"Вагнер" все още набира бойци в цяла Русия?

Подписват се договори със самата група наемници, не с министерство на отбраната
30 юни 2023 10:43, Елка Василева
35
"Вагнер" все още набира бойци в цяла Русия?
Снимка: архив, БГНЕС

Групата "Вагнер" все още набира бойци в цяла Русия, дни след организирането на бунта и твърдението, че преминават под отчет на министерството на отбраната. Това са установили журналисти от Би Би Си след проведени телефонни обаждания, предаде кореспондентът на БНР.

Още по темата
Използвайки руски телефонни номера, журналистите се обадили на повече от десет центъра за набиране на персонал, като претендирали, че са братя на мними потенциален кандидати.

Тези, които са отговорили на телефонните обаждания, са казали, че центровете работят както обичайно. Би Би Си съобщи, че от Калининград на запад до Краснодар на юг никой не е вярвал, че „Вагнер“ се разпуска.

В арктическия град Мурманск жена от спортен клуб „Викинг“ е потвърдила, че продължава да записва бойци за Украйна.

Дългият списък от места за контакт с „Вагнер“ включва предимно бойни клубове, включително училища за бойно изкуство и боксови школи.

Няколко от хората от другата страна на линия са подчертали изрично, че новите членове подписват договори със самата група наемници, а не с руското министерство на отбраната.

Искането наемниците да бъдат прехвърлени към министерството на отбраната, като по този начин се поставят на колене групата „Вагнер“ и нейният ръководител Евгени Пригожин, беше в основата на ожесточената вражда, която премина във въоръжен бунт миналия уикенд, припомня Би Би Си.

Медията обаче допълва, че все пак наказателното дело срещу бунтовниците бе прекратено и то в страна, където множество активисти на опозицията излежават дълги присъди само за това, че говорят срещу войната на Русия в Украйна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
1
 
! Отговори
Майко преди 9 месеца
Престанете с тази куманистическа Русия ако ще в дън Земя да потъне не ме интересува диктаторска държава ски имам властта в България ще махна всички руснаци от България и с посланикът зарядно а който е русофил да си обере крушите и да пътува към Русия
27
4
 
1
 
! Отговори
Дядо от село преди 9 месеца
След като се разбра каква е истинската цел на Вагнер, свалянето на путu, набирането на бойци би трябвало да е вече много лесно..
26
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
И нашите *** все не отиват да се запишат, 0 помощ за тяхната мaйка-родина, двойни майцепродавци сте Копейки нeдъгави!
25
2
 
5
 
! Отговори
Гоги преди 9 месеца
До всички руски едеоти,които си мислят че това е цирк и Вагнер ще тръгнат към Киев,ще кажа че могат само да сънуват такъв сценарий. Вагнер са прекалено малко в момента,една година бутаха Бахмут,не знам как мислят Киев да превземат. Нямат авиация! Постоянно са следени от сателити или от шпиони! Така че Украйна ще знае за подобен ход много преди действието му и ше се подготви. От дивана много лесно си играете на стратези и генерали,но реалността е съвсем друга
24
2
 
5
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХААААААААА преди 9 месеца
Повечето Вагнеровци са Затворници - С Доживотна Присъда - Серийни Убийци, Психопати, Наркомани, Вождове на Престъпни Групировки и Кланове, Изпълнители на Мокри Поръчки :))) Това е Последен Шанс за Тях в Живота - Имат Доживотна Присъда - без право на обжалване......ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА, ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА
23
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Вика вагнеровци били патриоти. Ахахаххахаааааа!!! Те ако бяха патриоти, щяха да са в редовната войска, не в частната за пари! И щяха да са мъже за пример, с чест и достойнство, модел за подражание на нацията, а не престъпници извадени от затворите. И като си патриот, ще се биеш да защитиш своето си, а не да грабиш чуждото.
22
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
"Вагнеровци са си патриоти. Просто се дразнят на мудната държавна бюрокрация!" - ходят заради парите! А не от патриотизъм. В Русия заплтите са много ниски. В някакви провинции пък са много по-ниски. То в България дето заплатите са по-високи от руските, дори от България има хора, които отиват на гурбет в Западна Европа, че да припечелят малко повечко пари и да пращат на семействата, а представяш ли си в някакви провинции в Русия колко са оръфани и зажадняли за парички?
21
8
 
2
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 9 месеца
Аз още в деня след бунта, казах че всичко е сценарий за да заблудят врага. Целта е Вагнер да струпа сили в Беларус и газ към Киев. Да му мисли актьорчето наркоманче.
20
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
"Колективният запад напразно се зарадва, че оркестрантите са елиминирани." - Русофилите пак се надпреварват кой повече пъти ще напише хвалебствие за Вагнер. Пич, Вагнер самите руснаци си ги трепаха най-много. Или пък както русофилите искате да обърнете палачинката, че "Ама то това с многото жертви беше постановка", да не стане после хитрата сврака с двата крака! От съдбата по-велик стратег няма! Другите частни армии са професионалисти, а Вагнер са от кол и въже, не знаят как се държи оръжието.
19
0
 
3
 
! Отговори
до 1 преди 9 месеца
Пише се България. Иначе офисът им бе затворен поради мижав интерес.
18
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Пак ще има зажаднели украинки и рускини! Разреждай!
17
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
"Русия да прати ли помощи и оръжие на борещите се там за човешки правдини?" - А кой мислиш помогна на Тръмп да стане президент, за да гледаме упадъка на САЩ? Кой според теб помогна на Фараж и за Брекзит? Кой наливаше пари в "жилетките" в Париж? Кой разпали една иначе утихнала вражда в Каталуния? Кой даде пари на крайно-десните в Германия? Кой подкрепяше Орбан да се окопае? Кой насъсква сърбите да хапят за Косово? Кой унижава България като твърди лъжата, че Кирилицата е "от македонската земя"?
16
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Да се трепят като искат!
15
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Наказателното дело срещу бунтовниците бе прекратено, но може би не срещу всички. Едва ли ще се разминат с отговорността тези лудняци, които свалиха 6 руски въртолета, 1 самолет и убиха екипажите им.
14
2
 
11
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 9 месеца
Пращат затворници да освобождават свободни хора.
13
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ха ха - а какво става из Европа? Русия да прати ли помощи и оръжие на борещите се там за човешки правдини?
12
1
 
5
 
! Отговори
И ЩО НЕ? преди 9 месеца
Вагнеровци са си патриоти. Просто се дразнят на мудната държавна бюрокрация!
11
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Къде видяхте твърдението, че преминават под отчет на министерството на отбраната? Президентът Путин даде на участвалите във въоръжения метеж три възможности - договор, у дома, Белорусия. "Вагнер" е в БИ, Африка, скоро и в Латинска Америка. Колективният запад напразно се зарадва, че оркестрантите са елиминирани.
10
6
 
5
 
! Отговори
хаха преди 9 месеца
То затова на поляците им се спече л-то. А натовци започнаха да се притесняват повече за Вагнер в Беларус, отколкото от ядрените ракети в Беларус.
9
2
 
9
 
! Отговори
До 5 преди 9 месеца
Да да, Путин е велик стратег, Русия мачка и 3дневната спец операция върви супер