има още две куфарчета освен Путиновото и трябва да се активират 2 от 3 за да се оторизира ядрена атака, след което на теория дежурните техници които са няколко независими отряда активират кодовете.
96
1
 
3
 
! Отговори
Данчо Полицая преди 10 месеца
Господин Путин е велик вожд, ще намери достоен заместник на господин Пригожин и победата будет за нами, както правилно отбеляза господин Радев. Вагнер наш! Да живее Путин!
95
2
 
2
 
! Отговори
НАТО преди 10 месеца
Сложили сме наши хора в ЧВК-то, в Кремъл и в Ростов на Донь. Казват ни всичко.
94
1
 
5
 
! Отговори
Основно Образувание преди 10 месеца
Основният въпрос след този руски уЙкенд е какво се върти в главата на 50-те хиляди въоръжени мъже, които ги разнасят като панаирджийски мечки наляво-надясно. Не само това, ами какво се върти в главите на противниците на руските режими в Беларус, Молдова, Грузия и др. съветски републики. Да не стане "ауч"?
93
1
 
4
 
! Отговори
Ванга преди 10 месеца
Готвачо па ке се върне.
92
3
 
3
 
! Отговори
Koko преди 10 месеца
Пригожиньо го трансферираха в отбора на Пеле и Марадона.
91
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Кипи усилена дейност в мавзалея на Червения площад. Май се подготвят да положат някой ноф.
90
4
 
2
 
! Отговори
До 86 преди 10 месеца
За кой път Путин го погребвате, манталитета на руснаците е брутален, ако имаше заплаха за властта, целия Ростов щеше да бъде изравнен с земята, барабар с Вагнер вътре, пак казвам бунт без жертви, барем един милиционер да бяха жеетвали
89
2
 
8
 
! Отговори
цялата ви такваз преди 10 месеца
....съобщи еди-кой си, позовавайки се на неизвестен източник!.....една баба каза на женския пазар...
88
7
 
7
 
! Отговори
Западни каръци преди 10 месеца
Таман се зарадваха за Путин и помръкнаха. А тука зелените ни т ролчета направо все едно са им бръкнали в г... там дето слънце не оГрява! :)
87
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Москалите работят ли днес, че оня ден москалския кмет каза Понеделник неработен. Питам за един преател.
86
2
 
2
 
! Отговори
Дзивко преди 10 месеца
Само догатки, нашите медии бая послъгват, ще видим, засега единственото сигурно е, че на фронта нищо ново, едни и същи села си ги сменят, очаква се удар през наводнените площи, ще видим
85
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Вижте сега, да ви го обясня просто, Пригожин много добре познава начина на десйтвие на Путин, на обкръжението му, на тйаните служби, веднъж решил се на този ход той е имал достатъчно сериозна подкрепа от определени военни командири със сигурност не разчитал само на наемните затворници, а това че спря и се обърна означава само едно, че нещо непоправимо се е случило в Кремъл, а непоправимото може да е само едно Путин вече е на концерт на Кобзон, това е, въпроса е кога този факт ще се изнесе