Добрият Путин и лошият Пригожин: Постановка ли беше бунтът?

Ген. Ралчев: Една от целите е Путин да разчисти и Министерството на отбраната
27 юни 2023 14:45, Анисия Иванова
130

След опита за настъпление на Пригожин към Москва на дневен ред е поставен въпросът за работата на службите. САЩ са знаели за планирания метеж около средата на юни.

"Това, че американските служби са знаели, не означава, че ще го споделят веднага. Говори се и за проценти вероятност, не се казва, че ще стане утре. Самият факт, че доста дълго време Пригожин даваше сигнали за недоволство, ми дава правото да си мисля, че може би се разиграва една постановка. Когато една държава е във война, не може да допусне вътре да има разногласия - особена такава структурна единица, каквато е "Вагнер", коментира експертът по национална сигурност ген. Румен Ралчев в студиото "България сутрин".

Според него е имало вероятност да станем свидетели на нещо, с което Путин постига няколко цели. "Първата цел е да покаже, че "ако той падне", светът ще бъде изправен пред истински ужас, който никой не знае как ще завърши. Второто - ще стигне дотам, че западните политици да се молят той да остане на власт. Трето - нямаше почти никакви първи реакции на политици, което показва, че или службите много силно са мълчали, или информацията е била ограничена", смята акад. Ралчев.

Още по темата

Това е било неочаквано и най-вероятно става въпрос за договореност между Пригожин и Путин, отбеляза експертът по национална сигурност. "Една от целите е Путин е да разчисти и Министерството на отбраната. Неминуемо след този марш ще има анализи, те ще покажат много грешки и пропуски в различни насоки. Това решава вътрешнопартиен план на Путин", прогнозира той пред Bulgaria ON AIR.

По думите му рокади ще има, ще има и оставки. "Пригожин е изключително състоятелен човек и ако бяха решили да унищожат неговите възможности, не успяха да блокират всички негови активи. Той продължава да е един от най-богатите хора в Русия, с най-голямо влияние, но отделен - типично по руски", заяви ген. Ралчев.

Когато има някаква опасност, специалните служби подават информация към най-високото ниво на управление в държавата, но такава информация не е подадена, обясни гостът.

"Това прозвуча от мълчанието на всички политически лидери. Или нашата служба е запазила мълчание на база на вътрешни договорки с другите служби, или просто информация е липсвала", добави експертът. Той коментира и темата за разследванията на службите във връзка с взривовете във военните ни заводи.

"Емилиян Гебрев е известен с това, че се опитва да привлече общественото мнение, че е цел на Русия той да бъде ликвидиран. Това не е истина. Що се отнася до взривовете, бих поставил въпроса по друг начин - ако не искат да му купят продукцията, а той добре я е застраховал. Най-лесно е да се сложи етикет руска агентура. Тук нещата са смесени - бизнес интереси и опити да се търси само в една посока", изрази мнение ген. Ралчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
3
 
1
 
! Отговори
Пепи преди 11 месеца
Да, постановка беше
73
3
 
9
 
! Отговори
Добрият старец-жужак преди 11 месеца
напълни памперса , взе самолета и се измъкна от Москва
72
1
 
7
 
! Отговори
Circled White Star преди 11 месеца
Превратът в турция също беше използван (при това успешно) за циментиране на властта на ердоган. Да не забравяме кой спаси ердоганя тогава.
71
3
 
5
 
! Отговори
Circled White Star преди 11 месеца
Мда... Все по-вече прилича на постановка. В опит да се привлече китай на страната на русия. Този път даже мечопух мъцна нещо за законното правителство на рассия. Щото предишните опити бяха пълен провал. От "пращането на оръжия на украйна е начало на световна война" до опита за набеждаване на "запада" за взрива на каховка и подготвяното изтичане на радиация от запорожката ЯЕЦ не успяват да успяват да убедят китай да се намеси. А китай ще се намеси едва в края на войната за да си върне територии.
70
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
"Постановка ли беше?"- Беше, беше, и още как! Сега Пригожко е на един х...й место от Киев с цяла батарея Искандери с тактически бойни глави. Зеленяка пълни памперса час през час!
69
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Toй Путин още наднича из шубраците, ама постановка
68
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Плюшените мечета не убиват а двоките гейовете и лесбийки са най-сладките влюбени двойки! Правете любов а не война!
67
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Такава излагация не става за постановка... 3 хеликоптера плюс 1 самолет бяха унищожени...
66
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
И сега какво - терористи ли са вагнеровци или борци за демокрация?
65
6
 
2
 
! Отговори
Росен Плевнелиев преди 11 месеца
Да направим един гей парад с плюшени мечета срещу Путин,Пригожин и всичките пияни рашки терористи!!
64
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Путин щеше да бъде свален с кървав военен преврат! Това ли е бъдещето на Русия? Нова гражданска война? Замеряне с ядрени ракети? Сега всеки военен лидер в Русия ще иска да сеи има ядрено оръжие за да може по-добре да изнудва. Ред е на Кадиров!
63
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Гебрев искал да получи застраховки за продукцията си. Това са приказки в стил Кремъл.
62
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Поне не нахлуха в Президентството! Помня как едни други в една друга диктаторска държава нахлуха в най- охраняваната сграда във Вселената - Белия дом!! Ама си мълчите, щото така ви учи пропагандата- да ревете за чуждото, а за вас ни лук ял, ни лук мирисал! Ние сме умни и красиви и винаги прави...
61
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
И хоп шах и мат на 100 километра от Киев Вагнер и Кадиров .явно продължаваме промяната хахахахахах
60
12
 
10
 
! Отговори
123 преди 11 месеца
Копеийките два дена мълчаха като нсрани, защото нямаха идея каква глупост да измислят, от вчера вече руската пропаганда (която два дена също мълчеше) се ориентира в ситуацията, окопитаха се от шока и пуснаха дежурните опорки, за "великия играч Путин" . А истината е , че Пригожин е един престъпник, който уби руски пилоти - за това амнистия и ръкопляскане, а за плакат "Нет Войне" 5г затвор. Това е истната за психиатрията.
59
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Излагацията беше за Путин. Така че едва ли е постановка.
58
1
 
7
 
! Отговори
Край преди 11 месеца
Човекът е грандоман Казва че е генерал, титулува се академик. Велик приор на някви си рицари кръстоносци. Всъщност е слабограмотен борец, който е бил охрана на бай Тошо.
57
6
 
5
 
! Отговори
до а бе преди 11 месеца
ами информирай се де! Тук няма да ти кажат, щото са рубладжии като теб! Може и да си бот, щото тоя въпрос постоянно е закачен за тоя сайт! Ами продължава си контраофанзивата, освободени са 110 кв.км площ вече за 2 седмици. Понял или да ти го обяснявам като на руски ал ко холик пак?
56
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Оня ден даже рублофила професора Чуков каза, че Русия му приличала на Судан!!!! Там по същия начин се дебнат някакви генерали.
55
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
В една западна държава не само , че не може някъв *** да се разхожда накъдето си иска с армията си гла ворези - това е руский мир, но и дори да се случи, след това ще го обе сят на площада! Но Рузия не е западна държава, а ди ва азиатсска територия като Китай, КНДр и Индия, към които принадлежи!