Българи в Москва: Част от войниците на "Вагнер" не знаели къде отиват

Обстановката по време на бунта била спокойна
27 юни 2023 14:36, Нели Христова
44
Българи в Москва: Част от войниците на "Вагнер" не знаели къде отиват
Снимка: БГНЕС

"Тук е прието да се смята, че това е еднолична акция на Пригожин. Има и един много силен генерал Уткин, който е работил в  Главно разузнавателно управление. Това са някакви вътрешни противоречия във висшите структури на "Вагнер", казаха наши сънародници в Москва за бунта на частната армия в събота.

По думите им част от войниците на "Вагнер" дори не са знаели къде отиват.

Диян Иванов и Йорданка Чанева са стоматолози. Дори в деня на бунта те са на работа и се налага да пътуват, но казват, че не се е усетило напрежение.

"Очаквахме да има блокпостове, да се сложат много въоръжени, да има охрана. Имаше постове на КАТ на няколко места. Беше много спокойно", казва Йорданка.

"Минахме по трасе М4, което влиза в Москва и по което те се движеха и там от 4 платна беше оставено едно. Правеха се проверки, имаше въоръжени хора, но не бяха много", допълва Диян Иванов пред бТВ.

Тяхна пациентка от Воронеж казала, че обстановката там също била спокойна.

"Путин каза това, което и хората тук си говорят, че бунтът не е успял не поради това, че е лошо подготвен или че властите не са могли да го предвидят, а поради това, че има голяма консолидация на обществото около президента", казаха още д-р Иванов и д-р Чанева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
То цяла Русия не знае накъде е тръгнала, остава някакви пуснати от затвора бандити да знаят
21
5
 
17
 
! Отговори
Нео преди 11 месеца
Хайде сега!!!! Цял свят знаеше, само вагнеровците не са знаели!!! Не на нас тия!
20
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Анонимен 19. Те са им сложили чувАлчета на главите да не гледат. Очаквам да ни предложат интервю по въпроса и от антарктическите експедиции.
19
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Двама стоматолози от дивана в Москва знаят най-добре това дали войниците на Вагнер умеят да четат надписите на пътните знаци докато карат по първостепенни пътища през няколко руски провинции. Всички надписи на руски, разстоянието до Москва намалява, град Воронеж с 1 милион души въобще ей така не се забелязва, но "не знаехме къде сме и къде отиваме". :-)
18
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До хахах. Не се знае около теб каква вонещица е обаче си ербап
17
6
 
12
 
! Отговори
Свидетели на Вова преди 11 месеца
Както при чичо им Адолф. Никой, дори и самият фюрер с мустачките, в настоящия случай бункерният пергиш с памперсите, не знаят нито къде отиват, нито защо. Ех този Вова, искаше да имитира дедо си Йосиф, а накрая все прави като чичо си Адолф.
16
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
"тук е прието да се смята" и спрях да чета...
15
6
 
11
 
! Отговори
хахах преди 11 месеца
навсякъде обстановката е била спокойна , даже в бункера се е разнесла една такава спокойна миризма
14
2
 
2
 
! Отговори
Бай Дрън преди 11 месеца
Значи интересното в цялата ситуация е, че едните искат да треснат Украйна, ама другите да я треснат два пъти повече. Абе Иванчо, недей би Пешо аз ще го набия по-качествено. Та и на Пригожин работата същата. Моля другарко, ама Иванчо ми удари шамар, ама аз му счупих носа.
13
6
 
10
 
! Отговори
Иван преди 11 месеца
В слуачая тези наши "сънародници" наскоро са получии руски паспорти. Не знам долколко обективно ни информират :)
12
4
 
4
 
! Отговори
Иван преди 11 месеца
До АнонименВ слуачая тези наши "сънародници" наскоро са получии руски паспорти. Не знам долколко обективно ни информират :)
11
8
 
18
 
! Отговори
do 10 преди 11 месеца
В огромна грешка си, че Русия е с Путин. С Путин не е никой интелектуалец заможен от голям град. С Путин са провинциалистите, дето пият лосион за вана. Нещо като профила на нашия русофил- беден дебел провинциалист бачкатор.
10
21
 
15
 
! Отговори
Полковник преди 11 месеца
Естествено че цяла Русия е с Путин.И не само ами и милиони хора по цял свят.Фактите са че руснаците обичат Путин и няма как да успее никакъв преврат.
9
6
 
12
 
! Отговори
Живка Людмилова преди 11 месеца
Ами никой не казва истината в тази съветска бърлога.
8
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Стоматолози в бедна Русия.?Да отидът във "братска" германия там и бежанци от Южна Азия и Африка ще им турят да интегрират стоматолозите и да ги охраняват да не направят нещо лошо щото Българите сме лоши а Бежанците добри.
7
7
 
15
 
! Отговори
Цензура тв преди 11 месеца
Тези хора разказват истината от първо лице,защо сутринта бТВ ги изключи бързо,бързо?!
6
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Браво за новината, похвално. Добре е да се питат и хората там, те да ни информират какво е там. А не за Русия да ни разказва английското разузнаване или оня доцент в Киев.
5
11
 
9
 
! Отговори
И руските войски не преди 11 месеца
И руските войски не знаеха моналата година, че попват една ама много специална операция
4
2
 
9
 
! Отговори
Бай Дрън преди 11 месеца
Хе, че то войника изпълнява заповеди, никога не знае къде отива. Само че малко кинвземате и за канарчета. В днешно време много лесно една новина обикаля дори Китай, какво остава за Вагнер, чийто шеф от месеци пуска клипове в Телеграм и едва ли има негов войник, дето да не знае за какво иде реч. А и колкото да си прст, караш по магистрала, а там та еланслед табела-Масква 500кн, Масква 400 км, Масква 200 км...айде стига толкова, сега табела Минск .
3
5
 
15
 
! Отговори
Гошо преди 11 месеца
"Диян Иванов и Йорданка Чанева са стоматолози. Дори в деня на бунта те са на работа и се налага да пътуват, но казват, че не се е усетило напрежение." Е как така нямало напрежение Тук ни казаха че Путин избягал и взел със себе си няколко чувала с памперси Я тия да вземат да се осведомят от нашите експерти а не да слушат руска пропаганда